• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Derneklere ilişkin eğitimler uzaktan verilmeye başlandı

Yeniakit Publisher
2020-08-04 15:07:20 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Derneklere ilişkin eğitimler uzaktan verilmeye başlandı

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, derneklere ilişkin eğitimlerin "İçişleri E-Akademi" sistemi ve kurumun internet sitesinden erişime açıldığını duyurdu.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bu yıl için planlanan eğitimlerin gerçekleştirilememesi üzerine, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) iş birliğinde, dernek temsilcileri, vatandaşlar ve Bakanlık personeline uzaktan eğitim verilmesine yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

"Dernek İş ve İşlemleri", "Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS)", "Derneklere Yönelik Denetim ve Rehberlik", "Derneklere Yönelik İzne Tabi İşlemler", "Kara Paranın Aklanması ve Terörizmin Finansmanı ile Mücadele" eğitimlerinin hazırlandığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu eğitimlerin amacı, DERBİS, derneklerin kuruluş, çalışma ve faaliyetleri, izne tabi işlemleri, denetimleri ve gerektiğinde feshine yönelik iş ve işlemler ile kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadelenin yürütülmesi hakkında, personelin, dernek yöneticilerinin ve vatandaşların bilgi birikimlerini artırmak ve uygulama becerilerini geliştirmektir."

Açıklamada, eğitimlere "https://uzem.icisleri.gov.tr" ve "https://www.siviltoplum.gov.tr/derneklere-yonelik-egitimler" linklerinden ulaşılabildiği kaydedildi.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23