• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Acarlar
Hüseyin Acarlar
TÜM YAZILARI

Hey Sen Ve Öteki

18 Ocak 2020
A


Hüseyin Acarlar İletişim:

“Bu çok sağlam surlu şehirden de geçtim

Beni yalnız yarasalar tanıdı

Az kalsın bir bağ bekçisi beni yakalayacaktı

Adım hırsıza da çıkacaktı

Her evde kutsal kitaplar asılıydı

Okuyan kimseyi göremedim

Okusa da anlayanı görmedim

Kanunlarını kâğıtlara yazmışlar

Benim anılarım gibi(Sezai Karakoç, Hızırla Kırk Saat; I)”

Hey sen!

Burnunla oynama!

Laci renk takım elbise siparişi ver çabuk! Durman kabahat.

“Ali babanın bir çiftliği var” veya “daha dün annemizin kollarında yaşarken gibi kült(!) şarkıları al uyarla kendine abudik gubidik kelimelerle. Matem tutsun aruz…

Karakterinle paralel redife ayarlı Köftehor kelimeler kullan…

Bu cici politikada senin heyulan olayım…

Üç dilde sövünce şairül azam olayım…

Millete ettiklerinin acısını yazayım Fuzuli’ce

Sen delirince ancak handan olayım…

Ne sandın? Politikacıların Gulyabanisiyim ben çocuk!

Al! Vesikalık resmimi! Bakınca bayılıp rahatlaman için. Günde bir kez aç karınla bak. Tokken bakma gırtlağında kalır yediklerin.

Hey sen! Niye kaçıyorsun?

Politik fırıldak! Omurgasız topaç! Kâğıttan tayyare! Tatlı su demokratı! Dur bak dinle!

Koltuk aşkına! Sana ram olan yamakların aşkına! Trollerin aşkına! facebook Twitter,instagram youtube aşkına! Seninle gurur duyan farfaracılar aşkına! İadeli taahhütlü kelamı kibardan cümleler kurdurtma bana şimdi…

Bırak şimdi geçen Pazar günü huşu içinde koridorlarını tavaf ettiğin alışveriş merkezi tapınağındaki mukaddes zaman dilimlerinden bahsetmeyi. Orada gördüğün kokona birinin yürüyen merdivenden neredeyse düşecek olmasının komikliğinden bahsederken keyiften arş-ı alaya yükselmiş gibisin.

Cuma namazında hutbenin hemencecik bitmesinin sende bıraktığı şeytani keyf kadar güzel (!) değil mi?

Bak dinle!

İşgal edilmiş zihinlerden esir fikirlerle, olmayan aklınla yaklaşma bana!

Yalan sevdalarla yurduma alçakça okkalı sloganları savurma!

Onurlu kelimelerimi kullanma!

Çevremi kirletme!

Bidon kafanla gövdeni kaşırken, milletime dokunma! Tükürüğümle boğarım billah!

Kutsalıma dokunma!

Irkımla uğraşma!

Dilimi eğip bükme!

Yetimin ekmeğinden uzak tut o pis ellerini!

Tutsak hayallerle çizilmiş rantsal yüz haritanla aynaları çatlatma!

Fakir gurebanın sofrasına takılı gözlerini çevir bakayım çocuk!

Gözlerime bak! Kaçırma gözlerini!

Dik dur bakayım! Kambur kalırsın sonra! Kambur dede lakırdısıyla çocuklara maskara olursun bak! Dik dur bakayım! Belki hoşuna gider hep dik kalırsın!

Bir kez olsun dürüst olmayı dene. Belki hoşuna gider hep dürüst kalırsın!

Ey cehaletin şahane tuğrasını kişiliğine dövme yaptırmış evlat; Bilesin ki; “Lüküs hayat” yıllardır derin sahnelerde endam ediyor.

Yıllardır derin dehlizlerin arklarında farelerin cirit atıyor olduğunu göbeğini kaşıyan makarnacılar iyi biliyor. Yemezler!

Ben kim miyim?

Kadim dünyanın en kavi bilgisini senin gibi cüheladan öğrenmiş biriyim. Bakarak görmeyi, öğrenmeyi ve cehaletin ne menem bir şey olduğunu veçhinden okuyabilen biriyim. Brütüs’ü görmüş cinayet tanığıyım. Ben böyle bir antikayım çocuk! Bir sabah türküler çığırtıp yalçın kayalıklardan süzülerek gelir, suçüstü yaparım! Ben kadim coğrafyayım! Ben Anadolu’yum.

Ve ezberle çocuk!

Kırk fırın ekmek yetmez! Kırk hokka mürekkep yalayıp diz çökmezsen irfan tekkesinde.

Ve bil ki Çocuk!

Tarihin hafızası çok sağlamdır.

Mushaflarda saklı tuttuğun, adına yeminler ettiğin kutsal kitabı hatırla!

Ötelerden haber getiren elçiyi hatırla!

Emaneti hatırla!

Kul hakkını hatırla!

Mazlumlar için müjdelenmiş mahkemeyi Kübrayı.

Adn cennetini…

Ve zalimler için yaşasın cehennem aforizmasını hatırla!

Ve sen hey!

Hey sen öteki!

Aman sabahlar olmasın modunda uyanmakla uyumak arasında elektrik çarpmış suratınla aç mübarek ağzını sabah sabah. Noktası olmayan virgüllü, bin bir türlü küfür sırala aynanın karşısında.

Cik durman gerek bugün ve insan hakları söylevin var kameralar karşısında! Gereğini yap tıraşını ol! Dudaklarında iyi kötü çirkin filminin müziğinin ıslığı ya da “Karadayı”nın ıslığı olsun! Haydi, hayırlı tıraşlar! Yetiş. Kim tutar seni Koçumun ali kemali! Kahvaltıda yok bu durumda?
Durma koş, koştur!

