• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Rasim Bolbol
Rasim Bolbol
TÜM YAZILARI

Şimdi Bülent Arınç düşünsün!

02 Ocak 2020
A


Rasim Bolbol İletişim: [email protected]

İnkâr edecek değiliz... 15 Temmuz’dan bu yana geçen zaman diliminde, FETÖ’ye karşı hummalı bir çalışma yürütüldü, hâlâ da yürütülüyor. 

Bazı eksiklik ve yanlışlıklar bulunsa da ihanet şebekesiyle mücadelenin genel itibariyle olumlu seyrettiğini söyleyebiliriz. Ama dedik ya, genel itibariyle... Zira FETÖ yargılamalarında karşılaştığımız bazı yanlışlıklar, mide bulandırmaya fazlasıyla yetiyor. Hakim ve savcıların altına imza attığı birtakım tuhaf kararlar, maalesef kamuoyunda Paralel Yapı ile mücadelenin sulandırıldığı yönünde bir kanaat oluşmasına sebep oluyor.

Hatırlarsanız, bu kanaatin ortaya çıkmasına yol açan kararlardan biri de Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan yargılandığı davada beraat etmesiydi hiç şüphesiz. 

Hatırlayın, millet, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuklandıktan 3 gün sonra tahliye edilen damadın durumunu görünce haklı olarak isyan etmişti. Pek çok kişi, FETÖ’ye kıyısından köşesinden bulaşan sıradan insanlar içerideyken, kodamanların birer birer salıverilmesine bir anlam veremediklerini belirtmişti.

Neyse ki, kamuoyunun büyük tepki gösterdiği bu davayla ilgili en sonunda harekete geçildi. Evet, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ekrem Yeter hakkında Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararına itiraz ettiklerini söyledi geçtiğimiz günlerde. 

Doğrusunu ifade etmek gerekirse, bu çok önemli bir haber. 

Her ne kadar, “Ekrem Yeter damadım olmasaydı da yüzde 100 beraat edecekti” gibi ilginç çıkışlarla gündeme gelen Bülent Arınç beraat kararına itiraz edilmesini “haysiyet cellatlarına malzeme vermek” şeklinde yorumlasa da bizce hakikaten atılması gereken bir adımdı bu.

Zaten Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman da öyle kurusıkı atmıyor. Dosyadan oldukça emin. “Bizim açımızdan Yeter’in dosyası, içi dolu bir dosyaydı” diyor kendisi.

Açıkçası bizce de öyleydi.

Lakin, FETÖ’ye ait sivil toplum örgütlenmelerinin göbeğinde yer alan...

Hakkındaki “mahrem abilik” iddiaları ayyuka çıkan...

Kendi adına kayıtlı telefonla FETÖ’nün üst düzey isimleriyle görüşen...

17-25 Aralık’ın hemen ardından örgüt adına okunan basın bültenlerinin hazırlanmasına önayak olan..

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in “Bank Asya’ya para yatırın” çağrısına icabet eden...

15 Temmuz’dan sonra bile ısrarla evinde Gülen’in kitap ve CD’lerini tutan damat bey, nasıl olduysa oldu, “Yeterli delil yok” denilerek bir şekilde beraat etti.

Garibanın Bank Asya’daki hesabı örgüt üyeliğine delil gösterilirken, iş Bülent Arınç’ın damadına gelince, anında “Rutin hesap hareketleri ‘örgütsel faaliyet’ ya da ‘örgüte yardım etmek’ kapsamında değerlendirilemez” denildi.

Fetullah Gülen’e ait materyaller bulundurmak, örgütün toplantılarına iştirak etmek, FETÖ’nün derneğinde yöneticilik yapmak başkaları için suç teşkil ederken, Ekrem Yeter’in icraatları “sempati boyutunu aşmayan faaliyetler” olarak nitelendirildi.

Ne diyelim, inşallah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın attığı adımla bir yanlıştan da dönülmüş olur.

Hem bu itirazdan çıkacak sonuçla, FETÖ ile mücadele konusunda adli süreçlerin hakkaniyetli sürdürülmediğine ilişkin toplumun bir kesiminde oluşan algı ortadan kaldırılabilir. FETÖ davalarında arkası olanların kollandığı, buna karşılık garibanların cezalandırıldığı şeklindeki iddialar pekâlâ izale edilebilir.

Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Şimdi “Ekrem Yeter damadım olmasaydı da yüzde 100 beraat edecekti” diyen kayınpeder düşünsün.

