• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Diyanet çağrı

Yeniakit Publisher
2015-12-23 10:22:00 - 2015-12-23 11:10:18
Cübbeli Ahmet Hoca'dan Diyanet çağrı

Cübbeli Ahmet Hoca Diyanet İşleri Başkanlığı’na çağrıda yaparak Kutlu Doğum Haftası'nın Mevlid Kandili'ne denk getirilmesi gerektiğini söyledi.

Mevlit Kandili özel programına katılan, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrıda bulunarak, Nisan ayında kutlanan “Kutlu Doğum Haftası" uygulamasının yanlış olduğunu, Mevlit Kandili'ne denk getirilmesi gerektiğini savundu.
 
Ahmet Yesevi Derneği tarafından Ataköy Sinan Erdem Spor Salonu'nda bu akşam düzenlenen Mevlit Kandili Özel Programı'nda, "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü binlerce kişiye seslendi.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Ahmet Mahmut Ünlü, Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

KİMSE NİSAN İŞİNDEN RAZI DEĞİLDİR

“Diyanet çok büyük yanlış içindedir. Diyanet'in en büyük yanlışı, Mevlit kutlamalarını Nisan'a sabitlemesidir. Bu çok büyük, çok büyük tehlike arz ediyor. Mevlit, Rabi-ül Evvel ayına tekabül ediyor. Bir hafta kutlayacaksan, bu hafta kutla. Bir ay kutlayacaksan, bu ay kutla. Bunu Nisan'a sabitlemek, Ramazan'ı Ocak'a, Şubat'a sabitlemek gibidir. Takvimler değiştirilemez. Dinimizdeki merasimler asla Miladi'ye göre hesaplanamaz. Kainatın efendisi bu ayda dünyaya teşrif etmiş. Şu anda Diyanet'in bir programı var mı? Bu hafta var mı? Üç gün sonra var mı? Yok. Mehmet Görmez Efendi, bu işlere daha meraklı bir adam olarak görülüyor. Kimse bu Nisan işinden razı değildir. Hepimiz rahatsızız. Rabi-ül Evvel'e sabitleyin, bir ay kutlayalım. Yani Cuma tatil değil diye Cuma namazını Cumartesi'ye alalım da, daha mı rahat olsun? Ne sahabeden, ne tabiinden bin 400 senedir Efendimiz'in mevlidini Nisan ayında kutlayan olmamıştır. Bu sapık fırkalarda bile duyulmamıştır. Bunu Mısır'ın reformistleri bile düşünememiştir. Bu nereden geldi bizi buldu, anlamadım ya... Bu aralar Ankara bizi daha çok duyuyor. Duysun. Ankara'nın kimi duyacak bizi? Diyanet duysun işte. Ben dinden bahsediyorum, siyasetten bahsetmiyorum. Devlet ne yapsın, hükümet ne yapsın? Bunu Diyanet belirliyor, proje diye önlerine getiriyor. Onlar da doğru zannediyor. Bu çok yanlış bir şeydir. İslam'ı bozmaktır."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23