• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Abdurrahim Karakoç’a Rahmetle

08 Haziran 2021
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Soysuzlar taş atar mukaddesata

Karşı durmazsak bizdedir hata,

Tahammül teşviktir böyle hayata

Öl… İnsan küçülmez ölünce Hasan!

Abdurrahim Karakoç’un “Hasan’a Mektup” şiirinden. Bu dörtlük üzerine bir başka rahmetli yiğit insanımız Hasan Celal Güzel ağabey şunları söyler:

“Mücahitlerin ve Alperenlerin piri Abdurrahim Karakoç, soysuzların mukaddesata taş attığı bir hayata tahammül etmedi ve öldü, şiirindeki Hasan gibi… Şimdi, o artık daha büyüyerek gönüllerimizde yaşayacak”…

Söz konusu Abdurrahim ağabey olunca oldum olası yazmaya nasıl başlayacağımı bilememişimdir. Kendisine bu durumu arz ettiğimde; “Olduğu gibi Hüseyin’im, olduğu gibi başla, gerisi gelir” derdi, ben de öyle yaptım.

Bilenler bilir, bilmeyenler için hatırlatalım, Abdurrahim ağabey, Rabbim tüm vefat edenlerine rahmet eylesin, 7 Haziran 2012 yılında Hakkın rahmetine kavuştu.

Türkiye’de özünü, sözünü ve nazını çekebilecek tek gazetenin Akit olduğunu söyler ve sevenlerinin de sevmeyenlerinin de kendisini şöyle tanımalarını isterdi.

“İman kaynağımdır, tevhid havuzum

İslam’ın dışında arama beni,

Muhammed-ül Emin tek kılavuzum

Putların peşinde arama beni,

Hak kelâm duyduğum kitap Kur’an’dır

Başka yok! Uyduğum kitap Kur’an’dır

Dolduğum, doyduğum kitap Kur’an’dır

Beşerin ‘boş’unda arama beni”. Böyle söylerdi, böyle yaşadı ve böyle Hakka kavuştu.

Karakoç ailesi şairler ailesidir. Rahmetli Bahattin ağabey, Hayrullah Eraslan’ın hazırladığı Nar Yayınlarından çıkan kitapta, Abdurrahim ağabeyi şöyle anlatır:

“Benim iki yaş küçüğüm, ailemizin medar-ı iftiharı, şiir severlerin Demirkazık yıldızı, insanlığın yüz akı, onurlu kavgaların uç beyi, kutsal barışların beyaz güvercini, şiir ve fikir dünyamızın nefes borusu, anavatan Türkiye’nin ve Müslüman Türk dünyasının ünlü ama garip şairi Abdurrahim Karakoç. Zor günlerin adamıydı, elini taşın altına ürperti duymadan koyardı, çekinmedi, çıkar gözetmezdi. Bir derdi, bir ihtiyacı olan herkesin yanında olur; zalimlerin, haksızların, hırsızların, çıkarcıların ise daima karşısındaydı”.

Evet, Bahattin ağabey gibi daha nice güzel insanlar, Abdurrahman ağabeyi anlatmışlar. Her anlatan onun çeşitli yönlerini dile getirmişler.

Hakkında yazanların öyle ortak kanaatleri var ki, Abdurrahim Karakoç, zerre kadar dahi kayba uğramadan; bu toprağın, bu toplumun, bu vatanın tek başına sahibi ve bekçisi olarak anlatılmış.

Kim hangi düşünceden, hangi ideolojiden veya siyasi çevreden olursa olsun, eğer içindeki insani melekelerini kin ve öfkeyle sürekli harç gibi karmıyorsa, Abdurrahim ağabeyden mutlaka içlerini ısıtacak bir şiir ve söz bulurlar ve bulmuşlardır.

Çünkü onun hayatı, yazıları ve şiirleri, bu toprakları ve milletimizi benimseyen herkese bir insanlık ikramıdır, birlik ve beraberlik ikramıdır.

……………….

Yazıyı noktalarken Serdar Arseven kardeşimizin damadı Enes’in vefatını öğrendim. Rabbim mekânını Cennet eylesin. Arseven ailesine sabırlar diliyoruz.

Abdurrahim ağabey ve Enes’in ruhları için el-Fatiha.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ha Hasan, ha sen

'Mektup yazdım Hasana, ha ha ha Hasana, ha ha sana' deyip guleridik birbirimize guççüükene; bir de sezai karakoçu abdurrahim karakoçun babası sanıp, şairliğin böyle genetik olarak sürdüğüne inanırdık nesiller boyu..

Kartal kafkas

Hüseyin bey, ne güzel anlattınız bee! 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23