• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD medyasından Putin iddiası! Trump'tan istediği şey açıklandı

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
ABD medyasından Putin iddiası! Trump'tan istediği şey açıklandı

Washington Post’un üst düzey ABD’li yetkililere dayandırdığı habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı son telefon görüşmesinde Rusya-Ukrayna savaşını bitirmek için Ukrayna’dan Donetsk bölgesinin tamamının Moskova’ya bırakılmasını şart koştu. Haberde, Trump’ın bu talebe nasıl karşılık verdiğine dair ayrıntı bulunmadığı, Trump’ın kamuoyuna yaptığı açıklamada da Donetsk’e özel bir atıf yapmadığı belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD Başkanı Donald Trump'la yaptığı son görüşmede, savaşı sona erdirmek için Ukrayna'dan Donetsk bölgesinin kontrolünü tamamen Moskova'ya teslim etmesini talep ettiği iddia edildi.

Amerikan Washington Post gazetesinin üst düzey ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre Putin, Trump'la yaptığı son telefon görüşmesinde, Donetsk bölgesine ilişkin taleplerini dile getirdi.

Habere göre Putin, Ukrayna'dan Donetsk bölgesinin kontrolünün tamamen kendilerine teslim edilmesini savaşı sona erdirme koşulu olarak gördüğünü Trump'a iletti.

Trump'ın Putin'in bu talebine nasıl karşılık verdiğine ilişkin bir bilgi paylaşılmazken, ABD Başkanı görüşmeye dair açıklamasında Donetsk ile ilgili talebe değinmedi.

ABD'li yetkililer, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Moskova'nın Kiev'i ele geçirmesinin önünde adeta bir tampon bölge işlevi gören Donetsk'i Putin'in Ukrayna'dan almayı çok istediğine ve bu düşüncesinden halen vazgeçmediğine dikkati çekerken, bu durumun savaşı sona erdirmeyi zorlaştıracağını kaydetti.

İki hafta içinde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Putin ile bir araya geleceğini duyuran Trump'ın, bu konuda nasıl bir yaklaşım izleyeceği ise merak ediliyor.

Öte yandan habere göre Putin, Trump'a, kısmen ele geçirdiği Ukrayna'nın diğer iki bölgesi olan Zaporijya ve Herson'un bir kısmını, Donetsk'in tam kontrolü karşılığında teslim etmeye hazır olduğunu söylediğini belirtti.

Ukraynalı yetkililer ise konuyla ilgili önceki açıklamalarında, Moskova'nın Donetsk ile ilgili taleplerine karşı olduklarını dile getirmişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kalki

Donald'ın "don"unu istemiş çaktırmadan "don"esk diyerek bence. Geriye ince kumaş pantalon kalır. Venezüllalı nobel alan karı parmak antremanında AB doping dairesi güdümlü antremanda tam hazırlıklı zaten. Haşin bir saldırı planı var canlı yayında olaya parmak basacaklar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23