• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Yavuz Bahadıroğlu
Yavuz Bahadıroğlu
TÜM YAZILARI

Sokakta laikiz evde Müslüman!

30 Eylül 2019
A


Yavuz Bahadıroğlu İletişim: [email protected]

“Tesettür ayetleri Kur’an’dan çıkarılsın” demiyorlar, ama “Kur’an’da tesettür âyeti yok” diyorlar.

Meselâ, “Allah kâinatı yarattı, yönetimini insana bıraktı” (Deizm)diyerek, Allah’ın, Kur’an’da tanımlanan Allah’la irtibatını kesip “tanrı”laştırıyorlar.

“Din”in “Allah’la kul arasında” olması, “kalblerde yaşaması!” gerektiğini iddia ediyorlar: O zaman “özel” ve “yüce” olur, “kirlenmez”miş!..

Yani, “Kur’an kütüphanede, din kalpte durmalı” imiş!

Şöyle özetliyorlar: “İslâm Dini o kadar saygın, o kadar özel, o kadar değerli ve temiz ve yüce ki, günlük işlere bulaştırmamak lâzım!”

İlk bakışta “masum” gibi görünüyor, ama bu tür tanımlamalar aslında birer tuzaktır! Çünkü dinin ötelenmesi anlamına geliyor. Hayat boşluk kabul etmediğine göre, doğal olarak dini kuralların yerini başka kurallar alıyor. 

Hâlbuki din, bizatihi “Din Sahibi”nin tanımlamasıyla “dünya ve ahireti tanzim” için vazedilmiştir. “Dindar insan”, dünya işlerini de dinin usul ve erkânına uygun biçimde yaşamak durumundadır.

Yani hiçbir gerekçe ile dini bir kenara koyamazsınız! Koyarsanız, “dine saygı göstermiş” olmazsınız, düpedüz “dini hayatın dışına çıkarmış” olursunuz: Dine saygısızlık etmek ve dini “kirletmek” budur!

İsterler ki, sokakta laik evde Müslüman olalım!..

İsterler ki, ticarette laik, namazda Müslüman olalım!..

İsterler ki, siyasette laik, cenazede Müslüman olalım!

Dünya işlerine “dünyacı” (seküler) bir mantıkla yaklaşalım. 

Bu düpedüz Allah’a “vazife ve salâhiyet” sınırı koymaya kalkışmaktır ki, hâd bilmezliğin tâ kendisidir!

Ve bunun dinle değil, doğrudan “dinsizlik”le, en azından “densizlik”le ilgisi vardır! Çünkü din dünya içindir: Dünya hayatını dine göre yaşamak “dindar Müslüman”ın görevidir.

Müslüman’ın, inancını rahatça, çekincesiz, endişesiz yaşayabileceği ortamı hazırlamak ise devletin anayasal görevidir. Devlet, bu görevini çoğunlukla yerine getirmiyor. Gerekçe olarak da laikliği öne sürüyor. Laik kesim de aynı kaçamağı yaparak, inanç alanlarını daraltmaya çalışıyor.

“Herkesin dinine saygılıyız, ama bu çağda da baş örtülmez ki…” diyor.

Oysa din “saygı” ve “yargı” istemiyor. Dinin istediği, kurallara göre yaşanması… Kuralları kaldırmaya çalışanlar, boş bir “saygı” ile konuyu hallettiklerini sanıyorlar. Hiçbir şey hallolmuyor. Zaten bu kocaman bir “yalan”dan ibarettir. Zira insan benimsemediği şeye saygı duymaz. Benimsemediği şeyi benimseyenlere saygı duyması ise asgârî insanlık şartıdır.

Ben komünizmi yanlış buluyorum ve karşı çıkıyorum, ama komüniste saygı duyabilirim. Hıristiyanlığı, Yahudiliği yanlış buluyorum, ama o inançtaki insanlara saygı gösterebilirim…

Osmanlı’nın ölçüsü de budur ve bu ölçü sayesinde farklı inançlara mensup insanlar şiddet ve baskı görmeksizin yüzyıllar boyu Osmanlı şemsiyesi altında mutlu-mesut yaşamışlardır. Türkiye artık bu “müsamaha kültürü”nü yakalamalıdır.

Son sözüm şu: Kültür ve medeniyetimize Fransızlardan daha “Fransız Türkler” var! 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sofuoğlu

HÜKÜMETE:RTÜK'ün yeniden yapılandırılması, görevlendirilecek kişilerin sağlam olması gerekir.TRT'nin yayınlarına bakınız.Mütedeyyin insanlara hitap edecek kaç proğram göreceksiniz.Yüzde bir veya bir kaçı.Onlar dahi yapmacık.Amacından sapma şeyler.Lez'leri, gay'ları baştacı eden,bu hatun(!) ve bayları(!) yaptıkları icraatlarını meşru gibi gören bir anlayıştan ailenin korumasını beklemek, saflıktan başka bir şey değildir.Batının tüm sapıklkları(LGBTİ),ensest ilişkilerini sanat adı altında bizlere sunuluyor.Toplum okadar sapıtmış ki, artık cadde ve sokaklarda örtülü kadın bulunmuyor.Ülkenin göndemini:Terör, ekonomi,işsizlikten sonra EŞCİNSELLER işgal etmiştir.Her geçen gün CHP veya HDP'li belediyelerin destek verdiği eşcinsellerle ilgili, bir habere rastlanılmasın.Nereden nereye!17 senedir,TRT de haberleri sunacak kapalı bir bayan bulamadınız mı?Veya yetiştiremediniz mi?Yoksa bu sapıklardanmı çekiniyorsunuz?Kazandığınız belediyelerde dahi, örtülülerden ziyade açıklarla dolu ve onları yaptığınız icraatlarla baştacı ediyorsunuz.Elbette ayrım yapmak doğru değil ama,mütedeyyin seçmenden oy devşirip, seçildikten sonra, yaşamıyla sizlere ve temsil ettiğiniz seçmene tam tersi icraatlarda bulunursanız; AİLE DE ÇÖKER, TOPLUMDA buhalaşır gider.Bir çok belediyelerinizin reklamlarında açıklık, saçıklık özendiriliyor.Rahmetli babamın deyişiyle"Artık bu sevdalardan vaz geçiniz.Kendinize bir çeki düzen verin

bir yahudinin izinden yürüyen milyonlar!

Laikliğin temeli, yahudilerin; "tamam Allah evreni yarattı, kabul; ama bizim işlerimize karışmasın" diyen yahudilere uzanır. Kamal, bu dedelerinin inancına çok bağlıydı, olabilir; ama bu milletin kafasına bunu çivi çakar gibi balyozla yerleştirmiştir. Onun yahudiliği bu milleti ne alakadar eder ki ona saygıyla bağlansınlar!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23