• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arap dünyası, Erdoğan’ın “Rabia” işaretini konuşuyor

Yeniakit Publisher
2013-08-18 21:35:35 - 2013-08-18 21:35:38
Arap dünyası, Erdoğan’ın "Rabia" işaretini konuşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün, Bursa’daki bir açılış sırasında Mısır’daki darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen “Rabia” işareti ile yaptığı konuşma Arap basınında büyük yankı buldu. Ürdün’deki Sebil ve el-Gad, Suudi Arabistan’daki El-Vatan, Mısır’da Eş-Şuruk, El-Yevm, El-Ehram gazetelerinin yanı sıra Lübnan’daki Sefir, Tunus’taki El-Ahbariyye, gazeteleri Erdoğan’ın elini kaldırarak, 4 parmağıyla “Rabia işareti” yaptığı fotoğraflara ilk sayfalarında yer verdi.

DIŞ HABERLER SERVİSİ
Bütün dünyanın sessiz kalarak izlediği Mısır’daki Firavun Sisi cunta yönetiminin vahşi katliamlarına en büyük tepkiyi gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türk hükümeti ve halkının duyarlı-asil tavrı, İslam dünyasında gıpta ile izleniyor. Önceki gün Başbakan Erdoğan’ın Bursa’daki bir açılış sırasında Mısır’daki darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen “Rabia” işareti ile yaptığı konuşma Arap basınında geniş yankı buldu. Ürdün’deki Sebil ve el-Gad, Suudi Arabistan’daki El-Vatan, Mısır’da Eş-Şuruk, El-Yevm, El-Ehram gazetelerinin yanı sıra Lübnan’daki Sefir, Tunus’taki El-Ahbariyye, gazeteleri Erdoğan’ın elini kaldırarak, 4 parmağıyla “Rabia işareti” yaptığı fotoğraflara ilk sayfalarında yer verdi.
futbolcular da
“rabia” işareti yapmıştı
Attıkları gol sonrası “Rabia” işareti yaparak Mısır’daki katliama tepkilerini gösteren Türk futbolculara da geniş yer veren Arap gazeteleri dün, İstanbul’daki Eminönü Meydanı’nda düzenlenen, Mısır’daki darbecilerin katliamını protestoları da ilk sayfalarından okuyucularına duyurdu. Bursa’da açılışa katılan Erdoğan’ın elini kaldırarak, 4 parmağıyla “Rabia işareti” yapması üzerine, törene katılan vatandaşlar da üzerinde “Rabia işareti” bulunan dövizleri kaldırarak destek vermişti. Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ve Çaykur Rizespor’lu Sercan Kaya, attıkları gol sonrası “Rabia işareti” yaparak Mısır’daki katliama tepkilerini göstermişti.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23