• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Yeniakit Publisher
Ne mutfağı var ne banyosu! Tek odada hayatta kalma mücadelesi
DHA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Ne mutfağı var ne banyosu! Tek odada hayatta kalma mücadelesi

Hakkari Yüksekova'da mutfak, banyo ve tuvaleti olmayan tek odalı bir evde yalnız yaşayan 63 yaşındaki Kerem Kaçıcı, temel ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanıyor.

#1
Foto - Ne mutfağı var ne banyosu! Tek odada hayatta kalma mücadelesi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde, tek odalı kerpiç bir evde süren yaşam mücadelesi duyanları derinden etkiledi.

#2
Foto - Ne mutfağı var ne banyosu! Tek odada hayatta kalma mücadelesi

İlçeye bağlı Büyükçiftlik beldesinin Yaylacık Mahallesi’nde bulunan tek katlı, tek odalı ve kerpiçten yapılmış derme çatma evde yaşayan Kerem Kaçıcı, hiç evlenmediği için tek başına yaşamını sürdürüyor. Evinde mutfak, banyo ve tuvalet bulunmayan Kaçıcı, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor.

#3
Foto - Ne mutfağı var ne banyosu! Tek odada hayatta kalma mücadelesi

Anne ve babasının vefatının ardından yalnız kaldığını söyleyen Kaçıcı, "3 erkek kardeşiz. Büyük ağabeyim burada, ama çok yaşlandı. Diğer kardeşim Van’da yaşıyor. Ben de kendi halimde burada yaşamaya çalışıyorum. Artık kendi ihtiyaçlarımı karşılayacak durumda değilim. Tansiyon hastasıyım. Yeğenim ara sıra evinde yaptıkları yemekleri getiriyor. Banyomu evin içinde leğende yapıyorum. Tuvalet ihtiyacımı ise köy camisinin tuvaletini kullanarak karşılıyorum" dedi.

#4
Foto - Ne mutfağı var ne banyosu! Tek odada hayatta kalma mücadelesi

Evinin kerpiçten yapıldığını ve artık kullanılamaz durumda olduğunu belirten Kaçıcı, "Tek isteğim, bir odamın, mutfağımın, banyomun ve tuvaletimin olduğu, insan gibi yaşayabileceğim bir ev. Yetkililerden bana uzanacak bir yardım eli bekliyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vatandaş.

deprem bölgesinden bu arkadaşa bir konteyner ev gönderilsin. gaziantep belediye başkanı fatma şahin hanımefendi yardımseverdir..

Ahmet

Düğünlerde sıraya girip kilolarca altin takip milyonlar toplayan aşiret reisleri nerelerde? Allahtan korkun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23