• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Zekeriya Say
Zekeriya Say
TÜM YAZILARI

HDP bu kez “tecavüzcü” damgasından kurtulamaz!

23 Temmuz 2020
A


Zekeriya Say İletişim: [email protected]

Eskiden, Edirne’de bir kadın istismara uğrasa, HDP’liler anında organize olurlar, Diyarbakır’da, Siirt’te, Urfa’da “tecavüzü” protesto etmek için yürüyüşler düzenlerlerdi. 

Bu arada, “fırsattan istifade” diyerek, güvenliklerini sağlayan polisleri taşlarlar, güzergâh üstünde denk gelen lojmanların camlarını ve çerçevelerini indirirlerdi.

Bazen bununla da yetinmezler, öfkelerini afişlere ve duvarlara yazdıkları hakaret dolu cümlelerle kusarlardı.

Mesela!

2015 yılında, Diyarbakır’ın HDP’li Yenişehir Belediyesi, “çocuk gelinlere” dikkat çekmek bahanesiyle, Danimarkalı şerefsiz bir karikatüristin çizdiği ve Peygamber Efendimiz’e hakaret eden skandal bir karikatürü billboardlara astırmakta hiçbir sakınca görmemişti.

*

Peki, geçmişte “tecavüz” bahanesiyle işi İslam’a ve Peygamber Efendimize hakaret etmeye kadar vardıran HDP’liler, sıra Süryani vekilleri Tuma Çelik’e gelince neden seslerini çıkarmadılar?

Dahası, neden bu tecavüzü iki yıldır gizlemeye çalıştılar? 

Cevabı basit...

Çünkü “tecavüz”den sabıkalılar!

Bu nedenle, karşı mahallede istisnai bir “tecavüz” vakası olduğunda ortalığı ayağa kaldırarak hedef saptırmaya çalışıyorlar.

*

Muhtemelen bazıları, münferit bir olay üzerinden tüm HDP’yi zan altında bıraktığımı...

Asıl tecavüzcünün HDP değil de 2018 yılı itibariyle 967 kadın militanını, tecavüz ve kötü muamele sonucu öldüren veya intihara sürükleyen PKK olduğunu iddia edeceklerdir.

Doğrudur...

Güvenlik güçlerine teslim olan K. Jinda ve D. Delila kod adlı kadın teröristlerin de ifadelerinde açıkça belirttiği gibi, başta, her gün bir başka kadınla ve çocuk yaştaki kızlarla sapık isteklerini tatmin eden Murat Karayılan olmak üzere PKK’nın sözde üst yöneticilerinin nasıl birer kadın istismarcısı oldukları bilinen bir gerçek.

Gizlenmeye çalışılan ise, PKK’nın “siyasi uzantısı” konumundaki HDP’lilerin de dağdakilerden pek de farksız olmadıkları gerçeği.

Nasıl mı?

Şöyle ki...

2008 yılıydı...

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan dönemin DTP Muş milletvekili Sırrı Sakık; 

“Televizyon (TRT Kürdi) için sabıkasız Kürt aranıyormuş. Sabıkasız Kürdün, Kürtlük ile alakası yok ki” demişti.

Kendi ifadesiyle Sakık’ı “Kürt” yapan sabıkası ise, tıpkı Tuma Çelik’inki gibi;

“Irza geçme” idi.

Evet!..

Sırrı Sakık, 1977’de, reşit olmayan bir kızın “ırzına geçmiş” ve bu suçtan dolayı çıkarıldığı mahkemece mahkum olmuştu.

*

Öncelikle, Sakık’ın “sabıkasız Kürdün, Kürtlük ile alakası yok” genellemesinden, mütedeyyin Kürt kardeşlerimizi tenzih ediyorum.

Akabinde ise, mahut sözün doğrusunun; “sabıkasız HDP’linin, HDP’lilik ile alakası yok ki” olması gerektiğine inanıyorum.

Tamam...

Çoğunluğunun, tıpkı; “Apo’nun heykelini dikeceğiz” diyen HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve “Sırtımızı YPJ’ye YPG’ye ve PYD’ye yaslıyoruz” diyen Figen Yüksekdağ gibi “terörle iltisaklı bir sabıkası olsa da... HDP içinde, Sırrı Sakık ve Tuma Çelik gibi “tecavüz”den sabıkalı olanların sayısı da azımsanacak gibi değil..

Bunlardan biri, kapatılan BDP’nin Siirt eski Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin.

Çekin, iki kız çocuğunu istismardan tutuklanmıştı.

*

Tecavüz vakalarının en ilginci ise;

Sözde “siyaset akademileri”nde KCK’lılara “Toplumsal Cinsiyet ve Tecavüz Kültürü” dersi veren parti Kadın Meclisi Üyesi eğitmeni Derya Arslan’ın, ders verdiği KCK’lılar tarafından tecavüze uğramasıydı.

*

Tecavüz vakalarının en arsızı ise; 2010 yılında Siirt’te meydana cinsel istismar olayını protesto etmek için eylemler tertip eden BDP belediye meclis üyesi, eski DTP il yöneticisi ve Siirt Yardımlaşma Derneği (SİYDER) eski Başkanı, “Şıh” lakaplı Mahfuz T.’nin, bir yıl sonra kendisinden yardım isteyen 16 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği için gözaltına alınmasıydı..

*

İşin ilginç yanı ise Doğu’daki patriarkal yapının açıklarından cesaret bularak tecavüze yeltenen HDP’liler, Batı’da ise resmen eşkıyalığa soyunuyorlar. Amiyane tabiriyle “dağa kadın kaldırarak” tecavüz ediyorlardı. Bu vakaların biri de bir arkadaşı ile birlikte; Ukrayna uyruklu Türk vatandaşı O.T.’yi kaçırıp, cinsel tacizde bulunan dönemin BDP Marmaris İlçe Başkanı’ydı.

*

Görüldüğü gibi “Dağ”da PKK’lıların karıştığı tecavüz vakaları ne kadar çoksa, “düz ova”da da HDP’lilerin karıştığı “istismar” vakaları bir o kadar çok.

Bu nedenle, karşı mahallede tekil bir “tecavüz” vakası olduğunda HDP’liler anında organize olarak ortalığı ayağa kaldırıyorlar ve “tecavüz” karşıtı bir profil çizerek hedef saptırmaya çalışıyorlar.

“Tecavüzcü” kendi bünyelerinden çıktığında ise üç maymunu oynayarak, olayı unutturmaya çalışıyorlar.

Tuma Çelik olayında da aynı taktiği denediler fakat bu kez mızrak çuvala sığmadı.

Sessiz kalmaları, HDP’deki “tecavüzcü”lüğün deşifresine mani olamadı!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

HDP bu kez “tecavüzcü” damgasından kurtulamaz!

Biz müslümanları ilgilendirmez kardeşim, ne yaparlarsa yapsınlar.

üzüldüğün

fehmi koru diye yüksek islam enstitüsü mezunu biri vardı. ihtisas alanı konular olan; fıkıh, kelam, usul, mantık, belağat gibi mevzularda fikir yürüteceene, habire; 'bu chp nasıl kurtulur?' diye abuk subuk yazılar yazardı. siz de hdpkk' yı mı kurtarmaya çalışıyorsunuz? işiniz yok mu abicim yaa sizin? haa?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23