• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Erbaş: Hafızların sayısı artmalı

Yeniakit Publisher
2018-05-28 11:32:00 -
Erbaş: Hafızların sayısı artmalı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Ülkemizde belgesiyle birlikte hafız olanların sayısı 150 bine yaklaşmıştır. 81 milyon nüfusumuz var. 81 milyon nüfusu olan bir ülkede hafızların sayısı daha da artmalı” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Fatih Camii’nde 6. Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dünyadaki yarışmalar arasında en hayırlısının Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak ve Kur’an-ı Kerim’in hıfzı üzerine düzenlenenler olduğunu söyledi. 

Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in, Resulullah’a verilen en büyük mucize olduğunu aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rabbimiz hafızları vasıta kılarak Kur’an-ı Kerim’i muhafaza ediyor. Dünyada başka hiçbir kitaba nasip olmayacak şekilde, milyonlarca insanın hafızasında Kur’an-ı Kerim başından sonuna kadar yerleşmiş durumda, bu ne büyük bir mucizedir. Ülkemizde belgesiyle birlikte hafız olanların sayısı 150 bine yaklaşmıştır. Amacımız bu sayıyı daha da artırmak. Çünkü 81 milyon nüfusumuz var. 81 milyon nüfusu olan bir ülkede hafızların sayısı daha da artmalı.

72 ÜLKEDEN 126 KİŞİ KATILDI

“Hafızlık” ve “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma” olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilen yarışmada, Türkiye, Bangladeş, Fas, Makedonya, Bahreyn, Cezayir ve Irak’tan jüri üyeleri bulundu. Yarışmaya 72 ülkeden 126 kişi katıldı.

Yarışmada dereceye girenler şöyle sıralandı: “Hafızlık kategorisinde birinci Suriye’den Besil Attal, ikinci Hasan Bedirhan, üçüncü Filistin’den Seher Asmar. Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma kategorisinde ise birinci Furkan Çınar, ikinci Fas’tan Ilıas lamhayaouı, üçüncü Irak’tan Hasan Alaa Sahib oldu.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23