Türkiye’nin takdir edilen girişimleri
BM-Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinden Çin, ABD ve Rusya’nın çıkar çatışması yüzünden BM’den salgına karşı bir ortak mücadele kararı çıkarılamadı.
Aksine bu ülkeler virüsün müsebbibi olmakla birbirini suçlamaya devam ediyor.
Bilim ve teknolojinin baş döndürücü yükselişi ile birçok alanda elde edilen imkânlar ile her geçen gün gelişen yaşam standartlarına rağmen, ABD, İngiltere ve Fransa ile İtalyabaşta olmak üzere birçok kapitalist ülke ile kapitalist cephe karşıtı olan Çin ve Rusya kendi imkânlarıyla Corona 19 Virüsü salgının üstesinden gelemedi, gelemiyor.
Kapitalist ülkeler içinde Almanya isekısmen başarılı görülüyor.
Dünya genelinde kelimenin tam anlamıyla bir keşmekeşlik yaşanırken, Türkiye bu süreçte örnek tavırlar ve davranışlarıyla dikkat çekiyor.
Türkiye, bir yandan ülke içinde koronavirüs ile mücadele ederken, diğer yandan destek amacıyla yardım talebinde bulunan 88 ülkeden 5 Balkan ülkesinin yanında İngiltere, İspanya ve İtalya başta olmak üzere 55 ayrı ülkeye yardım göndermeyi başardı.
ABD ve AB üyesi birçok ülke, güçlü ekonomilerine rağmen müttefikleri olan ülkelerin yardım taleplerini karşılamazken, Türkiye, Başkan Sn. Erdoğan’ın talimatıyla 55 ayrı ülkeye tıbbi malzeme göndermiş olması dünya başkentlerinde takdir gördü.
Bu girişimle Türkiye, yardımlaşmanın en güzel örneğini gösterirken diğer yandan kendisini şimdiye kadar yalnız bırakan NATO içindeki müttefiklerinden desteğini esirgemediğini göstermiş oldu.
ÜLKEMLE GURUR DUYDUM
Türkiye, uluslararası toplumu temsilcisi durumundaki kuruluşlar ve emperyalist ülke ve onların desteğindeki küresel güç odakları arasında yaşanan tartışmalar ve suçlamalara aldırmadan kendi bildiği doğrular yönünde dikkat çeken ve takdir toplayan girişimlerini sürdürüyor.
Bir yandan kendisinden yardın talep eden ülkelere desteğini devam ettiren Türkiye, diğer yandan ülke içinde salgına karşı alınan tedbirleri, Bilim Kurulu’nun çalışmaları ve sağlık çalışanlarının özverili mücadelesini koordine ederek koronavirüs salgınını kontrol altına almaya çalışıyor.
Ayrıca, Covid-19 salgını nedeniyle ülkesine gelemeyen70 ülkedeki 25 bini aşkın vatandaşını Dışişleri Bakanlığının başarılı operasyonuyla Türkiye’ye getirildi.
Bütün bu takdire şayan faaliyetlerinin yanında Türkiye, bu sefer Norveç’ten gelen imdat mesajıyla uluslararası bir operasyonu daha başlattı.
İsveç’ten Türk kızı Leyla, kalp rahatsızlığı da olan babası Emrullah Gülüşken’in COVID-19’a yakalandığını, hastaneden eldivensiz, maskesiz, ilaçsız geri çevrildiklerini, astım hastası kardeşleriyle aynı evde risk altında çaresiz olduklarını sosyal medyadan paylaştı yardım istiyordu.
Leyla’nın “Ne olur yardım edin” mesajı anında Ankara’dan duyuldu ve Sağlık Bakanlığımızın girişimiyle Türk vatandaşı hasta ve yakınları Norveç’ten alınarak Ankara’ya getirilip tedavi altına alındı.
Türkiye, bir yandan yardımlaşmanın en güzel örneklerini gösterirken, diğer yandan uluslararası operasyonlarıyla büyük başarılara imzasını atmış oldu.
Vatandaşlarımız sahipsiz olmadıklarını, zora düştüklerinde Türk devleti tüm güçleriyle yanlarında olabilecek kuvvet ve güçte olduğunu göstermiştir.
Türkiye’nin başarılarından etkilenen vatandaşlarımızın sesli ve yazılı mesajlarıyla sosyal medyada sevinç çığlıkları yükseliyor.
Talimatlarıyla bu başarılara öncülük eden Başkan Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca ve emeği geçenlere teşekkürlerini bildiren vatandaşlarımız, ‘güçlü Türkiye’nin mensubu olmanın haklı gururunu yaşıyor.
Çünkü Türkiye, daha düne kadar, ‘hasta adam’ olarak gösterilip küçümseniyordu.
Daha dün ülkelerarası görüşmelere katılacak bakanlarımız sefer sayılı uçaklarla ilgili ülkelere gitmek zorunda kalır iken, bugün bir mesajla anında ambulans uçak gönderip vatandaşını Ankara’ya getirip tedavi ettiren bir ülke olma gücüne ulaştı.
Bunlar sıradan bir olay değil.
Gelinen noktada yaşanan gelişmeler, gerçekten heyecan verici ve takdire şayan tarihi olaylardır.
Kutlarım…