• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Emeklilerin kazancını faizle sömürmek istiyorlar! ‘İhtiyaç’ deyip muhtaç ediyorlar

Yeniakit Publisher
2019-09-02 10:35:00 - 2019-09-02 10:37:09
Emeklilerin kazancını faizle sömürmek istiyorlar! ‘İhtiyaç’ deyip muhtaç ediyorlar

Bazı özel bankalar, maaşlarını kendilerine taşıyan SGK emeklilerini yüzde 1,29 vade oranıyla ihtiyaç kredisi kullanmaya teşvik ederek faiz tuzağına çekmeye çalışıyor.

 Akit  Ekonomi 

Faizden beslenen özel bankalar, emekli maaşlarına da göz dikti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklisi müşterilerine yüzde 1,29 vade oranıyla ihtiyaç kredisi teklif eden bu bankalara tepki yağıyor.

Hortumculara geçit yok

Özel bankaların kredi kapanı kamuoyunda “Faizciler emeklilerimizi borca batırma ve zora sokma yarışına girdi” şeklinde yorumlanıyor. Araştırmalarının ardından 30 bin lira tutarında 3 sene vadeli kredinin aylık geri ödeme miktarının bin 100 lirayı bulduğunu öğrenen milyonlarca emekli de maaşlarını bankalara kaptırmamakta, hortumlatmamakta kararlı.

Önemli uyarılar

Tüketici derneklerinin yöneticilerinden ise art arda “Kredi kampanyamızdan yararlanmak için 36 ay taahhütle emekli maaşınızı bankamıza taşımanız yeterli” yazılı SMS ve maillere aldanılmaması uyarısı geliyor. Aynı yöneticiler, emeklileri kredi ve faiz yükünün altına girmekten kaçınmaya çağırıyor.

Kâr ikinci plana atılsın

Özel bankaların uyguladığı yüksek kredi faiz oranları emekliler gibi üreticileri ve ticaret erbaplarını da tedirgin ediyor. Bu kesimler faiz oranlarında indirime gitmeye yanaşmayan söz konusu bankaları kârı geri planda tutmaya davet ediyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kredi muslukları açılmalı

Büyük yatırımları ile projeleri olan firmaların patronları, her ortamda bankaların kredi musluklarını açmaları gerektiğini kaydederek, “Üretime ve ihracata devam etmemiz, her alanda güçlenmemiz için nakde erişimimiz kolaylaşmalı” görüşünü dile getiriyor.

Ticareti baltalıyorlar

Özel bankaların ticari kredi faizlerini aşağı çekmemeleri yerli ve yabancı yatırımcının iştahını kaçırıyor. Faktöringlerin faizleri yüksek seviyede tutmaları ise ticareti baltalıyor. Haliyle kredi alamaz ve ödeyemez duruma gelen şirketler, projelerini ertelemek durumunda kalıyor.

Odalar devrede

Durgunluğa neden olan; konkordato başvurularını arttıran yüksek faiz oranları odaları devreye soktu. Oda yönetimleri, özel bankalarla ve faktöring şirketlerinin faizleri düşürmesi için önemli girişimlerde bulunuyor; stratejik adımlar atıyor.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kocasolak

Bir müslüman olarak faizi kaldıracak bir TOPLUM olamadığımız için üzgünüm. Yapabildiğim tek şey üzülmek olduğu için, kendimden utanıyorum. Müslümanlar olarak, faizi kaldırın diye bir yürüyüş dahi yapamadık.

Ramazan Gecili

Gercekten banka faizler cok yuksek masraf adi altindada cok kesinti yapiyorlar Hele birde sigorta parasi varki evlere senlik kendi kurduklari sigorta sirketlerine vatandasi mecbur ediyorlar,sonrada tlfn tlfn ustune kesintiden hsric sizi sigortaliyoruz diye 100 lirada her ay bazinda para aliyorla boylece cektigimiz kredi dunyalari buluyor boyle bir sistem olmaz devletimiz gormuyormu bunu bu sigorta meselesi kaldirilsin veya makul seviyeye cekilsin İnanilmaz belki 4 ay once denizbanktan 7000 lira cektim elime 5'500 ancak kaldi alti ay vadede 22 bin lira odeyecem dort syda ancak 200 lira ana para odenmis faiz orani 3'75 bunlar dupeduz soyguncu Lutfen devlet erkani buna elatsin bu bankalar yoksa bizide ulkeyide mahvedecekler bu kadar yuksek fİzmi ur,bu kadsr sigorts kesmek neyi nesi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23