• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üzüm lekesi nasıl çıkar?

Yeniakit Publisher
2018-05-25 13:08:00 -
Üzüm lekesi nasıl çıkar?

Bazı lekeler oldukça inatçıdır. Üzüm suyunda tanenler bulunur. Temizlenmesi diğer lekelerden daha zor ve zahmetlidir. Bu nedenle deterjan ya da çitileme gibi yöntemlerle her zaman temizlenemez ve geleneksel yöntemlere başvurmak gerekir.

Üzüm lekesi için en işe yarar çözüm, sirkedir. Sirke, asidik özelliktedir. Bu sayede de lekelerin kolay bir şekilde temizlenmesini sağlar. Lekeli bölgenin sirkle ile ıslatılıp silinmesi, lekeyi temizlemek için yardımcı olacaktır.

Tuz da sirke gibi üzüm lekesini çıkarmak için oldukça pratik ve etkili bir yöntemdir. Lekeli alanın üzerine bir miktar tuz dökülmelidir. Ardından da ıslak ve temiz bir bezle lekeli alan silinmelidir. Tuz yoksa karbonat ile aynı işlem yapılabilir. Karbonat da lekenin temizlenmesine yardım edecektir.

Bir diğer alternatif üzüm lekesi temizleme yöntemi ise; maden suyudur. Market ya da bakkallardan satın alınabilecek maden suyu, üzüm lekesini temizlemek için en ekonomik yöntemlerden biridir. Maden suyu lekeli bölgeye dökülür, beş dakika bekletilir ve ardından kuru bir bez ile temizlenir.

HALIDAN ÜZÜM SUYU LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

Üzüm lekesi, halıda koyu ve morumsu bir leke bırakır. Bu lekeyi temizlemek için maden suyuna başvurulmalıdır. Halının lekeli kısmına dökülen maden suyuna, kağıt havlu ile tamponlama yapılmalıdır. Şayet leke hala temizlenmiyor ise sirke ve deterjan karışımı ile halı temiz bir bezle temizlenmelidir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

 

Nasılkolay.com'dan alınmıştır.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23