• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İşte yeni İstanbul Modern

Yeniakit Publisher
2017-11-29 10:49:00 -
İşte yeni İstanbul Modern

Renzo Piano tarafından tasarlanacağı konuşulan yeni İstanbul Modern projesiyle ilgili görseller Instagram’da ortaya çıktı.

Sanat camiasının bir süredir merakla beklediği dünyanın en ünlü mimarlarından İtalyan Renzo Piano tarafından tasarlanan yeni İstanbul Modern projesi, Instagram’da ortaya çıktı. Türkiye’nin ilk ve tek modern sanat müzesi İstanbul Modern’in Galataport kapsamında yıkılıp yeniden yapılacağı ve yeni müze binasının ise mimarlık dünyasının en prestijli ödülü kabul edilen Pritzker Prize sahibi Renzo Piano tarafından tasarlanacağı konuşuluyordu.

PAYLAŞIM BİRKAÇ SAAT SONRA SİLİNDİ

Renzo Piano’nun mimarlık ofisi Renzo Piano Building Workshop/ RPBW Architects’in resmi Instagram hesabından yeni İstanbul Modern projesiyle ilgili iki görsel paylaşıldı. Müzeyi uzaktan genel görsteren ilk görsel, “Bu hafta Türkiye’de sürmekte olan projemizi keşfedin. RPBW, 2016’da İstanbul Modern Sanat Müzesi tarafından, yeni müzeyi tasarlamak üzere görevlendirilmişti. İstanbul Modern’in konumu İstanbul’un tarihi Galataport bölgesindeki, Boğaz’ın batı kıyısında, Sultanahmet bölgesiyle karşılıklı olacak” notuyla paylaşılırken müzeyi yakından gösteren ikinci görselin not bölümünde daha ayrıntılı bilgilere yer verildi: “İstanbul Modern Müzesi üçü yer üstünde ikisi yer seviyesinin altında olmak üzere beş kattan oluşacak. 14 bin metrekarelik bina, İstanbul Modern’in şu andaki ve gelecekteki sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapmasının yanı sıra, aynı zamanda toplum ve kentin bir araya gelmesine vesile olacak çok sayıda eğitici ve kültürel aktivite için güvenli ve davetkâr bir ortam.

RPBW Architects hesabından paylaşıldıktan birkaç saat sonra silinen yeni İstanbul Modern projesi, saydam dış yüzeyi, sadeliği ve çevresine uyumuyla dikkat çekiyor.

TÜRKİYE’DE TEK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

11 Aralık 2004 tarihinde Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından yenilenen 4 numaralı Gümrük Antreposu’nda dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan İstanbul Modern, bugüne kadar 7 milyonu aşkın ziyaretçiye ulaştı. Modernden çağdaşa Türkiye sanatının geniş bir özetinin yer aldığı kalıcı sergisiyle Türkiye’de tek olan bu müze, İstanbul’a gelen ve Türkiye sanatı hakkında fikir sahibi olmak isteyen yabancı konukların da ilk uğrak yeri oldu.

8 bin metrekarelik bir alanda kurulan İstanbul Modern, süreli ve sürekli sergi salonları, fotoğraf galerisi, eğitim ve sosyal programları, kütüphane, sinema, restoran ve mağazasıyla dünyadaki benzerleri gibi çok yönlü bir hizmet sunuyor.


CENTRE POMPİDOU'NUN MİMARI

Yeni İstanbul Modern’i tasarlayan mimar Renzo Piano, 1937 senesinde İtalya’nin Pegli kentinde dünyaya geldi.

1964 senesinde Milano Politeknik Üniversitesi’nden mezun olan Piano, Paris’teki ünlü çağdaş sanat müzesi Centre Pompidou’nun yanı sıra Whitney Amerikan Sanat Müzesi, The New York Times Binası, Kaliforniya Bilimler Akademisi gibi binalarla tanınıyor.

1998'de prestijli Pritzker ödülüne değer görülen Piano, projeleriyle ilgili “Sanki her seferinde hayat yeniden başlıyor” ifadesini kullanıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23