Bu işler öyle “Siz yargıyı ve adaleti temsil ediyorsunuz. Adli konu üzerinde isim ve olay zikrederek sübjektif görüş beyan edemezsiniz” diyerek yargı organlarını el altından tehdit etmeye benzemez. Hele hele TBMM antetli kağıda açıklamalar döşenip ona-buna gözdağı vermeye hiç benzemez.

Artık pabuç pahalı Bülent Bey!

Çok istiyorsan, cübbeni giyip yine FETÖ sanıklarını savun. 

Yapmadığın iş değil nihayetinde. 

Değil mi ama?

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İsmail inan

Yargi bagimsiz falan degil. Gariban mahkum oluyor adami olan beraat ediyor yada hic yargilanmiyor. Esitlik ilkesi adil yargilanma hepsi fasa fiso. Ben yasadigim bir olayi aktarayim .Yil 2002 baraj golu altinda kalan tasinmazlarin sahipleri rizaen ferag vermeyince kamulastirmayi yapan idare kamulastirma kanununun 17. Md. gore dava acmami yazili gorev yaptigim kurumdan talep etti. Civar ilcedeki kamu gorevi ifa eden avukattan dava dilekce ornegini aldim onlarin actigi sekilde dava actim . Avukat olmadigimdan yasalarin bana tanidigi yetkiye istinaden davayi actim. Mahkeme heyeti ile kesfe gittim. Sikayet uzerine yargilandik kesif heyeti baskani hakim ve bizler ceza kanununa gore bir yil onbir ay ceza aldik ve ozaman yururlukteki ceza kanununa gore tecil edildi. 2014 yilinda aldigimiz bu ceza nedeniyle gorevime son verildi. Kesif heyetinde benimle bereber gorevli olan adalet bakanligi personelide ayni cezayi aldigi halde halen gorevinin basinda. Sadece benim bagli oldugum bakanlik benim gorevime son verdi. Diger dort uye bu tur bir uygulamaya maruz kalmadilar. Hakkimi yasal yolalardan aramaya karar verdim. Emsal kararlar sunmamiza ragmen talebim reddedildi. Temyizde uye hakimlerden biri iddiamizi kabul etti oy coklugu ile talebimiz reddedildi. AYM de de esitlik ilkesi ve adil yargilama iddiamiz kabul gormedi. Bir kamu gorevlisinin davasi bes yil surermi? Evet maalesef suruyor tamamen garibansan umutla bekledigin tum kapilari yuzune agir agir kapatiyorlar. Eger adamin varsa gucluysen kararlar lehine yildirim hiziyla cikiyor. Peki mazlumlar magdurlar kimsesizler haklarini nasil alacak ancak genel af cikmasi gerekiyor. Maalesef iktidar bu konuda ipe un seriyor. Acaba son onbes yirmi yil mahkemelerin vermis oldugu kararlarin adil oldugunu mu? dusunuyorlar yetkili ve etkili kisiler. Eger bu sekilde dusunuyorlarsa onlarda bu suca ortak olmazlarmi bu vebal cok agir bi vebaldir. Altindan kimse kalkamaz. Mazlumun feryadi arsi titretir. İnsallah daha fazla bekletmezler mazlumlari...

Esit Adalet

Dun bir video izliyom,memurluk yapmis ticaretle ugrasmis,soyle diyordu.bir baba kendisinden ustun olani istemez,fakat evlatlarinin ustun olmasini ister.konusmasiyla gucumle su duvari yikarim derken ,alkol olan evladini kurtaymaya gucu yetmemis.ticaret yaparken sadece ise odaklanan ailesine zaman ayiramayan is isten gecmis hersey para deyil az kazansada evlatlarina zaman ayirsaydim diyor evladim var ama alkolik kendine faydasi yok bana nasil olsun diyor.sayin arinc damadini ustun gorup sucu hafif gorup partisini gorevini kendine oy verenlere vermeyenede.kotuluk yapmistir nicin bu bir kisilik meselesi deyil vatana goz koyana karsi koymadigi gibi hem damadini hemde orgutden ceza alanlari kayirmis bir suc olarak gormemis khk suclamis savcilari derken kendini de kime destek verdigini ortaya koyuyor.birtek partide neden atilmiyor.askerletden kalkismaya katilanlardan ceza alirken bunlarda hinans kurumu her parti kendi suclusunu kayiracaksa boylemi hukuk okumus yoksa fetoden torpillimi lutfen sorgulansin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23