• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DİTAP ile ürünler tarladan sofraya

Yeniakit Publisher
2020-04-30 12:37:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
DİTAP ile ürünler tarladan sofraya

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katıldığı online programla Dijital Tarım Pazarı’nın (DİTAP) tanıtımını yaptı.

Pakdemirli, DİTAP ile tohumdan çatala kadar olan zincirin izlenebileceğini belirterek, “Çiftçimiz ürünlerine rahatlıkla pazar bulabilecek, tüketicimiz ve esnafımız aradığı kalite ve standartta ürünü tedarik edebilecek” dedi.

Sistemin önemine işaret eden Pakdemirli, “Devreye aldığımız DİTAP ile çiftçimiz ürünlerine rahatlıkla pazar bulabilecek, tüketicimiz ve esnafımız aradığı kalite ve standartta ürünü tedarik edebilecek” diye konuştu.

“Bu kapsamda, Sözleşmeli Tarım Platformu ile üreticileri, kooperatifleri, birlikleri, sanayicileri, halcileri, tüketim sektörünü, tarım danışmanlarını, bankaları, sigortacıları ve diğer tüm paydaşları bir araya getireceğiz” diyen Bakan Pakdemirli, “Burası arzın taleple buluştuğu, tohumdan çatala kadar olan zincirin takip edildiği, sürdürülebilir üretim ve tedarikin sağlandığı, tek elden yönetilen, kaliteli ürüne uygun fiyatlarla ulaşılan, planlı üretimin yapıldığı bir ortak pazar olacak” ifadesini kullandı.

“Daha planlı üretim yapısı oluşacak”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Dijital Tarım Pazarı’’ uygulamasıyla daha planlı ve öngörülebilir bir üretim yapısı oluşacağını ve küçük üreticilerin pazara erişiminin kolaylaşacağını belirtti. Pekcan, “Dijital Tarım Pazarı’nın alıcı ve satıcıyı online bir araya getirerek, tarımsal üretim ve ticarete önemli bir ivme kazandıracağına inanıyoruz. Tarımsal üretimdeki altyapının güçlendirilmesi, ülkemizin tarım ürünleri ihtiyacının karşılanmasının yanında tarımsal ihracatının artırılmasına da katkı sağlamaktadır” diye konuştu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Atatürkün evladı

Fatih portakal CHP li degil Atatürk çü
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23