• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Halil Kışlacık
Halil Kışlacık
TÜM YAZILARI

Yol olur...

15 Aralık 2019
A


Halil Kışlacık İletişim: [email protected]

Rahmetli Hasan Karakaya ağabeyin bir yazısından aklımda kalmış... 

Arkadaşları, gür bıyıklarıyla meşhur bir adamı bir gün bıyıksız görmüşler. Sormuşlar “Bıyıklarını niye kestin?” diye. “Yatarken, bıyıklarımın üzerinden bir fare geçti, onun için kestim” demiş. Arkadaşları gülmüş: “Sırf üzerinden fare geçti diye bıyık mı kesilir, temizlersin, olur biter?” Cevap vermiş adam: “Ben bıyığımı farenin pisliğinden kesmedim, yol olur, ondan korktum da kestim.”

Gündem kalabalığında unutturulmaya çalışılıyor ama, “Külliye’ye giden CHP genel başkan namzedi” rezaleti hâlâ bir neticeye kavuşturulmuş değil.

Rahmi Turan çıktı, “Kaynağım Talat Atilla” dedi.

Talat Atilla ise çıkıp bir türlü “Benim kaynağım şudur” diyemiyor. Dese, bu rezaleti kimin planladığı ortaya çıkacak ama, “Haber kaynağı açıklanmaz” düsturunun arkasına saklanıyor.

Oysa o düstur, “doğru haber kaynakları” için vardır.

Aksi durum birilerinin sürekli yalan haber üretip, sorulduğunda “Haber kaynağımı açıklamam” diye işi üzerlerinden atmasına kapı açmaz mı? 

Mesela hasta mahremiyeti de bir düsturdur ama, “Bir suçun işlendiği yönünde bir belirti” görüldüğü anda, bu mahremiyet ortadan kalkar...

Siz söyleyin; 18 yaşın altındaki hamile çocukları emniyete bildirmeyen doktorun “Hastanın mahremiyeti vardır” savunması yapmasıyla, Talat Atilla’nın “Haber kaynağı açıklanmaz” demesi aynı şey değil mi?

Eğer bu CHP’liyi Talat Atilla hâlâ “haber kaynağı” olarak görüyorsa, diliyle ne kadar aksini de söylese, o haberin doğru olduğunu düşünüyor demektir.

Ya da durum daha vahimdir, “Ben çıkarım ‘Haber kaynağı açıklanmaz’ derim, kimse de sorgulamaz, operasyonu kimin çektiği de ortaya çıkmaz” diye düşünerek milletin aklıyla alay ediyordur.

Rahmi Turan’ın da, Talat Atilla’nın da, hatta televizyona çıkıp, “Biliyorum, doğrudur” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun da açıklamaları bir anlam ifade etmiyor. Bu operasyonu yapanı ortaya çıkaracak adımları atmadıkları, bu işin takipçisi olmadıkları sürece, istedikleri kadar çıkıp konuşsunlar, “Bir iş yaptık, tutsa iyiydi ama tutturamadık” görüntüsü vermekten kurtulamazlar.

Gerçi kendileri bilirler; bu operasyon, yapanın yanına kâr kalırsa, hangi mahallenin farelerinin kimin bıyığını yol yapacağı da herkesin malumu...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

Talat atilanin uydurdugunu böyle bir olay olmadığını siz hala anlamadiniz mi

O.U.

Kaleminize yüreğinize sağlık 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23