• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Dünya şaşkın! Osmanlı'dan sonra ilk kez oluyor

Yeniakit Publisher
2020-09-02 09:37:00 - 2020-09-02 09:57:40
Dünya şaşkın! Osmanlı'dan sonra ilk kez oluyor

Türk ordusunun birçok ülkede varlığının bulunması dünya gündeminde de sıkça tartışılıyor. Son olarak Bloomberg'de Türk ordusunun Suriye, Irak, Katar, Libya, Somali ve Balkanlarda faaliyet gösterdiği belirtilerek Osmanlı'dan sonra ilk kez bu kadar geniş bir coğrafyada varlık gösterdiği yorumu yapıldı.

Son yıllarda milli teknolojiler ve milli savunmanın gelişmesiyle dışa bağımlılığını azaltan Türkiye, dünyadaki küresel barışa katkı vermek ve ülkemizin güvenliğini sağlamak için bir çok ülkede askeri varlığını sürdürüyor. Türkiye'nin bu askeri gücü, baştan son günlerde Doğu Akdeniz'de gerginlik yaşadığımız Yunanistan medyası ve dünya medyasında dikkat çekiyor. ABD'li Washhington Post Gazetesi'nin Bloomberg'den alıntı yaptığı bir haberde de bu konu işlendi.

Osmanlı'dan sonra bir ilk

Haberde Türk ordusunun şu anda Suriye, Irak, Katar, Somali ve Balkanlarda faaliyet gösterdiği, Libya'daki savaşın dengesini değiştirmek için ülkeye asker gönderdiği, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de yürüttüğü faaliyetlere dikkat çekilerek Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu'ndan sonra ilk kez bu kadar geniş bir coğrafyada varlık gösterdiği yorumu yapıldı. Haberde, "Türk askeri Suriye, Irak, Katar, Somali ve Balkanlar’da faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda, Akdeniz ve Ege’de devriye atıyor” ifadeleri kullanıldı.

Suriyede operasyonlar

Haberde Türkiye'nin 2016 yılında Suriye'de tarihi operasyonlar düzenlediği ifade edilerek “I. Dünya Savaşı sonucu Osmanlı’nın yıkılmasının ardından düzenlenen en büyük operasyonlar” yorumu yapıldı.

Libya'da savaşın dengesi değişti

Haberde yine bir zamanlar Osmanlı'nın vilayeti olan ancak bugün iç savaşla uğraşan Libya'ya asker ve İHA/SİHA gönderilmesinin ülkedeki savaşın gidişatını değiştirdiğine yer verildi. Öte yandan Libya ile imzalanan deniz yetki sınırı anlaşması ile Türkiye'nin Akdeniz'deki haklarını güçlendirdiğine işaret edildi.

Somali, Katar, Balkanlar...

Washington Post'un haberinde Türkiye'nin kilometrelerce uzaktaki Somali ve KAtar'da askeri üsler kurduğuna ve Türk ordusunun Kosova ve Bosna Hersek'te NATO Barışı Koruma misyonu çerçevesinde görev yaptığı belirtildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Turkiye'nin Global guc olmasini istemeyen tek bir TC Vatandasi yoktur. Ancaaaaaakkkk, bir tweet ile paran bir gecede %50 deger kaybediyorsa oturup 40 defa dusunmen gerek!

Dusunurken de Atasozlerimizi okumak!Ornegin: ERKEN OTEN HOROZU KESERLER - - - AYAGINI YORGANINA GORE UZAT - - - MERKEP OLMADAN SEY KOKLAMAMAK GEREKIR - - - HA BIR DE SU HIKAYEYI DE OKUMAK VE ANLAMAK GEREKIR: Kartal ile tilki, uçak yolculugundadir.. Kartal hostesi cagirir ve : - Bana bir bardak su Hostes suyu getirince kartal: - vazgectim, der ve suyu almaz tilki hemen sorar : - neden boyle yaptin ? - hiiiccc giciklik olsun, der kartal bes dakika sonra kartal hostesi cagirir ve yine su ister.. hostes suyu getirir yine, ve kartal tekrar vazgectim diyerek almaz suyu.. tilki yine sorar niye böyle yaptin diye.. kartal cevap verir : - hiicc giciklik olsun bu olaylar tekrar tekrar gerceklesir.. en sonunda bizim tilki dayanamaz ve o da su ister hostesten.. su gelir ve tilki vazgectim diye suyu geri gonderir.. artik daral gelen hostes durumu kaptana aciklayinca, kaptan ikisinin de ucaktan atilmasini soyler.. kartal ve tilkiyi ucaktan atarlar.. havadayken kartal tilkiye sorar : - niye yaptin boyle ? - giciklik olsun diye kartal sakince cevap verir : - madem ucmayi bilmiyordun niye giciklik yaparsin?

TÜRK

DAHA ÇOK KUDURUCAKLAR... DÜNYAYA BAK NASIL DÜZEN GELECEK GÖRECEKLER...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23