• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Anapalı
Ahmet Anapalı
TÜM YAZILARI

16 Türk Devletini Yıkan Büyük Hata; İşbirlikçiler ve Bölücüler…

19 Ekim 2015
A


Ahmet Anapalı İletişim:

Kayda alınmış Türk tarihinin en eski ve sistematik devlet teşkilatını M.Ö 209’da Mete Han kurmuştur. Çinlilerle barışçıl bir politika ile geçinmeye çalışan babasını zorla hanlıktan indirerek milletinin başına geçen Mete Han’ın verdiği ilk emir Çin’e karşı savaş ve vergiye bağlama emri idi. 

Kendisinden yüz kat daha küçük olan Türk askeri birliğine karşı her defasında hezimete uğrayan Çinliler çareyi Türk Hükümdarı Mete ve Türk Devleti ile uzlaşmada buldular ve Türklere vergi vermeyi, İpek Yolu üzerinde hak iddia etmekten vazgeçmeyi kabul ettiler. 

Mete Han, zamanının bölgesel süper gücünü kurdu. Etrafında bulunan bütün milletleri başta Çinlileri ya kendi sınırlarına dahil etti ya da vergiye bağladı. Böylece doğunun, kuzeyin, batının ve güneyin yegane ve en kudretli gücü haline geldi. Böylesine bir gücün dışarıdan yıkılamayacağı anlaşılınca kurnazlığa pek çalışan Çinli kafası Büyük Hun İmparatorluğu’nun içine casus yerleştirip devleti içerden çökertmenin yoluna baktılar.

Bu sırada büyük imparator Mete Han öldü yerine çok da babası gibi dirayetli olmadığı anlaşılan oğlu Ki-Ok geçti. Zaten daha evvelden devletin içine yerleştirilen ve paralel bir yapı diye isimlendirebileceğimiz şekilde vezirliğe kadar yükselen dış kuvvetlerin içerideki uzantıları olan işbirlikçi hainler Kİ-Ok’un aklına girdiler ve Çinli bir prensesle evlenmeye ikna ettiler. 

İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Devlet içinde paralel yapılanma olan bu işbirlikçiler halkın bir kısmını diğer kısmına karşı kışkırttılar ve adaletsiz hal dağıtımı var diye isyana teşvik ettiler. Dışarıya karşı son derece dayanıklı ve sert refleksli olan devlet mekanizması kendi halkına karşı yeterince sert olamadığı-olmadığı için bir süre sonra yıkılmaya yüz tuttu ve Çin Devleti’nin esareti altına girdi. Parçalandı ve tarih sahnesinden silinip gitti.

İşte bu dışarıdan yıkılamayacak kadar kuvvet sahibi olmuş, bölgesinde gündemi belirlenen değil gündem belirleyen bir ülke haline gelmiş Büyük Hun Devleti’nden sonra yine onun kadar kuvvet bulmuş 15 Türk Devleti de aynen Hun Devleti gibi dışarıdan düşman hücumları ile değil, onların içerideki işbirlikçi, ajan ve hainleri tarafından yıkılmıştır. Bu adı geçen Türk Devletleri hangisidir?  

Büyük Hun İmparatorluğu: MÖ 220,  

Batı Hun İmparatorluğu: MÖ 48,

Avrupa Hun İmparatorluğu: 375, 

Ak Hun İmparatorluğu: 420, 

Göktürk Kağanlığı: 552, 

Avar Kağanlığı: 565,  

Hazar Kağanlığı: 651, 

Uygur Kağanlığı: 745, 

Karahanlı Devleti: 840, 

Gazne Devleti: 962, 

Büyük Selçuklu Devleti: 1040, 

Harezmşahlar Devleti: 1097, 

Altın Ordu Devleti: 1236, 

Timur İmparatorluğu: 1368, 

Babür İmparatorluğu: 1526,  

Osmanlı İmparatorluğu: 1299.

Bugün sonuncu Türk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti de ne yazık ki geçmişte yaşanan ve 16 defa tekrarlanan bu hata ile 17. kez tekrar karşı karşıya. Üstelik bu sefer ülkenin istikbalini tehlikeye atacak olan işbirlikçi hainlere yardım eden saf ve kime hizmet ettiğini bilmeyen kalabalık bir güruh da mevcut. 

Ümitvâr olmak lazım, devletimiz çok güçlüdür. Halk denen kalabalık, geçmiş tecrübelerden habersiz aynı hataları yapmaya çok meyilli görünse de devlet mekanizması sanki bu sefer eskilerden daha hazırlıklı ve tecrübeli gibi davranıyor. Ne diyelim Allah var, problem yok…

Seneler evvel Türk Devletlerini yıkan bu büyük hataları görüp taşa kazıyan ve bizi haberdar eden büyük Türk Hükümdarı Bilge Kağan günümüzden 1300 sene evvel tıpkı bugünleri anlatan şu sözleri söylemiş;

EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN. DAĞLAR GİBİ YIĞDIĞIN KEMİKLERİNE, NEHİRLER GİBİ AKITTIĞIN KANINA LAYIK OL. ALTTA YAĞIZ YER YARILMADIKÇA ÜSTTE MAVİ GÖK ÇÖKMEDİKÇE SENİN İLİNİ TÖRENİ KİM BOZABİLİRDİ? ANCAK SEN DÜŞMANLARINA KANDIN, ONLARIN BOŞ VAATLERİNE İNANDIN, ONLARI İÇİNE SOKTUN. FİTNE VE FESATLARINA GELDİN. GELİNLİK KIZLARINI CARİYE DAMATLIK OĞULLARINI KÖLE VERDİN.

EY TÜRK TİTRE VE KENDİNE DÖN…

Allah’ın selamı ve muhabbeti üzerinize olsun…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23