• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Adalet Bakanlığı personel alım Adalet Bakanlığı iş başvuru ilanları

Yeniakit Publisher
2020-01-16 16:00:00 - 2020-01-16 16:02:38
Adalet Bakanlığı personel alım Adalet Bakanlığı iş başvuru ilanları

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanları merak ediliyordu. Adalet Bakanlığı’nı devlet memuru almak için ilan yayınladı. Yayınlanan ilana göre toplamda 3 ayrı kadrodan toplamda 72 kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. Peki Adalet Bakanlığı iş başvuru şartları neler? Adalet Bakanlığı memur alımı ne zaman? İşte Adalet Bakanlığı memur alımı 2020 son durum haberleri.

Adalet Bakanlığı personel alımı ilanları merak ediliyordu. Adalet Bakanlığı’nı devlet memuru almak için ilan yayınladı. Yayınlanan ilana göre toplamda 3 ayrı kadrodan toplamda 72 kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. Peki Adalet Bakanlığı iş başvuru şartları neler? Adalet Bakanlığı alımı ne zaman? İşte Adalet Bakanlığı memur alımı 2020 son durum haberleri.

Adalet Bakanlığı’nı devlet memuru almak için ilan yayınladı. Yayınlanan ilana göre toplamda 3 ayrı kadrodan toplamda 72 kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. Adalet Bakanlığı yayınladığı ilanda yapacak olduğu alımların mühendis, pedagog ve stajyer kontrolör kadrolarında olduğunu duyurdu. Buna göre 50 mühendis, 7 pedagog ve 15 stajyer kontrolör olmak üzere bünyesine toplamda 72 kamu personeli daha ilave edecek. Adalet Bakanlığı alım yapacağı kadroların hepsinde KPSS şartı arayacağını bildirdi. Buna ek olarak alım yapacağı 3 farklı kadro içinde, ayrı ayrı başvuru şartları ve başvuru tarihleri belirledi. Adalet Bakanlığı, mühendislik kadrosuna başvuru yapacak adaylar için başvurusu tarihlerini 27.01.2020 ve 10.02.2020 arası olarak belirledi. Başvuru yapacak adayların istenen belgelerle birlikte başvuru formunu bilgisayar ortamında doldurarak imzalaması gerekmektedir. 

Adalet Bakanlığı alım şartları neler?

Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, 2018-KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak kaydıyla, pedagog unvanı için ilan edilen kadronun 5 katı aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.

KPSS puanı ile sözlü sınavda alınan puanın aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlanarak sıralama yapılması suretiyle ilan edilen kadro sayısı kadar atama yapılacaktır.

Adalet Bakanlığı personel alımı genel başvuru şartları

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2- 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak gerekmektedir. Özel şartlar ise “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık” veya “Eğitim Programları ve Öğretim” bölümlerinin birinden mezun olmak.

Başvuruda istenecek belgeler:

1- Ek-2 başvuru formu,

2- Bitirdiği okul diploması ya da okul çıkış belgesinin aslı veya onaylı sureti, (Belgenin aslının ibraz edilmesi halinde sureti Bakanlığımızca onaylanacaktır.)

3- 2018-KPSS sonuç belgesi,

4- Ek-3 Güvenlik Soruşturması Formu (Formun UYARI bölümünde belirtilen hususlara uygun olarak doldurulması, 3 adet hazırlanması, bilgisayar ile doldurulması, fotoğraf yapıştırılması, ilgili bölümün imzalanması ve bu form dışında başka form kullanılmaması gerekmektedir.)

5- Fotoğraflı özgeçmiş (El yazısıyla hazırlanmış ve imzalanmış),

6- Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (e-Devlet'ten barkodlu belge oluşturularak alınabilir),

7- Ek-4 Sağlık açısından engeli bulunmadığına dair yazılı beyan,

IV) Başvuru Yeri, Şekli ve Tarihi: Başvurular 13/01/2020 tarihinde başlayıp, 24/01/2020 tarihi mesai saati bitiminde sona erecektir. Başvuruların Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde  Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılacaktır. (Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin ve başka başvuru formu kullananların başvuruları kabul edilmeyecektir.) Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ile sözlü sınav yeri ve tarihi bakanlığın internet sayfasında (www.adalet.gov.tr) ilan edilecektir. Adalet Bakanlığı personel alımlarına ilişkin detaylar hem kurumun resmi internet sitesinden hem Devlet Personel Başkanlığı sitesi hem de Basın İlan Kurumu internet sitesi üzerinden öğrenilmekte.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23