• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Bir insana nereden baktığımız önemli

13 Kasım 2018
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın ayda bir düzenlediği “Tecrübe Paylaşımları” programının bu ayki konuğu TRT Genel Müdürü İbrahim Eren idi.

Eren konuşmasını TRT Genel Müdürü olarak yapmadı. Bu toprakların, bu ülkenin, bu milletin bir ferdi olarak yaptı.

Genç yaşta edindiği ve zihniyle-bedeniyle edindiği tecrübelerini anlattı.

Okurken bilgisayar teknolojisiyle üretebileceği işlerle ilgilendiğini ve “harçlığını” çıkarmak üzere; “kötülüklere karşı iyilikleri çoğaltmaya” çalıştığını anlattı.

Bir insana nereden baktığımız önemli. TRT genel müdürü diye bakar ve televizyon yayınları üzerinden olumlu yahut olumsuz gözle bakarsak, kişiyi şahsını devreden çıkararak, programlar üzerinden bir kimlik vermiş oluruz.

Eğer başında bulunduğu kurumun penceresinden değil, insan penceresinden bakarsak, sanırım daha doğru tanımış oluruz.

¥

Eren’in, salonda bulunan dinleyicilerin takdirlerini toplayan ilk paylaşımı, ailesi ve kendisiyle ilgiliydi. Aile kutsallığına inanan herkesin özlediği tabloyu şöyle izah etti.

“Cumhurbaşkanımızla birlikte yahut devlet protokolünde bulunmam gereken programların dışında, cumartesi-pazarı mutlaka evimde çocuklarımla geçiririm” dedi.

Günümüz koşuşturmalarının içerisinde asla ihmal etmememiz gereken hususların başında ailemiz ve çocuklarımız olması gerekirken, maalesef ailemiz henüz ihtiyaç sıralamasında ilk ona girmemektedir.

Ne yazık ki, günümüzde pek çok ailede; anne babadan, baba anneden, çocuk anne ve babadan aynı evde birbirinden kopuk yaşamaktadır.

¥

İbrahim Eren yedi yıl okuduğu Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinden aldığı değer yargılarını hayatına uyguladığını; çalışmalarının, uğraşılarının, gayretlerinin neticesini, “kader ve nasip” olarak değerlendirdi.

İş hayatının başlangıcında, “Hayatta Ankara’ya gitmem” dermiş ama kendisine meslek olarak seçtiği işi ve üniversite eğitimi sebebiyle, kaderi ve nasibinde Ankara varmış ve sevki ilahiyenin dediği olmuş.

Medyanın temiz yüzünü göstermek istediklerini belirten ve bu yüzünün seyredilmesi gerektiğini hatırlatan Eren, ekrana iyi şeyler getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Sohbetinin genelini, “insanlarla uğraşmak yerine yapacakları işlere dikkat ettiklerine” ayırarak, mealen şu hususların altını çizdi.

¥

-Yaptığımız ve yapacağımız işlerin helal ve haram olmasına dikkat etmeli. Hayatımın akışındaki gözlediğim nokta burasıdır.

-Hedeflerimizin başında iyi insan, iyi Müslüman ve mesleğimizde en iyi olmak gelmelidir. İnsan başkalarını düzeltmek yerine önce kendini düzeltmelidir.

-Kadere ve rızka hazırlıklı olmak lazım! Hazırlıklı ve donanımlı olursanız rızık kapınıza kadar gelir. Bekleyerek yahut tembellik ederek rızık gelmez.

-Dini ilimlerle fenni ilimler birbirinden bilinçli şekilde ayırılınca, İslam âlemi gerilemeye başlamıştır. Batılıların yaptığı bu oyuna gelindi maalesef.

 -Ne biriktiriyorsak ahiret için biriktirmeliyiz. Dünyada 6 milyar insan yaşıyor ve 80 yılda bir nesil geliyor diğeri gidiyor. Nasıl gittiğimiz önemlidir.

-Aile hayatımızda “oturma odasının” yaşaması önemlidir. Mutluluğun birinci derecede parayla ilişkisi yoktur. Nasıl kazanırsanız öyle harcarsınız

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23