• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yılbaşını kutlayacaklardı! İsviçre’de lüks kayak merkezinde patlama: Çok sayıda can kaybı ve yaralı var

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

İsviçre'nin dünyaca ünlü kayak merkezlerinden biri olan Crans-Montana'da yeni yıl kutlamalarının yapıldığı bir barda meydana gelen şiddetli patlama, ülkeyi yasa boğdu. Yerel saatle 01.30 sularında, turistlerin ve eğlenenlerin yoğun olarak bulunduğu "Le Constellation" adlı iki katlı mekanda henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama yaşandı.

İsviçre'deki bir kayak merkezinde meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.

İsviçre'deki kamu yayın kuruluşu SRF'nin haberine göre, polis, olayın ülkenin güneyinde yer alan Crans-Montana kayak merkezinde yılbaşı kutlamalarının yapıldığı bir barda yaşandığını açıkladı.


İsviçre’deki Crans-Montana Kayak Merkezi'nde yılbaşı kutlamaları sırasında meydana gelen patlamada onlarca kişinin öldüğü, yaklaşık 100 kişinin yaralandığı açıklandı.

İsviçre polisi, basın toplantısında ülkenin güneyinde yer alan kayak merkezi Crans-Montana kasabasındaki yılbaşı kutlamasının yapıldığı barda 01.30 sularında meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktığını bildirdi.

Valais Emniyet Müdürü Frederic Gisler, patlamada onlarca kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 100 kişinin yaralandığını belirtti.

Valais Kanton Meclisi Üyesi, Güvenlik, Kurumlar ve Spor Departmanı Başkanı Stephane Ganzer, Valais Kanton Meclisinin kararıyla olay sonrası olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

Başsavcı Beatrice Pilloud, patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve “terör saldırısı ihtimalinin" söz konusu olmadığını açıkladı.

Kurtarma ekiplerinin intikaliyle çevredeki hastanelere sevk edilen yaralıların tedavisi sürüyor.

Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi.


 

- Crans-Montana'nın üzerinde uçuş yasağı getirildi

Polis Sözcüsü Gaetan Lathion, basına yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde durumun kontrol altına alındığını ve patlama sırasında olay yerinde 100'den fazla kişinin bulunduğunu açıkladı.

Yetkililer, olayın meydana geldiği bölgenin tamamen kapatıldığını ve Crans-Montana'nın üzerinde uçuş yasağının getirildiğini duyurdu.

Bir doktor, İsviçre Devlet Televizyonuna (RTS) "ağır yanık" vakalarıyla mücadele ettiklerini belirtti.

Radyo kanalı Rhone FM'de yer alan haberde patlamanın nedeninin havai fişeklerden kaynaklanmış olabileceği öne sürüldü.


 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yılbaşı

Yılbaşı kutlamalarından nefret eden biri(leri) yapmış olabilir!

Vahap

Müslümanları öcü göstermek ve Filistindeki katlıamları haklı çıkarabilmek için yapılmış bir saldırıdır kimin işine yararsa o yapmıştır ismi de hiç önemli değildir fakat gerçek bir müslüman olmadığı kesindir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23