Manisa Şehzadeler'de bir ilkokulun eski binasının yıkımı sırasında zemin çöktü, Osmanlı dönemine ait olduğu sanılan tarihi duvarlar ortaya çıktı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri yapıyı incelemeye aldı.
Manisa Şehzadeler'deki Şehitler İlkokulu'nun eski binasının yıkımı sırasında hafriyat almak için okul bahçesine giren kamyonun ağırlığına dayanamayan zemin çöktü.
Kamyon, vinç yardımıyla çıkartılırken çöküntüde, bahçenin derinliklerine kadar gittiği görülen taş duvarlar bulundu. Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri inceleme başlattı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, yapılacak ayrıntılı inceleme sonrasında yapının Osmanlı döneminden mi yoksa Cumhuriyet'ten sonrasına mı ait olduğunun kesinlik kazanacağını belirtti.
1887 yılında tamamlanan okul binası, Yunan işgali zamanında hastane olarak kullanıldı. İşgal sonrası lise olarak eğitim öğretim faaliyetine devam etti.
Zamanın ihtiyaçlarını karşılamadığı gerekçesiyle okul binası 1956 yılında yıkıldı. Daha sonra eğitim öğretim faaliyetlerine 1958 yılında tekrar devam edildi. Bir kez daha ihtiyacı karşılayamadığı belirlenen okul için bu yılın başında yıkım kararı alındı.
Öte yandan sekiz yıl önce okulun karşısında bulunan Cumhuriyet Meydanı yer altı otoparkı ve meydan düzenlemesi sırasında Saray-ı Amire'ye ait hamamın kalıntıları ortaya çıkmış ve Anıtlar Kurulu tarafından alan koruma altına alınmıştı.