--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Bu da geçti Ya Hu

Ali Akben
Ali Akben
15

Değerli okurlarım geçtiğimiz hafta makalemin başlığı “Bu da geçer Ya Hu” idi.

Çok şükür geçti ve millet olarak derin bir nefes aldık.

Önümüzdeki günlerde sisler dağılıp puslu hava berraklaştığında elbette daha net görünecek resmin şimdiden şekli şemaili belli gibi.

Devletimiz bir kere daha “ben buradayım” diyerek, oyunda oynaşta olanlara defalarca söyleneceklerini söyledi aslında.

Perşembenin gelişini çarşambadan belli etti etmesine ama gözleri kör, kulakları sağır ve dimağları da dumura uğramışlar davulun ve zurnanın sesini duymadı bile.

Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az atasözünün tam gerçeklik kazandığı bir garip sürecin tam içinden geçerken olanlar oldu.

Kaza geliyorum demesine rağmen aldırış etmeyenler ve dediğim dedik çaldığım düdükçülerin rehberliği ile uçuruma doğru hızlı adımlarla gidenler maalesef şimdi düştükleri dehlizlerde debelenip duruyorlar.

Gelmekte olanı görmeyerek diyorum, çünkü görerek yapılması ihanetin daniskası olur.

Gücünü halkından alan devletin aldığım kararlar TEM (Türk Ekonomi Modeli) modelini ti’ye alarak geleni gördüğü ve bildiği halde vatandaşın gözünün içine baka baka döviz fiyatlarındaki hızlı düşüş için bulunmaz bir fırsat sakın kaçırmayın döviz alın diyerek vatandaşı galeyana getirmeye çalışan beyni durmuş zilletin yılmaz savunuculuğuna soyunmak ne vatanperverliğe ne milliliğe ne de yerliliğe sığar. 

Sadece yazıklar olsun diyorum.

Gemimizin aynı olması adına hayıflanıyorum da.

Böyle zamanda yangına körükle gidilir mi hiç.

Allah akıl fikir feraset iz’an ve insaf versin.

Daha beteri ile nereye nasıl varacaktık doğrusu merak ediyorum.

Yeni dervişler bekleyenler için bu gidiş belki hoş değil ancak devletimiz varsa biz varız.

Bugün birlik olmayacaksak ne zaman o zaman.

Her bir vatandaşımız kafasını avuçlarının içine alarak dünü, bugünü ve yarını bir kere daha derinden düşünsün diyorum.

Dervişlerin devirip döktüğü ve ülkemizi tarumar eylediği günleri ben bizzat içinde yaşadığım için çok iyi biliyorum. İMF görevlisi olarak geldiğini açık seçik beyan ederek İMF’den gelecek döviz için meclisimizden onlarca kanunu bir gecede çıkarttırmış ve paranın nerelerde nasıl kullanılacağını garanti altına aldırdıktan sonra, zehir zemberek dolarları getirtmişti. Hayrını görmek şöyle dursun, bu duruma alışmışlarımızda bağımlılık yapmış olsa gerek aynı zehri bugün de iştiyakla istiyorlar.

Gençlerimiz birçok şeyin farkında değil ve normal karşılarım.

Ancak anlı şanlı ekonomistlerimiz o günün zilletini ne çabuk unuttular da bugün aynı zilletin karabulutlarının hayali içerisindeler.

Son yarım yüzyılı hatırlayacak yaşı ve aklı bana bahşeden Rabbime şükürler olsun.

Ülkemizde hafta boyunca yaşadığımız dalgalı bulanık ve karanlık günler sürerken geçmişte yaşadıklarımızın yine aynısı mı olacak korkusu içerisinde kaygılarımın katsayısı yükseldikçe ruh halime yansıyan daralmanın dayanılmaz hale geldiği sırada Cumhurbaşkanının bakanlar kurulu sonrası açıklamalarını dinlemeye başladım.

Cumhurbaşkanı her ağzını açtığında dövizdeki sıçrama yerine düştüğünü görünce önce hayırdır dedim. Alıştığımızın dışında bir şeylerin olacağını zaten konuşmanın devamında anladım ve gördüm.

Evet, dostlar burası Türkiye.

Yine gelmekte olan geldi.

Devlet ben buradayım dedi ve etraftaki keneler, sinekler, parazitler ve virüsler çil yavrusu gibi dağıldı.

Beklenti içerisine sokulmuş bir takım insanların ah vahları sonucu değiştirmedi.

Zaten değiştiremez de.

Yeni Türkiye’de yaşadığımız bir kez daha hatırlatıldı.

Hâlâ hayalde, uykuda ve inadından hatırlamayanlara duyurulur.

Bu haftalık da bu kadar.

Kalın sağlıcakla. 

 

Yorumlar

(15)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

AY GALİP geliyor.

9 Ocak 2022 16:20

ERDOĞAN, değil amaç TÜRKİYE'NİN durdurulması, TÜRKİYE uyandı, haçlılar uyumaya devam.

REİS in, yanındayım.

26 Aralık 2021 20:01

REİS YANINDAYIZ. yazınızdan dolayı teşekkürler. 

Ahmet Tanış

26 Aralık 2021 19:24

Ali hocam güncel makalelerinizden istifade ediyorum.Sağ olun.

hamzayürekli

26 Aralık 2021 18:41

Çok güzel ancak dervişlerin ne demek olduğunu yeni nesil bilmez yanlışta anlayabilir

ata

26 Aralık 2021 15:30

reisim bu milletin duasıdır.... reisim bu milletin son umududur.... reisim ateş çemberinde ferah bir serinliktir... reisim feryatların bir cevabıdır... hayırlı ve bereketli bir ömür diliyoruz...

FAİZ LOBİSİ

26 Aralık 2021 13:46

Param Yurttaşın garantisi altında, Çok şükür

milli düşünce

26 Aralık 2021 13:06

ali bey, yazınız için teşekkürler, ancak hala anlamıyor, üç ay sonra dolar yine artacakmış, yılmaz özdil öyle diyor, tsunami gerideymiş, tamam o zaman alın dolarları yine bir iki ay zıplatın, sonra ağlamak yok, yatırın 100.000 tl yi dolara, üç ay sonra 60. 000 tl niz olsun, nasıl ama

Şeref

26 Aralık 2021 12:40

Bütün bunlar için niye yirmi yıl bekledik.Yazık olmadımı işçiye, çiftçiye...Şimdi mecburen "erken seçim" e gidecek hükümet, dolayısı ile "dış güçler" in tuzağına düşecek....

Okur

26 Aralık 2021 11:58

Daha dur bakalım,dövizin zirve yapması üç ay almıştı.Rahatlama içinde en az üç ay beklemek gerekir.Fahiş fiyatlar Eylül ayı seviyene düşmez ise rahatlama sayılmaz.Etiketler Eylül seviyesine çekilmeli.

YÜKLEDI

26 Aralık 2021 11:33

NEYİ GEÇMİŞ AHMAK NE KADAR FAİZ BEDELİNİN ALTINA GİRİLDİĞİNDEN HABERİN VARMI AHMAK YÜTÜLEN HIRSIZ KAFARETİ HAZİNEYE YANİ MİLLETİN BOYNUNA YÜKLEDİ

Ali Akben Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle