• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa Birliği'nden tarihi Libya itirafı: Türkiye olmasaydı bunu yapamazdınız

Yeniakit Publisher
2021-04-08 12:23:00 -
Avrupa Birliği'nden tarihi Libya itirafı: Türkiye olmasaydı bunu yapamazdınız

Avrupa Birliği'nin (AB) yayın organlarından Euobserver sitesi, Türkiye'nin Libya'daki etkisini analiz eden çarpıcı bir analiz yayınladı.

Avrupa Birliği (AB) hakkında haberler yapan en büyük yayın organları arasında bulunan "EUobserver" çarpıcı bir haber/analiz yayınladı. Analizde, Avrupalı siyasetçilerin son dönemde yoğunlaştırdığı Libya ziyaretleri ile Libya konulu konferansların, Türkiye'nin darbeci Hafter güçlerini yenilgiye uğratması sayesinde gerçekleşebildiği belirtildi.

Türkiye galip oldu

"Avrupa kendini Libya konusunda yanıltmamalı" başlıklı Dario Cristiani ve Karim Mezran imzalı analizde, Libya ziyareti gerçekleştiren Fransa, Almanya, İtalya dışişleri bakanları ile AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, Libya'da çözümle ilgili Berin Konferansı'nın başarılarını işaret eden açıklamalarının yanlış anlaşılmaya neden olduğu vurgulandı.

Yazıda Avrupa liderlerinin, Türkiye'nin askeri müdahalesi sayesinde darbeci Hafter'in Libya'nın "yeni Kaddafi"si olamadığına değinmedikleri ifade edildi.

Sonuç alamazdınız

"Avrupalılar bunu ister sevsin ister sevmesinler ancak Türkiye Hafter'i askeri olarak yenilgiye uğratmasaydı bu olumlu sonuçlar elde edilemezdi" ifadesinin kullanıldığı yazıda "Berlin Konferansı boş bir diplomatik girişim olarak kalırdı" denildi. Yazıda ayrıca diplomatik başarıların da Avrupa'da değil öncesinde aralarında Ankara'nın da olduğu başka kentlerde gerçekleştiği belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

karakelle

bizim CHDPKK liler de hafter sevdalısı idi hafteri ve destek çileri CHDPKK yi de libyada gömdüğümüz ün isbatı

4TİRİLYON DOLAR ALMAYA 3 TİRİLYON DOLAR FIRANSA 4 TİRİLYON DOLAR İNGİLİZ 2TİRİLYON

BATIYA BAKIPTA BATILI GİBİ YEYİP İÇEMİYEN 15 BİT TELEFON KULANABEBELER AÇ KALINCA KİME NELERDER NELER MÜSLÜMAN DVASINI KAZNSADA KAYBETSEDE GAVURUN EKMEĞİNE YAĞSÜRELERDEN HAKKINI ALDIĞINDA ÇOK MUTLU OLACAK EBDEİ ALEMDE
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23