• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erdoğan: Kimin ne hesabı varsa sandıkta görsün

Yeniakit Publisher
2013-07-07 23:19:00 - 2013-07-07 23:37:45
Erdoğan: Kimin ne hesabı varsa sandıkta görsün

Otogar-Olimpiyatköy metro hattının açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, “Burada vandalların, barbarların, teröristlerin değil, sadece ve sadece milletin egemenliği vardır. Kimin ne meselesi varsa, sandıkta bunun hesabını görür” dedi.

İSTANBUL
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Gerçek çevreci AK Parti iktidarıdır. Ey CHP, sen kim çevrecilik kim? Öyle Taksim Meydanı’na çıkıp, orada nara atmakla çevreci olunmuyor. Kaç tane ağaç diktin bundan bahset” dedi.
Erdoğan, Bağcılar Meydanı’nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Esenler Otogar-Bağcılar-Mahmutbey- Olimpiyatköy- Başakşehir metro hattının açılışındaki konuşmasında, bu metro hattının İstanbul’a, İstanbullulara hayırlı olmasını temenni etti.
İstanbul’un bugün, 22 kilometrelik yeni bir metro hattına daha kavuştuğunu hatırlatan Erdoğan, “Açılışını yaptığımız hat ile İstanbul’da metro hatları uzunluğu artık 124 kilometreye ulaşıyor. 2004 yılında İstanbul’daki metro hattı uzunluğu 45 kilometre idi. 9 yılda bu hatlara 79 kilometre yeni hat ekledik ve toplam hat uzunluğu 124 kilometreye çıktı” diye konuştu.
Erdoğan, “Bağcılar’ın dili olsa da konuşsa” diyerek, Bağcılar’ın ilçe olduğu zaman sokaklarında çizmeyle dolaştıklarını, seçim kampanyasını böyle yaptıklarını anlattı.
Başbakan Erdoğan, “Çünkü hizmet, Londra Asfaltı’nın altına yapılırdı ama Londra Asfaltı’nın üstüne, Bağcılar’a, Esenler’e, Göngören’e hizmet yoktu. Bizimle beraber, hamdolsun buralarda belediye başkanlıklarını kazandık, Bahçelievler de dahil, bir anda buraların çehresi değişti. Çünkü bizim zihniyetimizde hizmet var, efendilik yok. Lafla peynir gemisi yürümüyor” dedi.
Erdoğan, “Asrın Projesi” olarak isimlendirilen MARMARAY’ı, denizin 62 metre derinliğinde, boğazın 62 metre derinliğinde, 29 Ekim’de, Cumhuriyetin 90’ıncı kuruluş yıldönümünde hizmete açacaklarını da bildirdi.
“BU MİLLETE BU HİZMETLER YAKIŞIR”
Erdoğan, Esenler-Otogar-Bağcılar-Mahmutbey-Olimpiyatköy-Başakşehir metrosunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, zamanla yarıştıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Boğazda inşallah 29 Ekim’de açılışını yapacağımız metro ile onun biraz daha aşağısında çift katlı tüp geçit yapıyoruz, yine denizin altında. O ne zaman bitiyor? O da 2015’te bitiyor. Böylece boğazın üzerinde, ikisi denizin altında olmak üzere, 3 tane de köprü olmak üzere, denizin altında olanlar; birincisi iki katlı tüp geçit otomobiller geçecek. İkincisinden hızlı tren geçecek. Üçüncüsü Atatürk Köprüsü, dördüncüsü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, beşincisi de inşallah Yauz Sultan Selim Köprüsü. O da 2015’de inşallah bitecek. Kardeşlerim zamanla yarışmak durumundayız. Zamanla yarışıyoruz. Bu millete, bu yakışır bu.”
“İstanbul’u daha yaşanabilir bir
hale getirmek boynumuzun borcudur”