Arada toplu taşımaya bin apaçi halkını izle gör. Gözlem yap.

Bak bakim Toplu taşımalarda seni taşıyan makinaya mı bindin? Yoksa omu sana biniyor! Oturacak yer bulursan oblomow takıl ve sakın yaşlı, hamile anne adaylarına ve bayanlara gözün takılıp yer vereyim gibi sakıncalı düşünceler aklını çelmesin. öylece kal! mal mal dışarıyı izle.

Mal mal oturmayacaksan ayakta kaldıysan kıl kıl etrafı kestir! Whatsapp’ ta yazı yazan gençlerin ne yazdıklarını okumaya çalış Şam şeytanı gibi. Yâda bas bas konuşan amcayı dinle.

Bak telefonla konuşan ablaya. Kimi çekiştiriyorsa kim bilir? Ne kadar mutlu oysa. Ona takıl istersen!

Yâda yandaki mal mal bakınan birisi ile mal mal belediye başkanının çok çalışmadığından veya hükümetten dem vur! Son cümlen “hepsi hırsız ama!” olsun. Böylece Koyun koyuna gidersiniz işte mal gibi mavraca muhabbet et; Onu da yapmayacaksan kulaklığını takıp mal mal hiçbir zaman anlayamayacağın dilde şarkılarıyla Rihanna’dan “umberella” dinle. Müslüm Babanın kemiklerini sızlat(!) Neşet Babaya takılma gericinin teki o zaten(!)Mozart’ın “son zart”ını dinle mesela.

Yeni bir iş günü ve sen ey ulu Mani tu demokrat! Yeni bir iş gününe başlamak üzere börek siparişi ver. Yediğin böreğin Sarıyer börekçisini nasıl ona katladığını dişlerinin arasındaki maydanozu göstere göstere şapırdatarak anlat; Bilgisayarını açtın mı önce farzı ayn olan sosyal medya hesaplarına göz at; Okkalı bir laf savur Twittera. Retwitlemesi için geyik muhabbetli dostlara mesaj at ilerici nutuklarla.

Öğle yemeğine kadar başkasının buyrukları doğrultusunda yapman gerekenleri yap. Başkaları için yaşa, başkaları için koştur. Nede olsa başkaları için “Niyazi” adayısın neticede.
Hey sen öteki

Fazla kilolarından bahset!

Eritmek için hareket ve sporun faziletinden dem vur. Oradan kimin şampiyon olacağı tartışmasını başlat. Filenin sultanlarının Tokyo başarısından bir yol bul kendine. Arada Kaynaşlı Belediye başkanının mürteciliğine gönderme yap.
Aptal bir dizi oyuncusuyla daha aptalı hangisi karşılaştırmalı bilimsel bir analizde fena gitmez hani.

Öğle vakti kravatlı dik adamlarla yemeğe git! yemekler arasında topu topu bir kaç tane olan kombinasyondan beyninin mideye saldırttırdığı hormonlar ve salgılar doğrultusunda birini seç, seçtiğin kombinasyon için bilimsel deruni açıklamalar getir. Arada telefonuna mesaj yetiştir. Konuş, yemeği beğen, yemeğe laf de, geğir! Yeni trendlerden, tarzlardan muhabbete koyul. Boş durma ne kadar yoğun adam havası verirsen o kadar makbulsün.

Netflix filmlerinden, Google hazretlerinden Japonların teknolojisinden, maksimum faydadan, marjinallikten, yeniliklerden, en son çıkan tool gibi gruplardan, cep telefonlarından bahset. Yerli arabanın kapı kolunu unutmuşlar deyu kahkahayı patlat!
Akşam söylevin var; İnsan hakları konusunda. “Libya’da ne işimiz var lan!” cümlesiyle başla. Suriye’den çık. On numara alkışını da aldın mı kim tutar seni. Bu gece Aziz İvan Pavlov’a dua ederek uyuyabilirsin artık…

Sakin göllerin kuğusuyduk

Salınarak suyun yanağında

Yarılan ekmeğin buğusuyduk

Gözüm yaşarıyor


Yüreğim yanıyor

Olmasaydı sonumuz böyle

Biri saksımızı çiğneyip gitti

Biri duvarları yıktı

Camları kırdı

Fırtına gelip aramıza serildi

Biri milyon kere çoğaltıp hüzünleri

Her şeyi kötüledi

Gözüm yaşarıyor

Yüreğim kanıyor

Olmasaydı sonumuz böyle(Yusuf Hayaloğlu)

Hoşça bak zatına öteki!

Kim zübde-i alemdin sen.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

NE ÖNEMİ VAR Kİİİ

Einstein derki: sorunlarımızı onları yaratan düşünce tarzını kullanarak çözemeyiz. Kendi oğlu çarmıha gerilirken ona bir faydası olmayan tanrının varlığına inananların dayattığı bir dünyada inek kadar kıymetimizin olmadığı anlaşılmasın diye çakralarımıza kazınmış farmasonlık,deizim,ateizm..... oğlu izimlerin etkisiyle her nasılsa inandıkları tanrıyı kızdırıp kıyameti kopartacağına inananların akıl yörüngesine girmiş<> vasıtasıyla zihnimize tecavüz ediliyor küllerinden doğduğuna inanılan zümrüdü anka kuşumu olduk. Hadi lan ordan

Mehmet Ali

Yazının her cümlesi ve de nüktelerin yoğunluğu hazmetmek için birkaç okumayı hak ediyor. Kafa yormadan olmaz tabii ki.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23