• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bahçeli'den Davutoğlu'na sert tepki: Haddini bil, haysiyet sahibi ol

Yeniakit Publisher
2021-09-16 20:14:00 - 2021-09-16 20:23:31
Bahçeli'den Davutoğlu'na sert tepki: Haddini bil, haysiyet sahibi ol

Geçtiğimiz günlerde Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır'ın "Amed" ismini memnuniyetle kullanabileceğini söylemesi ve Suriyelilerin Kürtler için federasyon kararı yorumuna MHP lideri Devlet Bahçeli'den çok sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bahçeli, "Bak Serok, Amed değil Diyarbakır diyeceksin. İstanbul'u da dünyanın en büyük Türk-İslam kenti olarak söyleyeceksin. Suriye'de federasyon önermen, fiilen Kobanili Ahmet olduğunun delilidir. Haddini bil, haysiyet sahibi ol" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun verdiği bir röportajda, Diyarbakır'ın "Amed" ismini de memnuniyetle kullanabileceğini söylemişti. Davutoğlu, ayrıca Suriyelilerin Kürtler için federasyon kararı alması halinde Türkiye'nin buna saygı göstermesi gerektiğini belirtmişti. Davutoğlu, başka bir açıklamasında da "En büyük Kürt şehri İstanbul'dur" ifadeleri Bahçeli'nin tepkisini çekti.

"Amed değil Diyarbakır diyeceksin"

Bahçeli, "Son sözüm de Serok Ahmet'e. Hz. Mevlana; 'Kalp denizdir, dil de kıyı. Denizde ne varsa kıyıya o vurur.' Serok'un diline vuranlar yozlaşmış ve yosun tutmuş kalbinin eseridir. Türkiye bir musibet tarafından az kalsın felakete uğrayacakmış. Şükür zamanında gereği yapılmış. Bak Serok, Amed değil Diyarbakır diyeceksin. İstanbul'u da dünyanın en büyük Türk-İslam kenti olarak söyleyeceksin. Suriye'de federasyon önermen, fiilen Kobanili Ahmet olduğunun delilidir. Haddini bil, haysiyet sahibi ol. Sen ve efendilerin Türkiye'yi geçemez, bunu da unutma" dedi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet Akif

helal olsun sana sayın Bahçeli

Ömer

Seçmene yönelik basit hamle . Yok amed olsun falan . Bırakın böyle boş işleri diyecem ama başka işleri yok demek ki . 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23