İstanbul’a hizmet etmenin, İstanbul’un hizmetkarı olmanın, kendileri için en büyük iftihar ve bahtiyarlık olduğunu ifade eden Erdoğan, “İstanbul bizim için aşktır, sevdadır, tutkudur. Çünkü İstanbul, Türkiye’nin aynasıdır, Türkiye’nin özüdür, özetidir. İstanbul, Türkiye’nin en büyük değeri, en büyük hazinesidir” diye konuştu.
“istanbul’un söz sahibi olan
İstanbullularıN, milletin kendisidir”
Çoğunluğun beklentilerini, çoğunluğun arzularını, çoğunluğun taleplerini de azınlığın uzlaşmaz tavırlarına heba etmeyeceklerini bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:
“Bu şehrin, bu İstanbul’un geleceğiyle ilgili, projeleriyle ilgili söz sahibi olan, yağmacılar değildir, vandallar değildir, barbarlar değildir. Camları, pencereleri esnafın dükkanlarını yağmalayanlar değildir. Gecenin dokuzundan sonra tencere, tava sokağa dökülenler de değildir. Aslından bu, kamu düzenini bozmaktır. Aslında bu halkı rahatsız etmektir. Kimsenin halkı rahatsız etmeye de hakkı yoktur, bu da suçtur. İstanbulumuzun geleceğiyle ilgili eğer vatandaşa saygılı olmayı söylenler varsa, o tencere tavayı mutfakta kullansınlar, sokakta değil. Onun yeri orasıdır. Eğer iktidar olmak istiyorsan onun yeri de sandıktır. Sandık da 4 yılda bir genel, 5 yılda bir yerel. Sabredersin, sandık gelir oyunu kullanırsın, kimi istiyorsan onu iktidara getirirsin. Ve bu modern olmanın, medeni olmanın da gereğidir. Bu istanbul’un söz sahibi olan İstanbullular’ın kendisidir, milletin kendisidir. Hiç kimse kendisini milletin üzerinde görmesin. Hiç kimse, illegaliteye, kanunsuzluğa, anarşiye, vandallığa başvurup, İstanbul’a, İstanbullulara, millete dayatmalarda bulunmaya kalkmasın.”
“Kimin ne meselesi varsa, sandıkta
bunun hesabını görür”
Kendilerinin de milletin de kimin hangi hesabın peşinde olduğunu çok iyi gördüğünü, ağacın, çevrenin, parkın arkasına saklanıp, kimin hangi hesabı görmeye çalıştığını çok iyi gördüklerini belirten Erdoğan, “Bu millet bütün hesapları bozar ve bozdu. İstanbul, Kazlıçeşme’de 1 milyon 200 bin tek yürek olarak bu kirli tezgahı alt üst etti. Ankara Sincan’da 300 bin kişiyle, Kayseri’de 200 bin kişiyle, Samsun’da 100 bin kişiyle, Erzurum’da da 100 bin kişiyle alt üst etti” diye konuştu.
Erdoğan, şunları kaydetti:
“Türkiye, eline sopa alıp, taş alıp, molotof alıp sokağa çıkanın dayatmalar yaptığı bir ülke değil, demokratik bir ülkedir, bir hukuk devletidir. Eğer insani değerlere saygıları varsa insanca demakrotik yollardan hak ararlar. Aksi takdirde kendilerine de bu ülkeye de bu güzel insanlara da yazık ederler. Burada vandalların, barbarların, teröristlerin değil, sadece ve sadece milletin egemenliği vardır. Kimin ne meselesi varsa, sandıkta bunun hesabını görür. İşte 7 ay sonra İstanbul’un önüne sandık gelecek. Hesabı olan buyursun, hesabını sandıkta görsün. Tabii ben şimdi Bağcılar’da tüm kardeşlerime sesleniyorum. Demek ki ki daha çok çalışacağız ve inşallah sandıklarda çok daha farklı ses çıkacak. Sandık dışında yol arayanlara artık bu millet geçit vermez, geçit vermeyecek.”
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23