• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Kılıçdaroğlu, Joe Biden’i, Joe Biden ise Kılıçdaroğlu’nu neden sevdi?

11 Kasım 2020
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

 

Emperyalist ülkeleri için kendi çıkar politikaları her şeyin üstündedir. Onlar, için ilkeler ve değerler değil, her zaman çıkarlar ön plandadır.

Onların çıkar politikalarına teslim olmayanlar kim olursa olsun onların düşmanıdır. 

Kendileriyle işbirliği yapmayanları bazen askeri, siyasi veya ekonomi üzerinden yapılan özel operasyonlarla bazen ise içerideki işbirlikçileri kullanarak yönetimi devirmeye kalkarlar.

ABD öncülüğündeki Batılı emperyalist güç odakları dünyanın çeşitli ülkelerinde bu girişimlerle yönetim değişikliğine sebep oldukları artık sır değildir.

Her söylediklerini emir telakki ederek önlerinde diz çöken yönetim ve siyasi liderler ise onların dostlarıdır.

ABD’de başkan ve yönetimler değişir ancak Bizans entrikaları değişmez. Çünkü, bu onların değişmez kuralıdır. 

GEÇMİŞİNDEKİ İHANET İZLERİ

Ülkemizin geçmişinde olduğu gibi günümüzde de ABD müdahalelerinin ve o müdahaleden medet umanların kirli ilişkilerinin bir benzerine şahit oluyoruz.

Şöyle ki:

ABD’de seçimler bitti ancak itirazlar sebebiyle resmi olmayan sonuçlara göre Joe Biden, zafer ilan etti. 

Bizim ilişkilerimiz açısından ADB seçimleri elbette önemlidir. 

Bu seçimleri daha da önemli kılan ise Joe Biden, senatörlüğün yanında ‘Senato Dış İlişkiler Başkanlığı ve 8 yıl ABD Başkan yardımcılığı gibi 37 yıllık aktif siyasi hayatının her safhasında Türkiye karşıtı politikalarıyla meşhurlaşmış bir politikacı olmasıdır.

Biden, Yunan, Siyonist ve Ermeni lobilerine olan yakınlığı ve verdiği destekleriyle o çevrelerin takdirini kazanan kişidir.

Dönem dönem sözde Ermeni soykırımıyla ilgili çıkışlarda bulunan Biden, adaylığı belli olduktan sonra yaptığı açıklamada eğer seçilirse soykırım tasarısını destekleme sözü vermişti.

ABD’nin Türkiye’ye 1975’te uygulamaya başladığı silah ambargosu kararını masaya getiren senatörler arasında Biden’ın da adı yer alıyordu.

İhanet Çetesi FETÖ’ye yakınlığı gizli değildir. Türkiye’yi tehdit eden PKK ve onun uzantısı YPG/PYD gibi terör örgütlerinin silahlandırılıp eğitilmesi ve bölgede adı Kürdistan olacak ancak Kürtlere değil ABD ve İsrail’e hizmet edecek bir proje devlet’ kurulması projesinin mimarlarından birisi de Joe Biden’dir.

Biden’ın son dönemde en çok tepki çeken 2020’nin ağustos ayında açıklamasıydı.

“Erdoğan’ı devirmek için Bence Muhalefetin liderlerini desteklediğimizi açık şekilde belirtmeliyiz” ifadeleri ülkemizde çeşitli halk katmanlarında seviyesiz ve siyasi ahlakla bağdaşmayan, içişlerimize müdahale olarak değerlendirilmişti.

KILIÇDAROĞLU SAZAN GİBİ NEDEN ATLADI?

Bütün bu ihanet derecesindeki Türkiye karşıtlığıyla bilinen Joe Biden’ı birçok ülke gibi Türkiye de resmen ‘Başkan’ olarak ilan edilmediği için henüz kutlamaz iken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, siyasi temayüllere aykırı bir şekilde ‘Sazan’ gibi bir dalışla herkesten önce Biden ve yardımcısını kutlaması bir siyasi skandaldır.

Bu günlerde FETÖ, PKK ve bazı CHP’liler “Biden gelecek her şey güzel olacak” cinsinden sosyal medyadaki paylaşımları dikkati çekmektedir.

Anlaşılan o ki:

“Ben iktidarın meşru sahibi olacağım” iddiasındaki CHP’nin ‘Türkiye düşmanlığı’ tescillenen Joe Biden’e “Erdoğan’ı devirmek için muhalefet liderlerini desteklemeliyiz” şeklindeki seviyesiz ifadelerine umut bağlamıştır.

Unutulmasın ki:

Emperyalist ülkeler, eğer bir ülkenin devlet veya hükümet başkanı ile yönetimine düşman ise bilinsin ki asla onların kişiliklerinden değil, kendi çıkar politikalarına çanak tutmadıklarındandır.

Onlara göre teslimiyetçi ve işbirlikçi olmayan herkes düşmandır ve mutlaka bir şekilde hizaya getirilmelidir. Yani o devlet veya hükümet başkanları ile onların yönetimleri devre dışı bırakılmalı. Yani devrilmeli.

Eğer, ABD ve onun güdümündeki Batılı emperyalist ülkeler, bir ülkenin teslim alamadıkları iktidarına karşı muhalefeti destekliyor ise onun sebebi o muhalefet lider ve yönetimlerinin onların emirlerinde hareket etmeye hazır olduklarını bildirip bu yönde güven vermiş olmalarındandır.

Kılıçdaroğlu, “Amerika Birleşik Devletleri’nin 46. Başkanı olarak seçilen Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’i tebrik ederim. Türkiye - ABD arasındaki dostluğun ve stratejik müttefiklik ilişkilerimizin güçlenmesini dilerim” şeklindeki mesajında “sizinle işbirliğine hazırım, geçmişte verilen destek sözünüzü bekliyorum” iması vardı.

Kılıçdaroğlu’nun ‘Sazan gibi atlayışı’ ve mesajı her şeyi anlatıyor.

Sanırım başka söze ve yoruma gerek yok…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Süleyman Sırrı Dinçer

Mehmet Bey tebrikler güzel bir yazı.Ancak biden 37 yıllık politikacı değil.siz de belirttiğiniz gibi 1975 Silah ambargosunun önde gelen azılı tertipçilerinden biri yani Türkiye düşmanı.O tarihte genç bir senatördü .Özetle 48 yıllık Kongre üyesi.Yine bir maddi hata da biden Erdoğan'ı devirmek için muhalefeti destekleyeceği küstah açıklamasını 2020 Ağustosunda değil Aralık 2019 veya Ocak 2020 tarihinde yaptı,sözkonusu video 7-8 aylık bir gecikmeyle TÜRKİYE kamuoyunca duyuldu.selamlar.biraz daha dikkat lütfen.

Rabia Zafer

Kesinlikle Çok Doğru Bir Yazı Olmuş. Ancak Ne O Bidon Kafa Ne O Kılıçartığı Asla Başaramayacaklar. Hìç Şüphesiz ki Nokta.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23