Yunanistan “Pontus kökenli Rum” için sokaklara döküldü! Rumlar ‘İstanbul'u fetheden Yunan’a özgürlük istedi
İBB’de başkanlık yaptığı dönemdeki yolsuzlukları nedeniyle cezaevine giren Ekrem İmamoğlu için Yunanlılar sokaklara çıkarak İmamoğlu’nun yolsuzluktan içeri alınmasını protesto ettiler. *Başlıkta kullanılan ifadeler Yunan basınına aittir
ÖZEL HABER
İmamoğlu ile Yunanlıların arasındaki bu sevgi nereden geldi bilinmez ama İmamoğlu İBB başkanı seçildiğinde Thema News gazetesi, İmamoğlu'nu "Pontus kökenli bir Rum" olarak tanıtarak, "İstanbul'u fetheden Yunan" başlığıyla manşetine taşımıştı.
Pontus kökenli Rum olarak bildikleri İmamoğlu’nun cezaevinden çıkması için sokaklara dökülen Yunan halkı “İmamoğlu’nun tutukluluğu kaldırılsın” diye slogan attı.
1453'te Osmanlı'ya kaybettikleri İstanbul'u İmamoğlu sayesinde yeniden aldıklarını söyleyen Yunanlar, "İstanbul'u fetheden Yunan" diyerek İmamoğlu'na methiyeler dizdi.
Yunan basını 31 Mart sonrasında bir başka haberde "Ayasofya'nın intikamı" başlığını atarken İngilizce yayın yapan bir başka Yunan haber sitesi Keeptalkingreece ise Yunanistan'nın kuzey batısında yer alan Giannitsa kentini ziyaret eden Ekrem İmamoğlu'nun Pontus dansı yaptığı ve Yunanca konuştuğu bir video paylaşmış ve "İstanbul’un yeni başkanı bir Pontus" ifadelerini kullanmıştı.
Bakalım İmamoğlu ile Yunan arasındaki bu dostluğun ne anlama geldiği ileriki günlerde ortaya çıkacak mı? Yunanlıların İmamoğlu’nun bir Rum olduğunda ısrar etmesi ve İBB seçimini kazandığında “Ayasofya’nın intikamı alındı” şeklinde haber yapmalarının nedeni anlaşılacak mı?


