• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Murat Kurum'dan depremle ilgili önemli açıklamalar: Ödemeler başladı

Yeniakit Publisher
2020-11-01 20:03:00 - 2020-11-01 21:41:37

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinden son bilgileri paylaştı. Arama kurtarma çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyleyen Kurum, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza valiliğimiz, bugün itibarıyla 10 bin lira yardım ödemesine başlamış durumda." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremle ilgili güncel bilgileri paylaştı. Kurum, "Ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara da evlerinde oturamayacaklarsa 5 bin lira taşınma ve kira yardımı vereceğiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza valiliğimiz, bugün itibarıyla 10 bin lira yardım ödemesine başlamış durumda." dedi.

Çalışmalar titizlikle devam ediyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinden önemli açıklamalarda bulundu. Kurum yaptığı açıklamada, "Depremin olmasından 52 saat geçti, aralıksız tüm enkazlarımızda arama kurtarma çalışmaları yoğun ve titizlikle devam ediyor." dedi.

Hasar tespit çalışmalarında an itibarıyla 2 bin 234 binada 28 bin 100 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarının yapıldığını söyleyen Kurum, "Ağır, acil ve yıkık sayımız 41'e ulaştı ve 1041 bağımsız bölümden oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Lazer tarayıcılarla takip ediliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "(Rıza Bey Apartmanı enkazındaki arama kurtarma çalışması) Yan taraftaki görmüş olduğumuz binaların da hasar tespitlerini yaptık. Ağır hasarlı binalar olduğu için onları da anbean lazer tarayıcılarla takip ediyoruz. Oradaki herhangi bir hareket veya yıkılma riski enkazda arama kurtarma faaliyeti yapan arkadaşlarımızın can güvenliği riski açısından çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

30 bin lira eşya yardımı

Bakan Kurum, "Yıkılmış veya yıkılacak binalara ilişkin, eşyasını alamayan vatandaşlarımıza 30 bin lira eşya yardımı yapılacak." dedi.

Ödemeler bugün itibarıyla başladı

Kurum, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza valiliğimiz, bugün itibarıyla 10 bin lira yardım ödemesine başlamış durumda." diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Rızabey ve Doğanlar apartmanına ilişkin Bakanlığımıza veya İl Müdürlüğümüze veya Valiliğimize gelen bir riskli bina başvurusu yok. Riskli bina başvurusu olsaydı tapuda riskli bina şerhi olurdu." ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, "Ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara da evlerinde oturamayacaklarsa 5 bin lira taşınma ve kira yardımı vereceğiz" açıklamasında bulundu.

Yıkılan binaların riskli bina başvurusu yapıldığı iddiaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "(Yıkılan binalar için riskli bina başvurusu yapıldığı iddiaları) Bugün bunları konuşmanın, tartışmanın zamanı değil. Vatandaşlarımız enkaz altında yavrularını bekliyorlar, benim çalışma arkadaşımın burada çocuğu var. Bizim odaklanmamız gereken konu bunlardır. Herkesten istirham ediyorum birlik ve beraberliğimizi sonuna kadar koruyalım. Bunun siyaseti, davası, polemiği olmaz" yorumunda bulundu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muş

Ya arkadaş insan hayat bukadar ucuzmu binaları hasarlı insanlar binalarını güçlendirme yapmak yada kentsel dönüşüme girmesini istiyor devlet niye buna yardımcı olmuyor  

hizipsavar

ŞİMDİ CHP İŞ BANKASINDA Kİ hakalrını satar fakire fukaraya depremzedelerede 10 bin de o verir. ben tek korkum izmirlilere nutuk dağıtmasa. Allah c.c. bu kötü günlerde o insanların yardımcısı olsun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23