• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan'daki skandala ilişkin İbrahim Kalın'dan sert açıklama

Yeniakit Publisher
2020-09-20 12:20:00 -
Yunanistan'daki skandala ilişkin İbrahim Kalın'dan sert açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ve hakaret içerikli manşet adan Yunan paçavrası hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “En şiddetli bir şekilde kınıyorum, lanetliyorum; bu bir provokasyondur” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın, Yunanistan’da yayın yapan bir paçavranın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik küfür ve hakaret içerikli yayın yapmasını şiddetle kınadığını söyledi. Manşeti, telin ettiğini ve lanetlediğini belirten Kalın, bu başlığın basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti ile ilgisi olmadığını ifade etti. Kalın, “Bu bir provokasyondur” dedi.

Yunanistan ile yapılan görüşmelere de değinen Kalın, “Şu anda geldiğimiz noktada iklim bu görüşmelerin başlamasına çok daha müsait hale gelmiş durumda” diye konuştu. Kalın, yakın vadede görüşmelerin dvam ettiğini, istikşafi görüşmelerin tekrar başlayabileceğini aktardı.

Macron’un Türkçe mesajı

Dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sosyal medya hesabından yaptığı Türkçe paylaşıma ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kalın, bunun sempatik bir adım olduğunu ama lafızdan çok mananın önemli olduğunu söyledi. İbrahim Kalın, “Kastedilenin ne olduğu ve bunun hangi siyasi stratejik çerçeveye oturduğuna da bir bakmak gerekiyor” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Kalın, Macron’un dünya siyasetini doğru okuyamadığını ekledi.

Yaptırım ve tehditler sonuç vermez

Türkiye’ye karşı yaptırım, şantaj ve tehdit dilinin hiçbir zaman sonuç vermeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Türkiye'yi birtakım tehdit yahut yaptırımlarla korkutacaklarını zannedenler, kararlılığından vazgeçireceğini zannedenler beyhude bir çaba içerisindeler” değerlendirmesinde bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan

Bende burdan yunanistanın bütün hükümetin başlarına ana avrat küfür ediyorum bizimde türk basını onlara küfürlü başlık atsınlar nokta

deniz

İBRAHİM KALIN BİR PROGRAMA ÇIKMIŞTI ÖNCEDEN PEK SEVMİYORDUM DEMEK Kİ ÖN YARGILI OLMAMAK GEREK ADAM TAM BİR BİLGİ DEPOSU ÇIKTI BENİ ŞAŞIRTTI ŞİMDİ GÖZÜMDE ÇOK DEĞERLİ BİR İNSAN GERÇEKTEN SÖYLÜYORUM BU ADAM ÇOK ZEKİ TÜM SAMİMİYETİMLE SÖYLÜYORUM O KADAR KİTAP OKUYAN BİRİYİM HER GAZETEYİ OKURUM AKİT BENİM FAVORİM RUHUMA HİTAP EDİYOR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23