• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Yavuz Bahadıroğlu
Yavuz Bahadıroğlu
TÜM YAZILARI

“Câh ile gelmez fazilet cahile!”

19 Kasım 2018
A


Yavuz Bahadıroğlu İletişim: [email protected]

Başlığa çıkardığım mısra, atının ayaklarından sıçrayan çamuru, Yavuz Sultan Selim gibi büyük bir padişahın “şeref madalyası” saydığı Şeyhülislâm Kemal Paşazade’ye (İbn-i Kemal) aittir ve “Makam-mevki, para-pul cahil insanı faziletli yapmaz” anlamındadır.

Pervasız şairimiz Bâkî ise makamların, mevkilerin ve kılık-kıyafet gibi bir takım imkânların arkasına gizlenip övünenlerin cahilliklerine işaret ederek, şekil ile mânâ arasındaki tezâda dikkat çekiyor: 

“Kabâ-yı câh ile âdem geçinsin her kâba câhil,

Güher göster Güher, meydâna gir sen tîğ-ı uryân ol!” 

Sözü CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün›e getireceğim. Zira “günün modası”na uyup o da eleştirmiş Kadir Mısıroğlu ustamızla Ali Erbaş Hoca’mızı…

Eleştirmiş, ama nasıl?..

Eleştiri yapacak olan, öncelikle eleştireceği kişiyi tanımalı değil mi? Fikirlerini, görüşlerini bilmeli. Kişi hakkında duyduklarıyla değil, okuduklarıyla aydınlanmış olmalı. En azından eleştireceği kişinin adını-soyadını doğru söyleyebilmeli.

Atatürk heykeli önünde birkaç yandaşını toplayıp Kadir Mısıroğlu’nu ve Ali Erbaş Hoca’yı eleştirmeye kalkışan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün›de bunların hiçbiri yok. Hem bilgisiz, hem birikimsiz, hem de ciddiyetsiz. Eleştirmeye kalktığı kişinin daha soyadını bilmiyor. “Mısıroğlu” yerine, sürekli “Mısırlıoğlu” deyip duruyor. Bu ciddiyetsizliğiyle de millete düpedüz ayıp ediyor... 

Buna rağmen, Atatürk heykeline sığındığı için olmalı, son derece pervasız, ölçüsüz ve cesur. “Cahil cesur olur” sözünü hatırlatıyor!

Bu kadarla kalsa iyiydi, ama kalmıyor. Mısıroğlu’nun Trabzonlu oluşundan dolayı, tüm Trabzonlulara hakaret ediyor…

Şu sözlerine bir bakar mısınız?..

“Diyanet İşleri Başkanı gidiyor Atatürk’e laf atan fesli Mısırlıoğlu’nu ziyaret ediyor. Mısırlıoğlu nereli dersiniz? Trabzonlu. Kurtuluş Savaşı zamanında Trabzon kimlerin elindeydi? Rum Pontus Devleti’nin...» 

Yani “Trabzonlular Rumdur” demeye getiriyor!

Bu kaba, ırkçı ve cahil ifadeleriyle bütün Trabzon halkını ötekileştirip aşağılıyor: Bunun ismi “eleştiri” değil, âdi provokasyon”dur! Konuyla ilgisiz insanları sokağa dökme çabasıdır bu! Fakat benim hemşehrilerim fert fert dava açmakla yetinirler. Kışkırtmalara asla gelmezler.

Adam hem provoke ediyor, hem de “Kurtuluş Savaşı zamanında Trabzon, Rum Pontus Devletinin elindeydi” diyerek, cehaletini konuşturuyor. “Echel-i cüheladan tecehhül etmiş cahil” sözünü tamı tamına hak ediyor. O kadar ki, Milli Mücadele’de Trabzon’un Türklerin elinde olduğunu, yöre halkının Rum çeteleriyle ölümüne boğuştuğunu, söz konusu ettiği Pontus Rum İmparatorluğu’nun ise Milli Mücadele’den yüzyıllar önce 1461’de Fatih Sultan Mehmed tarafından yerle bir edilip tarihten silindiğini ilkokul üçüncü sınıf talebeleri bile bilirken, anlı-şanlı CHP Tekirdağ Milletvekili bilmiyor! 

“Aydınlar partisi” olarak bilinen CHP’nin içindeki karanlık noktalar insanı şaşırtıyor! 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23