• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Halil Kışlacık
Halil Kışlacık
TÜM YAZILARI

Oyun değil...

18 Kasım 2018
A


Halil Kışlacık İletişim: [email protected]

Yine bir intihar, yine bir “Mavi Balina” iddiası... 

Haberi kısaca verelim: “Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde lise öğrencisi Ahmet G. (16) okul çıkışı geldiği evinde kimsenin bulunmadığı bir sırada silahla kendini vurarak intihar etti. Ahmet’in cenazesini eve gelen babası bulurken, lise öğrencisi geride ‘Hakkınızı helal edin’ yazılı bir not bıraktı. Ahmet’in ölümünden önce ‘Mavi Balina’ oyununu oynadığı ve bu oyunun sonunda intihar ettiği iddia edilirken, polis ekipleri Ahmet’in bilgisayarını alarak inceleme başlattı.”

Ortada iki ihtimal var; ya iddialar doğru ve bu genci bu oyun öldürdü ya da intiharın ardında başka sebepler var ama gazeteci milleti yine kalem şehvetiyle hareket ediyor.

Bu “oyun” denilen şey aslında bir oyun değil, İngilizce “Challenge” kelimesinin tam çevirisiyle bir “meydan okuma” durumu... İnternette arayıp bulabileceğiniz bir yazılım ya da sadece istediğiniz için dahil olabileceğiniz bir süreç değil... Muhakkak birinin size ulaşıp bazı komutlar vermesi ve size bazı içerikleri izletmesi ya da dinletmesi gerekiyor. Kısacası, bu işin arkasında muhakkak gerçek bir insan olmak zorunda.

Eğer bu gencimizi bu sözde oyuna kurban verdiysek, yapılacak olan basit... Madem bu oyunda birinin sizi yönlendirmesi gerekiyor, yönlendiren kişi bulunur, “intihara azmettirme” suçundan yargılanır, mesele kapanır...

Bunun dışında devletin yapabileceği başka hiçbir şey maalesef yok...

“Blue Whale” adı, topluluktan soyutlandığı zaman kendini kıyıya vurup intihar eden mavi balinalardan geliyor.

İlk kaynak, Rusların Facebook’u sayılan Vkontakte sitesi... Bilindiği kadarıyla, kurbanlar bir üst kadro tarafından özel olarak seçiliyor ve bu site vasıtasıyla irtibata geçiliyor. Hedef, özellikle psikolojik açıdan zayıf bireyler; depresif ve içe kapalı gençler en başta geliyor.

İlk adımlar masum görünüyor, kendi fotoğrafını ya da bazı özel bilgilerini vermesi isteniyor kurbandan. Burada hem kurbanı tanımak, hem de verilen görevleri yerine getirmesi için şantaj yapmak üzere materyal toplamak amaçlanıyor. 

Sonraki adımlar daha çok psikolojik kodlamaya dair; kişiyi her görevle kendisinden daha fazla nefret eder, dünyadan daha çok korkar ve daha izole bir ruh haline büründürüyorlar...

Kişide kaçma belirtileri görürlerse ya da verilen komutlara uymadıklarını anlarlarsa, bir daha asla iletişime geçmiyorlar.

Son adımda, psikolojisini darmadağın ettikleri ve büyük ihtimalle intiharı en mantıklı insan davranışı olarak görmesini sağladıkları kurbanın kendi canına kastetmesini istiyorlar.

“İyi de niye böyle yapıyorlar, hiç tanımadıkları bir insanın ölmesinden ne çıkarları var” diye sormayın, sadece yapabilme imkanına sahip olduğu için bunu yapabilecek psikopat çoktur bu dünyada. 

Zaten bu işi ilk başlatan kişi olduğu söylenen Philipp Budeikin isimli Rus psikopat, yargılandığı mahkemede, “Biyolojik atık” olarak nitelediği kurbanlarını “ölmekten mutlu olacak” hale getirdiğini ve toplumu bu yolla temizlediğini iddia ediyor...

İnternet ortamı, böyle manyaklar için bulunmaz nimet... 

Çocukları korumak için ne yapılacağını daha önce yazdım; gerçek dünyadan kaçıp sanal aleme sığınacak bireyler olarak yetiştirmeyin, yeter...

Allah cümlemizi bu manyakların şerrinden korusun...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23