• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Görülmemiş olay! Düğünlere takı kotası getirdiler

Yeniakit Publisher
2019-12-12 22:00:00 -
Görülmemiş olay! Düğünlere takı kotası getirdiler

Şırnak'ın Uludere ilçesinde düğünlerde israfın önüne geçebilmek adına ilginç bir karara imza atıldı. Artık ilçede en fazla 35 bin değerinde altın alınacak.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde düğünlerde israfın önüne geçebilmek için bir karar alındı. Düğünlerde artık en fazla 35 bin lira değerinde altın alınacak.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde düğünlerde israfın önüne geçilmesi amacıyla alınan kararla artık en fazla 35 bin lira değerinde altın alınacak. Kararla düğün yemekleri kaldırılırken, 3 gün süren eğlence de 2 güne düşürüldü.

Uludere ilçesine bağlı Uzungeçit beldesinde düğünlerde oluşan israfın önüne geçmek için 9 maddelik karar alındı. Uzungeçit Belde Belediye Başkanı Cemil Yıldız, Jandarma Karakol Komutanı Savaş Karakurt, imamlar, muhtarlar ve kanaat önderleri bir araya gelerek aldıkları kararları imzaladı. Karara uymayanların düğünlerine katılım sağlanmayacağı bildirildi.
Alınan kararlar arasında düğünde daha önce damadın aldığı 150 bin lira değerinde altın uygulamasını kaldırılarak damat artık en fazla 35 bin lira değerinde altın alacak. Kararda dinen uygun olmadığından çiftlere nikah kıyılmadan önce dış çekim yapılması yasaklanırken, nikah kıyıldıktan sonra dış çekimlerin serbest olacağı belirtildi. Düğün yemeklerinin de kaldırıldığı bildirilen kararda, sadece misafirlere yemek ikram edileceği belirtildi. 3 gün süren düğün süresi ise 2 güne düşürüldü.

'Gençlerimizin önünü açmış olduk"

Uzungeçit Belediye Başkanı Cemil Yıldız, kararı herhangi bir dayatma sonucu almadıklarını belirterek vatandaşın özgür iradeleri ve köy heyetinin kararı sonucu olduğunu söyledi.

Yıldız, "Yıllar önce başlık parasını kaldırmıştık. Ancak yine de düğünlerde çok masraf yapılıyordu. Bunun önüne geçmek için köy heyeti bir karar almak istedi. Bizler de belediye olarak halkımızın bu güzel kararında yer almak istedik. Kanaat önderlerimizle beraber gençlerimizin önünü açmış olduk. Evlenmek isteyenlerin borç batağına düştüğünü gördük. Biz bunun önüne geçmek için kararımızı aldık" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Aslan akbey

Aynı kararı batıda da uygulanmasını istiyoruz. Kızlar ve kız anneleri çok altın istiyorlar. Umarım aile bakanlığı burda da erkek düşmanlığı yapmaz.

Akın

Çok güzel de altın miktarı olarak mesela 80 çeyrek parası gibi sınır daha sürdürülebilir olurdu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23