• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vücuttaki zehir olmasın! Tahin ile çok hızlı değişiyor: Gizli tehlike, hemen tüketilmeli

Yeniakit Publisher
Selma Savcı Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Vücuttaki zehir olmasın! Tahin ile çok hızlı değişiyor: Gizli tehlike, hemen tüketilmeli

Tahin, vücudu toksinlerden arındıran, bağışıklık sistemini güçlendiren ve hafızayı koruyan mucizevi bir besin! Vücuttaki gizli zehri hızlı yok ediyor. Son zamanlarda artan hava kirliliği nedeniyle vücuda alınan gizli ağır metalleri, temizleyen bu şifa deposu, kalp sağlığından cilt güzelliğine kadar çok fayda sunuyor.

Vücut için birçok faydası bulunan tahin, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri. İçeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde toksinlerden arındıran bu mucizevi besin, bağışıklık sisteminden cilt sağlığına kadar geniş bir etki alanına sahip. Özellikle balık tüketiminden sonra helva yenilmesi, tahinin ağır metalleri temizleme özelliği ile ilişkilendiriliyor.

Toksinlere Karşı Doğal Koruma

Tahin, vücuda alınan ağır metaller, zararlı bileşikler ve radyasyonun neden olduğu toksinlere karşı koruyucu bir kalkan görevi üstleniyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren yapısıyla, hastalıklara karşı direnci artırıyor.

Damar ve Kemik Sağlığına Katkı Sağlıyor

Damar sertliğini ve tıkanmalarını engelleyen tahin, kalp sağlığını koruyarak dolaşım sistemine destek oluyor. Aynı zamanda kemik gelişimi için hayati öneme sahip maddeler içerdiğinden, özellikle çocukların ve yaşlıların beslenmesinde önemli bir yer tutuyor.

Tahin, içerdiği E, C ve B vitaminleri sayesinde hafıza üzerinde olumlu etkilere sahip. Alzheimer gibi yaşa bağlı hafıza kayıplarının önlenmesine yardımcı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Aynı zamanda çocukların beyin ve zeka gelişiminde de büyük rol oynuyor.

Cildi Güzelleştiriyor, Yaraları Hızla İyileştiriyor

Cilt sağlığı için faydalı olan tahin, hücre yapısının bozulmasını engelleyerek yaşlanma belirtilerini geciktiriyor. Aynı zamanda yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlayan yapısıyla, cilt problemlerine doğal bir çözüm sunuyor.

Doğru Saklama Koşullarıyla Uzun Süre Dayanıyor
Kendine has özel kokusuyla bilinen tahin, suyla temas etmediği sürece uzun süre bozulmadan saklanabiliyor. Doğru koşullarda muhafaza edildiğinde besin değerini kaybetmeden tüketilebilir.

Sağlığa sayısız faydası bulunan tahin, hem kahvaltılarda hem de yemeklerde yer alarak güçlü bir besin kaynağı olmaya devam ediyor.

Tahinin Zararları Nelerdir?

Tahin, kalorisi ve yağ oranı yüksek bir gıdadır. İçerdiği yüksek miktarda yağ ve şeker nedeniyle kilo alımına yol açabilir. Bir yemek kaşığı (15 gram) tahinde yaklaşık 89 kalori ve 8 gram yağ bulunur. Bu nedenle tahinin mideye zararları ve kilo kontrolü açısından tahini ölçülü tüketmek gerekir.

Tahinin zararları nelerdir, sorusunu merak edenler için öncelikle aşırı tahin tüketimi hızlı kilo alımına neden olabilir. Özellikle pekmez, bal veya helva gibi tatlılarla birlikte tüketildiğinde kalori değeri artar. Bu nedenle tahin tüketiminde ölçülü olmak gerekir.

Tahin, susam alerjisi olan kişiler için de tehlikeli olabilir. Susam alerjisi, ciltte kızarıklık, kaşıntı, şişlik, kurdeşen gibi belirtilerle ortaya çıkabilir. Ayrıca nefes darlığı, yüzde şişme, boğazda sıkışma gibi ciddi reaksiyonlara da neden olabilir. Susam alerjisi olan kişiler tahin tüketmemelidir.

Tahin, içerdiği çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 yağ asitleri bakımından yüksektir. Omega 6 yağ asitleri vücut için gerekli olsa da fazla alındığında iltihaplanmayı tetikleyebilir. Bu da bazı kronik hastalıkların riskini artırabilir. Omega 6 yağ asitlerinin omega 3 yağ asitleriyle dengeli bir şekilde alınması önemlidir.

İçerdiği bu tarz doymamış yağ asitleri nedeniyle tahin tüketimi kronik iltihaplanmayı tetikleyebilir. Kronik iltihaplanma, vücutta uzun süre devam eden ve bağışıklık sistemini zayıflatan bir durumdur. Kronik iltihaplanma, kalp hastalığı, diyabet, kanser gibi hastalıkların riskini artırabilir. Bu nedenle tahin tüketiminde aşırıya kaçmamak gerekir.

Tahin, şeker hastaları için dikkatli tüketilmesi gereken bir besindir. Tahin, kan şekerini yükseltebilecek karbonhidrat içerir. Ayrıca tahinin içeriğindeki yağ oranı da yüksektir. Bu da şeker hastalarının kilo kontrolünü zorlaştırabilir. Şeker hastaları tahini doktor tavsiyesine göre ve sade olarak tüketmelidir.

Şeker hastalarının yanında böbrek hastaları için de tahin tüketimi sakıncalı olabilir. Tahin, fosfor ve potasyum gibi mineraller bakımından zengindir. Ancak böbrek hastalarının bu minerallerden uzak durması gerekir. Çünkü böbrekler bu mineralleri vücuttan atmakta zorlanır ve bu da sağlık sorunlarına yol açabilir. Böbrek hastaları tahini doktorlarına danışmadan tüketmemelidir.

Bazı ilaçlarla etkileşime girebilen bir besin olan tahini kan sulandırıcı ilaçlar vb. kullanan kişiler doktorlarına danışmadan tüketmemelidir. Çünkü tahin kan pıhtılaşmasını etkileyebilen bakır içerir. Ayrıca tiroid ilaçları kullanan kişiler de tahini dikkatli tüketmelidir. Çünkü tahin tiroid hormonlarının üretimini etkileyebilen selenyum içerir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23