• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Burma baklava: Bakın doğru bildiğimiz o yanlış ne! Kazanç var maliyet yok! Burma baklavanın püf noktaları

Yeniakit Publisher
2023-07-29 18:31:00 - 2023-07-29 18:35:05
Burma baklava: Bakın doğru bildiğimiz o yanlış ne! Kazanç var maliyet yok! Burma baklavanın püf noktaları

Burma Baklava yaparken bilmeniz gereken püf nokta! Baklava tatlısı en sevilen tatlılardan. Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan burma tatlısının yapılışı nasıldır sizler için tarif tüyosunu ve cevabını derledik;

Burma Baklava tarifi!

Bir paket baklavalık yufka
300 gr ceviz
125 gr margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
Üç su bardağı şeker
Dört su bardağı su

Üç dört damla limon suyu

Burma baklava nasıl yapılır?

Tencerimize şekeri ve suyu koyup orta ateşte kaynatıyoruz kaynamaya çıktıktan sonra üç dört damla limon suyu sıkıyoruz 15 20 dakika arası0716 kaynatıyoruz şerbetimizi altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz
Margarinimizi eritip sıvıyağıda ilave ediyoruz
Yufkamızı tezgaha serip margarinimizi sürüyoruz üzerine bir yufka daha koyup Cevizimizi serpip oklavamıza sarıyoruz iki taraftanda büzüştürüyoruz oklavamızı çıkartıp borcamımıza diziyoruz borcam dolana kadar aynı işlemleri yapıyoruz artan margarinimizi tatlımızın üzerine döküyoruz önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kizartıyoruz tatlımızı ılımaya bırakıyoruz soğuk olan şerbetimizi ılk olan tatlımıza döküyoruz üzerini fıstıkla süsleyip afiyetle yiyoruz.

İlginizi çekebilir→ Kekik, üstüne basa basa öneriliyor! Duyunca çok şaşıracaksınız: Derhal harekete geçin, herkes bunu yapsın→ TIKLAYINIZ

Oklavayla verilen şekil sonucu büzgülü olarak ortaya çıkan baklava, en kolay baklava ariflerinden biridir. İşte kolay tarif
Normal baklavaya göre daha kolay hazırlansa da lezzet olarak hiçbir eksiği olmayan burma baklava çıtır çıtır sesi ve enfes aromasıyla leziz mi leziz bir tatlıdır. Sarığı burma, dolanger, oklava tatlısı, burma tatlısı gibi birçok ismi olan bu tatlı çocukluk yıllarımızdan itibaren bayramlarda sofralarda yerini alır. Evde yapılabilecek ve baklava lezzetini aratmayacak tatlılardan olan burma baklava birçok tatlı tutkunu tarafından merak ediliyor. Peki burma baklava tarifi hangi malzemeleri içeriyor? İşte burma baklavanın tarifi...

BURMA BAKLAVA TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;

2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un

İçi için;

Yarım kilo ceviz yada fındık

Açmak için;

Nişasta

Üzeri için;

250 gram tereyağı

Şerbet için;

4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Biraz limon
YAPILIŞI

Hamur malzemelerini güzelce yoğurarak yarım saat kadar dinlendirin.

Daha sonra açacağınız büyüklüğe göre eşit parçalara ayırın.

Bir yufkayı incecik şekilde açarak bol miktarda ceviz koyun.

Sonra yufkayı ortadan ikiye bölüp oklavaya sarıp oklavanın iki ucundan büzüp oklavadan çıkartıp istediğiniz boyutta kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Bu işlemi bitene kadar uygulayın.

Tepsi dolduğunda erimiş tereyağını üzerine gezdirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.

Güzelce kızardığında hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine dökebilirsiniz.

Bu adımda tatlının ılık olmasına özen gösterin

Afiyet olsun...

BURMA BAKLAVA YAPMANIN PÜF NOKTALARI

- Hamuru yoğururken unu kontrollü bir şekilde ilave etmelisiniz. Pürüzsüz ve ele yapışmayacak bir kıvamda hamur olması gerekiyor.

- Yoğurduğunuz hamurunuzun üzerine bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirmelisiniz.

- Hamurunuzu açacağınız zemine nişasta serpin. Bu şekilde hamurun zemine yapışmasını engelleyecek ve daha kolay açılmasını sağlayacaksınız.

- Açacağınız bezenin üzerine de nişasta serpmelisiniz. Bu şekilde de hamurunuz oklavaya yapışmayacaktır.

- Tatlınızı kontrollü bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlıya şerbeti dökerken tatlının ılık şerbetin sıcak olması gerekmektedir.

İlginizi çekebilir→ Ekmekle ilgili sır gibi şaşırtan gerçek: Bakın böyle saklayanlar ekmek değil zehir yiyor! İşte basit hata ne çıktı→ TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23