• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fazla ilaç kullanımı vücudu nasıl etkiliyor?

Yeniakit Publisher
2019-05-16 09:25:00 -
Fazla ilaç kullanımı vücudu nasıl etkiliyor?

Vücudunuza kulak verin. Bir yerde ağrı varsa size sinyal veriyordur. Bir hastalığınız çıktıysa vücut savaş açarak güçleniyordur. Büyük bir şikayetiniz varsa da bundan önce verilen sinyallere kulak vermediğiniz için daha büyük hasarlara sebebiyet verdiğini anlatıyordur. Bu yüzden gereksiz ilaç kullanarak vücudunuzu yormayın. Doktorunuza mutlaka danışın.

Vücudumuza mikropların girmesiyla vücudumuz bir direnç mekanizması geliştirir. Gerekli antikorları salgılar ve bu hastalığa savaş açmaya çalışır. Böyle durumlarda aniden alınan ağrı kesici ya da antibiyotikler direnç mekanızmasını olumsuz etkiler ve en kötüsü gelişmemesini sağlar. Sürekli doktora danışmadan elinizin altında ilaç bulundurmayın. Çok ilaç içen kişilerde;

Sindirim sistemi başta olmak üzere midede doku zararına ve enfeksiyonuna yol açar.

Karaciğerleri olumsuz etkileyeceği gibi fonksiyonlarının bozulmasına sebep olabilir.

Bağırsakları bozarak ishale ya da tahribata sebebiyet verebilir. 

Çok fazla tüketilen ilaç, vücuttan atılmak için böbreklere gelerek devamlı böbreklerin çalışmasına ve güç sarf etmesine sebebiyet verecektir. Bu durumda böbrek bir süre sonra bu durumu karşılayamaz hale gelerek zorlanacaktır. İleride böbrek kaybına dahi gidebilecek sonuçlar doğurabilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu nedenle doktorunuzun tavsiyesi olmadan ilaçları kesinlikle kullanmayın. Alışkanlık haline getirilmiş ilaçların mutlaka doktora danışılarak bırakılması gerekir. Her durumda ağrı kesici alarak ya da farklı ilaçlarla vücudumuzun sesini duymazdan gelerek daha büyük hastalıklara davetiye çıkarıyourz. Vücuttan atılamayan ilaçlar çeşitli bölgelerde birikiyor ve sağlığımız daha büyük bir tehdit altına giriyor. 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23