• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Siyonist Yahudi iyice kudurdu: Gazze'de yardım kuyruğundaki Filistinlilerin kasten öldürüldüğünü ifşa eden gazeteyi kentte yasakladı

Yeniakit Publisher
AA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Siyonist Yahudi iyice kudurdu: Gazze'de yardım kuyruğundaki Filistinlilerin kasten öldürüldüğünü ifşa eden gazeteyi kentte yasakladı

İsrail'in güneyindeki Arad kentinin Belediye Başkanı Yair Maayan, Gazze Şeridi'nde İsrailli komutanların, askerlerine insani yardım dağıtım noktalarına gelen Filistinlilere kasıtlı olarak ateş açma emri verdiğini ortaya çıkaran Haaretz gazetesinin satışını yasakladığını duyurdu.

Haaretz gazetesi; Nir Hasson, Yaniv Kubovich ve Bar Peleg adlı muhabirlerin imzasıyla yayınladığı haberin İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karşı uluslararası arenada öfke seline yol açmasının ardından, Arad Belediye Başkanı Maayan'ın gazetenin satışını kentte yasakladığını duyurdu.

Arad Belediye Başkanı Maayan, "kan iftirasıyla" suçladığı Haaretz'in kentte satışına izin vermeyeceğini belirterek, "Teröristlere yataklık eden gazeteyi Arad kentine sokmayacağız" ifadesini kullandı.

Haaretz gazetesi editörü Aluf Benn ise Arad Belediye Başkanı Maayan'ın boykot açıklamasına, "Her yerde olduğu gibi Arad'da da okuyucularımıza sadakatle hizmet etmeye devam edeceğiz" diyerek yanıt verdi.

İsrailli avukat Michael Sfard ise bir başkanın, belediye hizmet binasının kafeteryasında dahi hangi gazetelerin satılacağına karar verme yetkisi olmadığını vurguladı.

İronik bir dille Maayan'a seslenen Sfard, "Neden Haaretz'i yasaklamakla yetiniyorsunuz? Neden solcuların kente girmesini engellemiyorsunuz? Neden kentin girişinde sadakat test kabinleri kurmuyorsunuz?" dedi.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail ordusundaki subay ve askerler, Gazze Şeridi'ndeki ABD-İsrail güdümlü Gazze İnsani Yardım Vakfı'nın (Gaza Humanitarian Foundation- GHF) sözde dağıtım noktalarında yardım bekleyen silahsız Filistinlileri kasten öldürme emri verildiğini itiraf etmişti.

27 Mayıs'tan bu yana 583 Filistinli yardım kuyruğunda beklerken açılan ateş sonucu hayatını kaybetmiş, 4 binden fazla kişi ise yaralanmıştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

kimi kime şikayet edecen

dünyayı bunlar yönetiyor neoxconlar siyonistler masonlar ne diyelim halklar ne kadar duyarlı olsada elimizden bir sey gelmiyor

Osmanlı Devleti

Yüce mevlam kafirler kefereler Firavunlar siyonistler faşistler emperyalistler Teröristler olan Amarikayı Yahudi israili Ingilteteyi Almanyayı ya Kahar isminle kahru param parça et cayır cayır yak Cehenemin yedi kat yerin dibine sok Allahım Ateşleri bol olsun Allahım Âmin Âmin Âmin Âmin Âmin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23