• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

15 Ekim 2025: Günün Âyet ve Hadisi

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
15 Ekim 2025: Günün Âyet ve Hadisi

Sizler için hazırladığımız Günün Âyet ve Hadisi ile Günün Sözü, Günün Fotoğrafını istifadelerinize sunuyoruz... (15.10.2025)

VAHYİN DİLİNDEN



(١٤٨) وَلِكُلٍّ وِجْهَةٌ هُوَ مُوَلّٖيهَا فَاسْتَبِقُوا الْخَيْرَاتِۜ اَيْنَ مَا تَكُونُوا يَاْتِ بِكُمُ اللّٰهُ جَمٖيعًاۜ اِنَّ اللّٰهَ عَلٰى كُلِّ شَىْءٍ قَدٖيرٌ

Esirgeyen, bağışlayan Allah'ın adıyla


(148) Herkesin yüzünü ona doğru çevirdiği bir yönü vardır.
         Öyleyse hayırlarda yarışın.
         Nerede olursanız olun, Allah sizin hepinizi bir araya getirecektir.
         Şüphesiz Allah her şeye kadirdir.

(Bakara Suresi, 2/148)         (Meâl Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı)  

TEFSİRİ: 

Her toplum, ibadet ve âyinlerinde farklı yönlere dönmeyi âdet edinmiştir. Geçmişteki peygamberler de farklı yönleri kıble edinmişlerdi. Şu halde daha önce yahudiler Beytülmakdis’e yöneliyorlardı diye mutlaka o tarafın kıble olarak devam ettirilmesi gerekmez.

Allah insanlara kıbleyi bildirmiştir; artık bunda tartışmaya gerek yoktur. Bundan sonra asıl yapılacak şey iyilikte yarışmaktır. Allah, âhirette insanları bir araya toplayacak ve yapıp ettiklerinden sorguya çekecektir.

Kaynak: Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 1 Sayfa: 235

ALLAH RESÛLÜ'NDEN (Sallelahu Aleyhi ve Sellem) 

"Birinizin yama dolu bir elbise giymesi, kendisine güvenilir bir görünüm vererek bedelini ödeyemeyeceği bir elbise almasından daha iyidir."

Kaynak: Müsned, III/244; Feyzü’l-Kadir, V/259, Hadîs No: 7217
 

GÜNÜN SÖZÜ:


GÜNÜN FOTOĞRAFI:



Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yaşar Selek

SELAMÜN ALEYKÜM MÜSLÜMAN İHVANLAR DERVİŞAN İNŞAALLAH ???????????????? KARDEŞİM BASİN ALANINDA EN İYİ İNTERNET SİTESİ YENİ AKİTİN SİTESİ SİZLEREİ TEBRİK EDERİM BİR DE GÜNÜN AYETİ BÖLÜMÜNDE KOYDUĞUNUZ RESİMLERİ OKUYUCULARİN BU RESİMLERİ DOSTLARINS GÖNDERECEK ŞEKİLDE DİZAYN EDERSENİZ SEVİNİRİM BURADA HAPİS KALMASIN SELÂM VE DUA İLE CANLAR İNŞAALLAH ❣️❣️❣️????

ihtiyar

Yılmaz Özdilin ağzından bal akmış .inşallah CHP kapatılır. çünkü kurulduğu günden beri yaptıkları, PARDON yapmadıkları meydanda bu kendilerini fasulye den sayan ne idüğü belirsiz yaratıklar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23