• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

CHP’nin RTÜK’çüsü ahlaksız dizinin hamisi

Yeniakit Publisher
2017-02-16 05:01:00 - 2017-02-16 11:57:31
CHP’nin RTÜK’çüsü ahlaksız dizinin hamisi

“Bekarlığa veda partisi”ni meşru gören, partilerde hemşirelerin cinsel meta olarak kullanılmasına ceza uygulanmamasını isteyen CHP'li Demirkan, dini içerikli yayın yapan kanallarda RTÜK’ün uyguladığı para cezasında başı çekmişti.

RTÜK’ün tepe yönetim birimini oluşturan üst kurul üyeliğine CHP kontenjanından seçilen Süleyman Demirkan’ın bir ‘marifeti’ daha ortaya çıktı. Milli ve manevi değerlere saygılı medya kuruluşlarına ceza yağdırılmasını sağlayan RTÜK Üyesi Süleyman Demirkan’ın, ahlaksız yayınlar söz konusu olduğunda ceza karşıtı bir tutum sergilediği belirlendi. Star TV’de yayınlanan bir dizide “bekarlığa veda partisi” adıyla ahlaksız sahneye ceza verilmesi için yapılan oylamada kanala ceza verilmemesi için CHP’li Demirkan’ın çırpındığı ve red oyu kullandığı belirlendi.

‘BEKARLIĞA VEDA PARTİSİ’ REZİLLİĞİ

RTÜK’ün 2016/62 no’lu toplantısında gündemine aldığı Star TV’deki “Kiralık Aşk” dizisinin 24 Haziran 2016’da yayınlanan 52. bölümünde skandal sahneler yer alıyor. Dizide, ‘Koray’ isimli karakter, evlenecek olan ‘Ömer’ için ‘bekarlığa veda partisi’ düzenliyor. Batı menşeli iğrenç etkinlikte hemşire kostümü giymiş kadınlar, partiye katılanlara ikram yapıyor ve katılımcıları eğlendirmek için dans ediyorlar. Topluma empoze edilen ahlaksız partide müstehcen içerikli sahnelerin yanı sıra hemşirelik mesleğinin cinsel bir obje gibi yansıtılması büyük tepki çekti ve RTÜK’e çok sayıda şikayet ulaştırıldı.

AHLAKSIZ DİZİ İÇİN DİRENEN CHP’Lİ

Edinilen bilgilere göre RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesince, skandal dizideki sahnelerle hemşirelik mesleğinin onur ve saygınlığını zedeleyeceği, kişi ve kuruluşların manevi varlığına yönelik onur kırıcı, incitici, küçük düşürücü olduğu, bu nedenle RTÜK kanunlarının ihlal edildiği gerekçesiyle cezai yaptırım uygulanması istendi. RTÜK, 27 Aralık 2016’da bu görüş üzerine toplandı. Toplantıda Star TV’nin aynı rezalete 17 Ekim 2011 yılında da imza attığı gerekçesiyle reklam gelirinin yüzde 1’i nispetinde idari para cezası kesilmesine oybirliği ile karar alan RTÜK Üst Kurulunda, CHP’li Süleyman Demirkan bu karara direndi. Ahlaksız diziye “yüzde 1” ölçeğinde ceza verilmesine dahi karşı çıkan Demirkan, bekarlığa veda partisi rezaleti için kanalın cezalandırılmaması gerektiğini savundu. CHP’li Demirkan, Üst Kurul oylamasında ise red oyu kullanan tek RTÜK üyesi oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AHLAKSIZLIĞA KUZU, MİLLİ VE MANEVİ MEDYAYA KURT

Ahlaksız diziye ceza verilmesine karşı çıkan CHP’li Süleyman Demirkan, Akit TV’nin susturulmasına yönelik RTÜK cezalarında başı çeken bir isim. Akit TV’nin 10 Kasım’da yayınladığı eleştirel bir haberdeki alt yazıdan dolayı RTÜK, Akit’e ceza yağdırmıştı. Akit TV’ye para cezası kesen RTÜK, benzer nitelikteki haberin tekrar yayınlanması durumunda kanalın lisansının iptal edileceğine ilişkin uyarı cezası vererk ağır bir karar almıştı. RTÜK’ün bu sansürcü kararında Süleyman Demirkan ‘kabul’ oyu kullanmıştı. Aynı Demirkan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir haberinde eleştirdiği gerekçesiyle Akit TV’ye verilen idari para cezasında da ceza yanlısı tavır sergileyerek ‘kabul’ demişti.

“Bekarlığa veda partisi”ni meşru gören, partilerde hemşirelerin cinsel meta olarak kullanılmasına ceza uygulanmamasını isteyen Demirkan, dini içerikli yayın yapan FM TV’ye, başörtülü çocuklar ekrana çıkarılarak dua ettirildiği için RTÜK’ün uyguladığı para cezasında başı çekmişti. Medya tarihine geçen ‘başörtüsü’ cezasında ‘kabul’ oyu kullanan RTÜK Üst Kurul üyeleri arasında Süleyman Demirkan imzası yine en başta yer almmıştı.

FETÖ KANALLARININ DESTEKÇİSİ

Demirkan’ın başrolünde olduğu skandallar bunlarla sınırlı değil. Demirkan, 2015 Ekim’inde mahkeme kararıyla yönetimine kayyım atanan FETÖ kanallarına destek vermek için söz konusu kanalların merkez binalarının önüne kadar gitmişti. CHP’li Demirkan bununla da yetinmemiş, FETÖ kanallarına destek için gösteri yapan militanların olduğu yerde beraberindeki diğer RTÜK üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapmıştı. Demirkan, Bugün TV önünde yaptığı, Samanyolu TV’den de canlı yayınlanan destek açıklamasında FETÖ’nün propaganda üssü olan kanalların örgütten kurtarılmasını sağlayan kayyım kararını şu sözlerle eleştirmişti: “Cumhuriyet’in 92. yılında geldiği nokta burası olmamalı. Türkiye ve bu ülkede yaşayan insanlar bunu hiçbir şekilde hak etmiyorlar. Eşkıyalık geçerli olmamalı. Eşkıyalık kumanda odalarına kadar girmemeli. Ne yargının böyle bir görüntü vermeye hakkı var ne de hükümetin. Şaşkınlık içindeyiz. İnşallah bu direniş, bu mücadele halkın haber alma özgürlüğünün sonuna kadar açılmasıyla son bulur.”

CHP’li Süleyman Demirkan,örgüt kanalı Samanyolu TV’de yayınlanan Şefkat Tepe dizisindeki ‘Karanlık Kurul’un siyaseti dizayn unsuru taşıyan sahnelerine ceza verilmesine de karşı çıkmıştı. Demirkan’ın, Yumurcak TV ve Samanyolu Haber Radyo’ya verilen usulsüz lisans uzatma kararlarında da imzası bulunuyor.


FARUK ARSLAN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23