• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

7 Kat cehennemin isimleri nelerdir ve kimler girecektir?

Yeniakit Publisher
2016-10-26 22:18:00 -
7 Kat cehennemin isimleri nelerdir ve kimler girecektir?

Ahiret hayatının azap yurdu olan cehennem 7 kat olarak yaratılmıştır. Dünyada işledikleri günahlara göre insanlar Yüce Yaratıcı tarafından oraya konulacaklardır. İşte cehennem çeşitleri ve oaraya girecek sının sınıf insanlar:

Allahu Taâlâ, yedi kat yer altında yedi tabaka cehennem yaratmıştır ki, birbirinden aşağıdadır. Her tabakanın arası beşyüz yıllık mesafedir. Cehennemin yedi kapısı vardır.

Her birinin içinde ateşten yetmişbin dağ vardır. Her dağda ateşten yetmişbin vâdi vardır. Her bir vâdide ateşten yetmişbin kale vardır. Her kalede ateşten yetmişbin ev vardır. Her ev içinde ipler, sandıklar, tokmaklar, topuzlar, zincirler, bukağılar, köpekler, yılanlar, zehirli akrepler, kaynar ve irinli sular, zehir ve zakkum emsali bin türlü azap vardır. Onda kara yüzlü, gök gözlü zebani melekleri vardır ki, cümlesi sağırdır ve onlarda merhamet duygusu yaratılmamıştır. Öyle çoktur ki hesabı yoktur. Hak Taâlâ, zebanilere bir büyük ve heybetli melek vekil etmiştir ki, ona Mâlik derler. Yedi cehennemin hâkimi ve kapıcısı odur.

1. KAT CEHENNEM

Cehennem derler ve azabı, ötekilerinden hafif, daha zariftir. Bu, Muhammed Ümmetinin âsileri için yapılmıştır.

2.KAT Sair

Hıristiyanlar onda eserdir

3.KAT sakar

Yahudiler için kararlaştırılmış ebedî duraktır.

4.KAT Cahim

Mürtedler ve şeytanlar için azabı elimdir.

5.KAT Hutame

Gayya kuyusu ondadır. Ye'cüc, Me'cüc ve kâfirlerin yeridir

6.KAT Leza

Puta tapanlar, ateşe tapanlar ve sihirbazlar için hazırdır.

7.KAT Haviye

O, mülhitleri, zındıkları, yalancıları ve münafıkları kucaklayıcıdır. onun ateşi, harareti, azap ve şiddeti hepsinden üstündür. Cehennemin tabakalarının tümü, yedibin tabakadan ziyadedir. (Allahım, bizi cehennem azabından koru; affınla ey bağışlayıcı!)

( mafiretname)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23