• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Turgut Emin
Turgut Emin
TÜM YAZILARI

CHP’nin üç ordusu

02 Aralık 2020
A


Turgut Emin İletişim: mlza30zc8

Tam 70 yıldır; bir başka deyişle, çok partili demokrasiye geçilip, millet tercihinin sandıkta belirlendiği seçimler yapılmaya başlandığından bu yana; CHP bu ülkede tek başına iktidar yüzü görememiştir.

Kartvizitine sosyal demokrat yazdıran CHP ile ‘sosyal’ sözcüğü yalnızca; yandaş algı ajanlarıyla kin ve nefrete dayalı bir hâkimiyet kurduğu ‘sosyal medya’ da yan yana gelebilmiştir.

Diline pelesenk ettiği, âdeta tekelinde tuttuğu ‘Demokrasi’ ise; ona göre 70 yıldır (geçiş süreçleri hariç) hiç olmamıştır..

Sandıkta yediği her silleden sonra, CHP zihniyeti için demokrasi tehdit altındadır ve tehlikededir.

Ülkemde, NATO (ABD) patentli her askeri müdahale, milletin seçtiğini alaşağı etmiş, ya asmış ya zindana tıkmış, aradaki geçiş sürecinde de CHP’ye “buyur otur” demiştir.

CHP zihniyeti için; demokrasinin tehditlerden kurtulup, tehlikeden çıkıp, zirve yaptığı zamanlar(!); işte bu müdahaleler sonrası (27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997) kendi zihniyetlerinin ülke yönetimine bulaşabildiği süreçlerdir...

CHP zihniyetinin en çok sevdiği, yere göğe koyamadığı, vazgeçilmez bir aşkla bağlandığı ve medyunu şükran olduğu (İçerisinde BATI İÇİN ÇALIŞMA GRUBU kuracak kadar gözükara olan) ordu, işte bu ordudur..

CHP zihniyetinin bu 70 yıllık zaman diliminde üç farklı ordusu olmuştur. 

İkinci ordu, kendilerine sempati duyduğunu ve oy attığını hissettikleri ordudur. İktidar özlemiyle yanıp, gözleri dönüp “Ordu uyuyor mu?!” “Ordu göreve” çığlıklarıyla sokağa dökülüp çağırdıkları ve hâlâ rüyasını görüp, belki geliverir diye bekledikleri ordu bu ordudur...

(15 Temmuz gecesi Bağdat Caddesinden geçen FETÖ tanklarını, bu rüya içinde çılgınca alkışladılar.)

Üçüncü ordu ise; bir parçası olduğu MİLLÎ İRADE’ ye saygılı, Anayasa’da belirtilen yetki ve sorumluluklarını müdrîk, gerektiğinde dört cephede, ordusu olduğu devletin ve milletin çıkarları için savaşan, milletiyle kenetlenmiş, zalimin korkusu -mazlumun ümidi bir ordu..

İşte CHP zihniyetinin son zamanlarda kin ve nefret cephesine dahil ettiğini iğrenerek gördüğümüz ve ciğeri ABD’de bile 5 cent etmez kişilerce saldırılan, hakaret edilmeye çalışılan ordu, bu üçüncü ordudur..

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kocayusuf

Bin yıldır İslam'ın bayraktarlığını yapan aziz milletimizin manevi değerlerini Cehaletle Hırpalayan Parti hakkında az bile yazmışsınız... Kaleminize kuvvet!.. Muasır Ebu-Cehillerin canı Cehenneme...

A yolcu

CHP olmasa Türkiye çok daha çabuk gelişir ülkenin sahibi onlar az olsun bizim olsun diyorlar neleri enğellediklerini çoğulumuz biliyoruz yazmaya ğerek yok düşünen bazı şeyleri ğörür
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23