Çocuklarına yemek pişiremeyen Felluceli annenin feryadı
Irak ordusunun kuşatma altına aldığı Felluce’de halk açlıktan çimen yiyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü acilen kente yardım yapılabilmesi için çağrıda bulundu. Felluce'li bir anne ise dünya'ya böyle seslendi.
Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'de yüzlerce ailenin karşı karşıya bulunduğu açlık krizinin devam ediyor
Açlığın nedeni ise, Felluce'nin DAEŞ kontrolünde olmasından dolayı İran destekli Irak ordusunun şehre gıda yardımı sokmaması.
Birleşmiş milletler ve insani yardım örgütleri uluslararası camiaya çağrılarda bulunsa da henüz sonuç alınamazken, Başkent Bağdat'ın yalnızca 50 kilometre batısında olan Felluce, 2014 yılında çıkan bir isyanla bazı sunni muhalif grupların eline geçmişti. Daha sonra bölgede üstünlüğü ele geçiren DAEŞ kentte hakimiyet kurmuştu.