• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

En iyi Müslüman eşine iyi davranandır

Yeniakit Publisher
2020-01-12 09:33:00 - 2020-01-12 09:35:24
En iyi Müslüman eşine iyi davranandır

Emperyalist Batı ve içimizdeki uzantıları tarafından hedef alınan aile kurumu, her geçen yıl güç kaybediyor. Kültürel ve ahlaki değerlerde yozlaşma, evlilik dışı beraberliklerin çoğalması ve boşanmalar teşvik edilerek aile kavramının içi adeta boşaltılıyor. Aile uzmanları ise, “Yuvaya İslam ahlakı kalkan olur” diyor.

 Mustafa Durmaz  İstanbul 

Topluma nesil yetiştiren, ailenin ayakta durabilmesi için kadının sorumluluklarının yanı sıra erkeklerin de huzurlu bir yuva için İslam’ı referans alması vurgulanıyor. Kur’an-ı Kerim’de erkeğin eşiyle iyi geçinmesi “Onlarla iyi geçinin” (Nisa:19) ayetiyle buyrulurken, Peygamber Efendimiz; asırlar önce kadına hiçbir değerin verilmediği bir dönemde, “En iyi Müslüman, hanımına en iyi davranandır. İçinizde, hanımına en iyi davranan benimhadisiyle tarif ediyor. “Evde merhamet olmazsa, toplumda merhamet olmaz” diyen İslam hukukçuları ve psikoterapistler ise sevgili Peygamberimizin müminler için model alınması gereken en somut örnek olduğunu dile getiriyor.

Peygamberimiz örnek alınmalı

Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, eşlerin karşılıklı sorumluluk bilincine dikkat çekerek, “Ailenin temelini, karşılıklı emniyet, samimi bir hürmet ve muhabbet oluşturur. Eşler karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış içerisinde birbirlerine karşı görevlerini yerine getirmelidir. Rabbimiz erkeklere eşleriyle iyi geçinmelerini emretmiştir. Kadınlara kötü davrananlar kınanacak insanlandır. Müslüman erkekler, Peygamberimizin eşlerine karşı davranışlarını örnek almalıdır. Erkeklerin kadınlar üzerinde hakkı olduğu gibi kadınların da erkeklerin üzerinizde hakkı vardır”açıklamasında bulundu.

İtidalli davranmak zorunda

Aile Bilim Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Psikoterapist Adnan Kalkan ise “Ailede huzur ve iletişimin sağlıklı olması için hem kadın hem de erkeğin yani eşlerin sorumluluğunu yerine getirmesi gerekmektedir. Kaygı ve stresin hüküm sürdüğü günümüzde ailede eşler arası iletişim problemlerinin de ortaya çıkması normaldir. Kadınların daha duygusal olması hasebiyle olası problemlerde erkeğin daha itidalli olması gerekmektedir” dedi. Erkeğin her durumda itidali elden bırakmaması gerektiğini kaydeden Kalkan, “Kadın ve çocuklar Allah’tan birer emanettir. Emanete ihanet etmeme sorumluluğu da vardır. Aileyi gerek sosyal gerekse psikolojik olarak bir arada tutma, geliştirme ve güçlendirme sorumluluğu erkeğe verilmesi hasebiyle, erkek her davranış ve sözünde itidalli, dikkatli ve toparlayıcı olmalıdır. Elbette aile, bütün aile bireyleri ile ayakta duracaktır ve bunu sağlayacak olan da erkektir” ifadelerini kullandı.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Gocasolak

Mükemmel bir tesbit, bebek yaştan itibaren zihinlere YUMUŞAK HUYLU olmak işlenmeli. Maalesef bize YUMUŞAK olmayı eşcinsellik olarak yutturup, taş fırın erkeği olmayı ADAMLIK olarak yedirdiler. Yumuşak huylu, nazik ve kibar davranmayan, hatta döven eş için NEDİR bizim hukukumuzdaki MÜEYYİDESİ? Diye sorunca, LAL oluyor bizim fıkıh alimlerimiz, kanaat önderlerimiz. Yok şu yok bu diye kıvırıyorlar, bu yüzden millet TAHARETSİZ batı patentli, batı insanı için yapılmış reçetelere sarılıyor. Biz bunların müeyyidelerini ortaya koymadan bir arpa boyu yol alamayız.

En iyisi

En iyi müslüman AHLAKLI VE ADIL OLANDIR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23