• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Haklı ve meşru davamızı her koşulda savunacağız'

Yeniakit Publisher
2018-03-03 14:52:00 -
'Haklı ve meşru davamızı her koşulda savunacağız'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Zeytin Dalı  Harekatı'na ilişkin, "Kahraman askerlerimiz, sınırlarımızı tehdit eden  teröristlere karşı, destan yazıyorlar. Haklı ve meşru davamızı, her koşulda savunacağımızı, herkes çok iyi bilmelidir." ifadelerine yer verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, partisinin Defne İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin  her yerinde kongrelerinin büyük bir coşku ve kardeşlik içinde devam ettiğini  söyledi.

Türkiye'nin bütün renklerini ve birikimlerini temsil eden bir parti  olduklarını belirten Özlü, "Bugün Defne'de aynı heyecan ve coşku içinde  kongremizi yapıp 2019'a hazırlanacağız. Parti kongrelerinin, ayrışmanın değil,  birlikteliğin kuvvetlendiği, heyecanın yenilendiği, kardeşlik bağlarının  güçlendiği platformlar olduğunu AK Parti gösteriyor. Diğer illerimizde ve  ilçelerimizde olduğu gibi inşallah Defne kongremizde de bu geleneği  sürdüreceğiz." diye konuştu.

Daha güçlü Türkiye için tek ses, tek nefes, tek vücut olarak yollarına  devam edeceklerini vurgulayan Özlü, şöyle devam etti:

"Çünkü Türkiye'nin, bu birlik ve bütünlüğe, bu kardeşliğe kenetlenmeye  ihtiyacı var. İçeriden ve dışarıdan her türlü saldırıya uğrayan ülkemizin, bu  saldırıları bertaraf edecek güçlü, başı dik bir şekilde yürümeye ihtiyacı var.  Önüne büyük hedefleri koymuş bir siyasi iradeye, o hedefe varmak için hiçbir  engelden yılmayan siyasi kadrolara ihtiyacı var. İşte o birlik ve beraberliğin  adresi, AK Parti'dir, bizim partimizdir. Başı dik, güçlü iktidar, AK Parti  iktidarıdır. Hiçbir engelden yılmayan kadrolar, AK Parti kadrolarıdır. Bu yüzden,  milletimizin ve devletimizin geleceği için bütün AK Parti'lilerin sorumluluğu çok  büyüktür. Türkiye, içerideki hainler ya da dışarıdaki maşalar tarafından dize  getirilecek bir ülke değildir."

ZEYTİN DALI HAREKATI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Zeytin Dalı Harekatının devam ettiğini hatırlatan Özlü, "Kahraman  askerlerimiz, sınırlarımızı tehdit eden teröristlere karşı, destan yazıyorlar.  Haklı ve meşru davamızı, her koşulda savunacağımızı, herkes çok iyi bilmelidir.  Egemenlik hakkımızı, sınırlarımız içinde veya dışında, canımız pahasına da olsa  savunacağımızı herkes anlamalıdır. Kararlılığımızdan sapmadan, tavrımızı  sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Özlü, 2019 seçimlerinin, Türkiye için bir dönüm noktası olacağını  vurguladı. Türkiye'nin bölgesel güç, küresel bir oyuncu olduğunu belirten Özlü,  dolayısıyla büyük Türkiye hedefine yürürken en önemli virajın 2019 seçimleri  olacağının altını çizdi.

Özlü, AK Parti'nin her ferdine, her zamankinden çok daha önemli  görevler düştüğünü dile getirdi. Kapı kapı, ev ev, sokak sokak dolaşıp haklı  davalarını anlatacaklarını ifade eden Özlü, "İnşallah 2019'da, hep birlikte büyük  bir zafere daha imza atacağız." diye konuştu.

"HER KESİMİ KUCAKLADIK"

AK Parti'nin, ilk günden bu güne ırk, dil, din, etnik köken, mezhep  ayrımı gözetmeden tüm Türkiye'nin partisi olduğunu anlatan Özlü, şöyle devam  etti:

"Her kesimi kucakladık. Bütün vatandaşlarımızı eşit gördük. Bazı  partiler gibi ne bölgecilik ne de mezhepçilik yaptık. İşte bu kucaklayıcı  politikalarla, şükürler olsun ki tüm Türkiye'yi AK Parti rengine boyadık.  İnsanlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan, vatandaşlarımızın hepsini  kucaklamaya devam edeceğiz. Çünkü biz, kimliklere ve aidiyetlere değil, insana  aşığız."

Belediye başkanlıkları AK Parti'de olmayan illerde hizmet eksikliği  olduğuna işaret eden Özlü, "Tabirimi mazur görün, bu illerin geri kaldığını  görüyorum. Yani caddeleri, sokakları, parkları gerçekten iyi değil. Örnek vermek  istemiyorum o illeri rencide etmek istemem ama belediye başkanlıkları bizde  olmayan illerde sıkıntı var, hizmette eksiklik, zayıflık var." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Hatay'la  ilgili bakanlıklarının  sorumluluğuna giren alanlarda özel ayrıcalık, pozitif ayrımcılık yapılması  konusunda talimatı olduğunu anlatan Özlü, bunların arasında KOSGEB kredileri ve  sanayi sitelerinin sorunları bulunduğunu kaydetti.

BAKAN ÖZLÜ'DEN KENTTEKİ SANAYİ SİTELERİNE MÜJDE

Özlü, daha sonra Narlıca Mahallesi'nde yapımı devam eden Antakya  Mobilyacılar İhtisas Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti.

Buradaki yatırımcılarla bir süre sohbet eden Özlü, onların sorun ve  önerilerini dinledi.

Hatay Mobilyacılar Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Doğru'nun  devletin sanayi sitelerine verdiği üst yapı kredisinin yükseltilmesi talebine  ilişkin Bakan Özlü, yüzde 60 olan kredi limitini yüzde 70'e çıkaracaklarının  müjdesini verdi. Özlü, bu kapsamda üst yapı kredisinden Reyhanlı Sanayi Sitesi ve  Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'ndeki işletmelerin de faydalanacağını sözlerine  ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23