• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

28 Şubat davasında karar duruşması!

Yeniakit Publisher
2018-04-13 16:09:00 - 2018-04-13 16:40:27
28 Şubat davasında karar duruşması!

TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek devam eden 28 Şubat davasıyla ilgili duruşmaya dair açıklamalarda bulundu.

TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, "Kim, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı bir biçimde, milletten almadığı yetkiyi kullanarak seçilmiş siyasi iktidarı cebirle şiddetle hileyle zorla devirmeye teşebbüs ediyorsa böyle bir girişimde bulunmuşsa ismi sıfatı ne olursa olsun mevcut yasalarımız çerçevesinde ve hukuk kurallarına uygun olarak yargılanmalarını isteriz." dedi.

Petek, 28 Şubat davasının karar duruşması öncesi Ankara Adliyesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dava sürecinin sonuna gelindiğini anımsattı.
Reşat Petek, davanın şikayetçilerinden biri, aynı zamanda 28 Şubat darbecilerinin mağdur ettiği bir başsavcı, müdahil ve 28 Şubat mağdurlarının avukatı olduğunu aktardı.
Türkiye'de artık darbecilerin bağımsız mahkemelere çıkartılıp yargılanmasının önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Petek, şöyle konuştu:
"28 Şubat darbecileri de aradan yıllar geçtiği için yargılanmayacaklarını zannediyorlardı ama adalet tecelli etti, yargılandılar. Biz kimse hakkında ön yargılı değiliz. Kim, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı bir biçimde, milletten almadığı yetkiyi kullanarak seçilmiş siyasi iktidarı cebirle şiddetle hileyle zorla devirmeye teşebbüs ediyorsa böyle bir girişimde bulunmuşsa ismi sıfatı ne olursa olsun mevcut yasalarımız çerçevesinde ve hukuk kurallarına uygun olarak yargılanmalarını isteriz. 28 Şubat davasında bu sağlandı."

Davada 103 kişinin yargılanmasını takip ettiklerini aktaran Petek, "Bunlardan ibaret miydi? Değildi. 28 Şubat'ın yargılanması gereken, suçuna katılanlar vardı. Onlar hakkında şikayetler var, Ankara Başsavcılığında. Önümüzdeki günlerde bunların hakkında da kamu davasının açılmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Dava sonucunda adaletin tecelli etmesini istediklerini anlatan Petek, "Türkiye'de darbe yapmak hukuka uygun mudur, değil midir? Değildir ve suçtur. Nasıl ki 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlar Silivri, Sincan, Türkiye'nin değişik mahkemelerinde yargılanıyorlarsa 28 Şubat da bir darbedir." dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23