• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan'dan provokasyon! Ardahan'a 'Doğu Pontus' dediler

Yeniakit Publisher
2020-12-30 20:46:00 - 2020-12-30 21:03:19

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yunanistan'dan provokasyon! Ardahan'a 'Doğu Pontus' dediler

Türkiye'ye karşı provokasyonuna bir yenisini ekleyen Yunanistan, 'Posof elması' ile ilgili yaptığı haberde, Ardahan'ı Doğu Pontus olarak tanıttı.

Yunanistan'da yayın yapan Pontus News gazetesi, Ardahan'ın Posof ilçesinde yetişen içi de dışı gibi kırmızı Posof elmasının haberine yer verirken, satır aralarında Ardahan'ı Doğu Pontus'un Gürcistan sınırındaki Türkiye'nin en uzak, en fakir ve en küçük ili diye tanıttı.

Ardahan'ı 'Doğu Pontus' diye tanıttı

Ardahan'ı "Doğu Pontus" şehri diye tanıtarak skandal bir habere imza atan Yunan gazetesi Pontus News, şu ifadelere yer verdi;

"Türkiye'nin en ücra, en fakir ve en küçük illerinden biri olan Doğu Pontus'un Gürcistan sınırındaki Ardahan'da ve özellikle Posof ilçesinde kendine özgü özelliklere sahip çeşitli elmalar yetiştirilmektedir. Ancak bu elma çeşitlerinden en dikkat çekeni ise içi de dışı gibi kırmızı olan elma işte bu özelik bu elma türünü ünlü yapan şeydir."

Posof Elması için adım attılar

Gazete, Ardahan Ticaret Odası Başkanı Çetin Demirci'nin Posof Elmasının tanıtımı için gerekli başvuruların yapıldığı ve coğrafi işaret için çalışmaların sürdüğü açıklamalarına da yer verdi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bati Trakya Turk Devleti tekrar bagimsiz olacak insallah, anavataniyla kavusacak

........

Recep Güler

YUNAN KAFİRİ KALKAN YERİN VAR-SENİ İLKOKUL TALEBELERİNİN TÜKÜRÜĞÜ İLE BOĞARIZ;BATI TRAKYA VE DİĞER BİZİM OLAN YERLERİN TAPUSUYLA YAKINDA ATİNAYA GELEBİLİRİZ,KAŞINMA MİNNOŞ!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23