• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yarın okullar tatil mi? Son dakika 7 Ocak Pazartesi hangi illerde okullar tatil

Yeniakit Publisher
2019-01-06 22:17:00 - 2019-01-06 22:17:23
Yarın okullar tatil mi? Son dakika 7 Ocak Pazartesi hangi illerde okullar tatil

Yarın okullar tatil mi? 7 Ocak Pazartesi günü hangi illerde okulların tatil olacağı merakla araştırılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tüm yurttaki hava durumu tahminlerine göre, soğuk hava ve kar yağışı tüm Türkiye’de etkili olacak. Kar yağışının etkili olmasıyla birlikte 7 Ocak Pazartesi günü okullar tatil mi? Samsun'un Vezirköprü ilçesi, Kastamonu, Konya'nın Beyşehir ilçesi, Çorum, Çankırı ve Kırıkkale'de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Yarın okullar tatil mi? 7 Ocak Pazartesi günü hangi illerde okulların tatil olacağı merakla araştırılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tüm yurttaki hava durumu tahminlerine göre, soğuk hava ve kar yağışı tüm Türkiye’de etkili olacak. Kar yağışının etkili olmasıyla birlikte 7 Ocak Pazartesi günü okullar tatil mi? Yarın okullar tatil olacak mı? İstanbul’da yarın okullar tatil mi, Ankara’da yarın okullar tatil olacak mı? Yarın hangi illerde okullar tatil? Soruları cevabını bekliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, başkent Ankara'da bugün kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyurdu. Yine Meteoroloji, İstanbul'da 07.01.2019 pazartesi günü sabah ilk saatlerden itibaren meydana gelecek yağışların, 08.01.2019 salı günü akşam saatlerine kadar kuzey ve doğu kesimleri ağırlıklı olmak üzere aralıklarla kar sağanakları şeklinde olacağı duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana'nın doğu, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak, Afyonkarahisar'ın doğu kesimleri, Konya'nın güney ve batı ilçeleri, Ankara, Kırıkkale, Çorum ve Amasya çevreleri, Samsun'un iç kesimlerinde , Adıyaman'ın 1000 metre üzerinde olduğu kuzey kesimlerinde ve Konya-Antalya yolunun Toroslar bölümünde, Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinde, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı olması bekleniyor. Marmara, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Yarın hangi illerde okullar tatil edildi?


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Karabük'ün Eskipazar, Yenice, Eflani ve Ovacık ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde taşımalı eğitime, 4 ilçede ise tüm okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Uşak’ta yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.  Bolu’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk, orta okul ve liselerde yarın eğitime bir gün ara verildi. Çankırı'da il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi. KASTAMONU'da gün boyu devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde, yarın için okullar bir gün tatil edildi. Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vezirköprü ilçesinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi. Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çorum'un Sungurlu ilçesi'nde okullar yarın için tatil edildi. Konya'nın Beyşehir ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi. Kırıkkale’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. 

 

 

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde önemli bir değişiklik olmayacağı; iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, iç ve batı kesimlerde kuzey ve batı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor. 

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Adana'nın doğu, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Afyonkarahisar'ın doğu kesimleri, Konya'nın güney ve batı ilçeleri, Ankara, Kırıkkale, Çorum ve Amasya çevreleri, Samsun'un iç kesimlerinde , Adıyaman'ın 1000 metre üzerinde olduğu kuzey kesimlerinde ve Konya-Antalya yolunun Toroslar bölümünde, Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinde, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, doğu kesimlerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA °C, 3°C

Çok bulutlu, karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 

ÇANAKKALE °C, 5°C

Çok bulutlu

 

İSTANBUL °C, 5°C

Çok bulutlu doğusu hafif karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden sonra batısı kar yağışlı 

KIRKLARELI °C, 0°C

Çok bulutlu 

EGE

Çok bulutlu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Afyonkarahisar'ın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 0°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

IZMIR °C, 8°C

Çok bulutlu

MANISA °C, 6°C

Çok bulutlu 

MUĞLA °C, 5°C

Çok bulutlu 

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Adana'nın doğu ilçeleri, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli sağanak, Konya- Antalya yolunun toroslar bölümünde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 13°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 13°C

Çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı

BURDUR °C, 1°C

Çok bulutlu sabah saatlerinde hafif kar yağışlı

HATAY °C, 10°C

Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Ankara, Kırıkkale çevreleri, Konya'nın güney ve batı ilçeleri ile Konya- Antalya yolunun toroslar bölümünde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AKSARAY °C, 5°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ANKARA °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

CANKIRI °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

ESKISEHIR °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, kıyı kesimlerde yağmur zamanla karlakarışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

BARTIN °C, 5°C

Parçalı çok bulutlu, yağmurlu zamanla karlakarışık yağmurlu

BOLU °C, 0°C

Parçalı çok bulutlu, kar yağışlı

DÜZCE °C, 3°C

Parçalı çok bulutlu, karlakarışık yağmur ve kar yağışlı 

ZONGULDAK °C, 4°C

Parçalı çok bulutlu, yağmurlu zamanla karlakarışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların öğle saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 4°C

Parçalı çok bulutlu, karlakarışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ARTVİN °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 

SAMSUN °C, 8°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

TRABZON °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor 

ELAZIĞ °C, 6°C

Çok bulutlu yağmur ve karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışlı

ERZURUM °C, 1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı 

IĞDIR °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu karlakarışık yağmurlu 

KARS °C, 0°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların Adıyaman çevrelerinde kuvvetli sağanak rakımın 1000 metre üzerinde olduğu kuzey kesimleri ile Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 

GAZIANTEP °C, 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu 

SIIRT °C, 7°C

Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'in doğusu, Batı Akdeniz'in batısı ile Doğu Akdeniz açıklarında fırtına, Marmara, Doğu Karadeniz ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batısı yer yer karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), doğusu öğle saatlerine kadar kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğu, batısı kuzeybatıdan 4 ila 6 (20-40 km/sa), doğusu akşam 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta Karadeniz'de 2,5m,akşam Doğu Karadeniz'in doğusu 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatı, akşam kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta. 

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Kuzey Ege’nin kuzeyi kar yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı ile açıkları öğle ve akşam saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle 6 ila 8 (60-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0 ila 4,0mGörüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Doğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23