• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Halil Kışlacık
Halil Kışlacık
TÜM YAZILARI

Bıraksak da cehaletlerinde boğulsalar olmaz mı?

13 Şubat 2022
A


Halil Kışlacık İletişim: [email protected]

Ayşenur Arslan, Halk TV’deki programında, “Türk Mukavemet Teşkilatı adada suikastlarla bilinen illegal, yarı resmi bir oluşumdu” buyurmuş...

Başka birisi başka bir kanalda söylese, “Bilmiyorsun, bari konuşma” deriz, değil mi?

Ama Halk TV bunun için var...

Şaka zannetmeyin...

Zamanında o Halk TV’nin başına koydukları Hakan Aygün’ün içip içip programa çıktığını ve hatta bazen yayın sırasında masanın altına koyduğu anzarottan ufak ufak piizlendiğini... O sarhoşlukla da “Müslüman Kardeşler’in kurucularından Hasan El Benna”yla “haşhaşilerin başı Hasan Sabbah”ı karıştırıp üstüne bir de “İngilizcedeki assassin kelimesi Hasan el Sabbah’ın (mix de yaptı) örgütünden gelir” diye bilgiçlik tasladığını görmedik mi?.. (Kesin başka biri içki masasında anlattı ona bu “haşhaşin-assassin” bağını, bizimki de tuttu seyirciye satmaya kalktı... Etrafında Vladimir Bartol’un “Alamut”undan keyif alabilecek kimse de yoktur, Dan Brown’ın “Melekler ve Şeytanlar”ı mı uyandırdı o arkadaşı acaba?)

Peki oyunculuktan programcılığa transfer ettikleri bir kadının, “Adalet mülkün temelidir” sözündeki “mülk kelimesinin” yerine niye “devlet” kelimesinin geldiğini sorup; o sözü, o yaşına kadar yanlış anladığını açık ettiğini görmedik mi?..

Ya başka bir kadını, hiç alanı olmadığı halde, sırf başörtülü diye fetva makamına oturtup “İçki haram değildir” dedirtmelerine şahit olmadık mı?..

Bırakın “Bu ne rezillik” demeyi, üstüne bir de “Aferin” çekti izleyicileri...

Anlayacağınız, seyircisi bunu istiyor...

O zaman, bizi ne ilgilendirir?

Hakaret ederse cevabını alır da, cehaletine niye kızarak karşılık veriyoruz?

Bırakın TMT’yi terör örgütü, Hasan El Benna’yı da sapkın bir tarikatin lideri sansınlar, “Fetvayı da aldık” deyip içebildikleri kadar içsinler, “Mülk” denilince sadece “taşınmaz mal” anlasınlar... 

Bize ne bundan?

Yemin ediyorum, zerre kadar kızmıyorum...

Bir taraftan acıyorum, üzülüyorum...

Ama bir taraftan da acayip eğleniyorum!

Tekrar söylüyorum; hakaret eden, karşılığını alır...

Ama hakaret yoksa, hiç ilişmeyelim...

Siz, muhakkak bir karşılık verilmesi gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz ama ben bu çapta bir cehaletin bizim bir şey yapmamıza ihtiyaç duyulmadan, hayatın olağan akışı içerisinde hak ettiği cezayı bulacağından eminim.

Hatta bana göre Ayşenur Arslan ve benzerlerinin o cezayı bulmadan bu yaşlara gelmesinin en büyük sebebi de, bizim bu cehaletle dalga geçip neşemizi bulmak yerine, ciddiye alıp mücadele etmeye çalışmamız.

İzleyicilerini efsunlamaya devam edebilecekleri ve kendi başlarına üretmeleri imkansız bir malzeme veriyoruz ellerine...

Değilse, düştükleri cehalet bataklığında boğulmalarına mani başka neleri var?

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Halil bey makalenize katılıyorum. Bunları ciddiye alıp gündem yapmak doğru değil . İki gün sonra unutulacak saçmalıkları biz niye muhatap alıp tartışıyoruz . Yunan çetesi eoka ya kahraman deseler yine şaşırmam . Ha tümden sessiz de kalınmaz ama çoğu gereksiz değmez . Dediğiniz gibi kendi çukurlarında debelenip dursunlar . Millet her şeyin farkında .

Orhan İnan

BİZİM AYDIN GEÇİNENLERİMİZ MALESEF AKLINI EN AZ KULLANANLARIMIZ..AYRICA, DEMOKRATLIGI DA EN AZ OLANLARIMIZ BUNLAR..SAVUNDUKLARINI SÖYLEDİKLERİ NE VARSA TAM TERSİNİ YAPMAKTA MAHİRLER. BUNLARA LAF ANLATMAK ZOR..HATTA MÜMKÜN DEĞİLE YAKIN DERECEDE ZOR...ONLAR İÇİN SÖYLENEN SÖZÜN DOĞRULUĞUNDAN ÇOK SÖYLEYENİN MEŞREBİ VE KENDİLERİNE FİKRİ YAKINLIĞI ÖNEMLİ..YİNE DE CAHİLLİKLERİNİ YÜZLERİNE VURMAK LAZIM..YOKSA, ÖFKEDEN BİZLER ŞİŞERİZ..ELİNİZE SAĞLIK.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23