• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zorba hakim yine yokuşa sürdü!

Yeniakit Publisher
2014-02-13 22:12:12 - 2014-02-14 09:58:59
Zorba hakim yine yokuşa sürdü!

Ankara 11. Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa Karadağ, TBB’nin kendisine gönderdiği “Danıştay’ın kararına uy” cevabından sonra başörtülü Avukat Zübeyde Kamalak’ı duruşmalara almak zorunda kaldı. Ancak Karadağ, Kamalak’ın ‘davacı vekili’ sıfatıyla girdiği ilk duruşmada yargılama yapmak yerine TBB’ye karşı hazırladığı cevabı tutanağa geçirmekle yetindi.

EROL METİN / ANKARA - ‘Seyirci’ konumundaki HSYK tarafından adeta koruyup kollanan korsan Yargı-Sen’in Genel Sekreteri ve Ankara 11. Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa Karadağ, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB) kendisine gönderdiği “Danıştay’ın kararına uy” cevabından sonra başörtülü olduğu için bir yıldır çalışma hakkını gasp ettiği Saadet Partisi lideri Mustafa Kamalak’ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak’ı duruşmalara almak zorunda kaldı. Ancak Karadağ, Kamalak’ın ‘davacı vekili’ sıfatıyla girdiği ilk duruşmada yargılama yapmak yerine kendisine hukuk dersi veren TBB’ye karşı hazırladığı cevabı tutanağa geçirmekle yetindi. Karadağ, yaklaşık 15 dakika sonraki ve Kamalak’ın bu sefer ‘davalı vekili’ sıfatıyla girdiği duruşmada ise taraflara söz verip yargılamayı yaptı. 

KENDİSİNE DERS VEREN TBB’YE CEVAP YETİŞTİRDİ! 

TBB’nin belirttiği görüş doğrultusunda Av. Zübeyde Kamalak’ın girdiği duruşmada devam kararı alan Hakim Karadağ, “Başörtüsüyle avukatlık yapılamayacağı” iddiasını tekrarladı. 

“SAVUNMAYI BAROYA KARŞI YAPSAYDINIZ” 

Kendilerine söz hakkı vermeyen Karadağ’ın TBB’nin görüşüne karşı hazırladığı yazıyı tutanağa geçirdikten sonra ilk celseyi kapatmasına tepki gösteren Prof. Dr. Av. Zübeyde Kamalak, “Bu savunmayı buraya değil, baroya yapsaydınız. Bizi boş yere meşgul ederek buraya getirmenize gerek yoktu. Başörtülülere karşı yaptığınız yargılamalarda tarafsız değilsiniz. Bu davadan çekilmeniz gerekir” ifadelerini kullandı. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

“HANİ EŞİT STATÜDEYDİK?”

Karadağ’ın “Haddinizi bilin” deyip küstahlaşmasına, kendisini konuşturmamasına ve beyanlarının tutanağa geçirilmemesine isyan eden Saadet lideri Av. Mustafa Kamalak da “Siz baronun elemanı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin yargıcısınız. Bir hukuk adamının anayasayı nasıl çiğnediğini kaydetmemiz lazım. Hani eşit statüdeydik? Anayasayı çiğniyorsunuz. Anayasayı çiğneyen yargıç beni hukuka davet ediyor. Duruşma içi konuşturmuyorsunuz. Dışarıda konuştuğumuzda ‘reklam yapıyor’ diyorsunuz. O zaman ne vakit konuşacağız?” değerlendirmesini yaptı.

YAZIKLAR OLSUN SİZİN GİBİ MESLEKTAŞLARA! 

Bu arada Ankara Barosu’nun gözlemci sıfatıyla duruşmaya gönderdiği bayan avukatların, hemcinsleri ve meslektaşları Av. Zübeyde Kamalak’a öfke kusup, ‘Zorba hakim’ lakaplı Mustafa Karadağ’ı savunmaları şaşkınlığa uğrattı. Salonu dolduran sözde baro gözlemcisi bayan avukatların, Kamalak çiftine laf atıp, “Gene türban”, “Karı-koca kontenjanı” dedikleri duyuldu. Militanlıkta ve başörtüsü düşmanlığında sınır tanımayan botokslu, tek tip sarı boyalı saçlı kokonaların, Hakim Karadağ’ın Türkiye Barolar Birliği’nin cevabına karşı yaptığı savunmayı da “Çok güzel” diye övmeleri dikkat çekti. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23